سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت شایعترین عفونت تنفسی امسال را که توسط آزمایشگاههای تخصصی از ابتدای فصل پاییز تا اواسط زمستان بررسی و شناسایی شد، آنفلوآنزای نوع A اعلام کرد.
قباد مرادی با اشاره به افزایش موارد عفونتهای تنفسی در آبان، آذر و اوایل دی ماه، گفت: عفونتهای تنفسی به تدریج روند نزولی و کاهشی داشته است.
وی با بیان اینکه دمای سرد هوا باعث رشد، تکثیر و انتقال عفونتهای تنفسی میشود، افزود: شایعترین عفونت تنفسی امسال که توسط آزمایشگاههای تخصصی از ابتدای فصل پاییز تا اواسط زمستان بررسی شد، آنفلوآنزای نوع A بود که این ویروس در بین همه گروههای سنی شایع میشود و در سالمندان و افرادی که بیماری زمینهای دارند، شدیدتر است.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: کودکان هم به ویروس آنفلوآنزا مبتلا می شوند و نباید فراموش کرد که آنتی بیوتیک، درمان آنفلوآنزا نیست و معمولا با درمان های علامتی و استراحت، وضعیت بیماران بهبود مییابد.
مرادی تجویز و مصرف بیش از حد
آنتی بیوتیک را یکی از اشتباهات رایج و موجب آسیب به فرد و جامعه دانست و گفت: معمولا آنتی بیوتیکهای ضد باکتریایی در این موارد ضرورت ندارد جز در مواردی که عفونت های تنفسی ممکن است به خاطر باکتری باشد، مصرف آنتی بیوتیک ضرورتی ندارد.
وی با تاکید بر اینکه مصرف زیاد
آنتی بیوتیک موجب ایجاد مقاومت میکروبی میشود، خاطرنشان کرد: مقاومت نسبت به آنتی بیوتیکها باعث می شود که در سالهای آینده آنتیبیوتیکی برای بیماریهای عفونی که ممکن است درمان شوند، نداشته باشیم؛ بنابراین مقاومت میکروبی در دنیا به عنوان یکی از چالشهای آینده
مطرح است.
آنفلوآنزای نوع A شایعترین عفونت تنفسی امسال
صاحبخبر -