شناسهٔ خبر: 71324740 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

چرا روی ترس ما حساب کرده‌اند؟!

«من فکر می‌کنم ایران بسیار ترسیده و مضطرب شده است...» این آخرین جملاتی است که دونالد ترامپ روز گذشته پس از چند روز تهدید «ایران» بر زبان رانده است. فکر می‌کنم به وضوح دارد هدفش از تهدیدها را بیان می‌کند: «ترس».

صاحب‌خبر -

«ترس» برادر مرگ است؛ چون فعالیت مغز را مختل می‌کند و انسان نمی‌تواند درست تصمیم بگیرد. در واقع به مرگ مغزی دچار می‌شود که فاصله چندانی با مرگ ندارد.
«ترس» زاییده جهل است و در مکتب اهل‌بیت (ع) از جنود شیطان. شیطان بدون آنکه زحمتی به‌خود بدهد سربازانی از جنس ترس را فرستاده است تا صفوف ما را درهم بشکند.
اگر احساس کند که ترسیده‌ایم، پیش‌روی می‌کند و گزینه‌های ترسناک‌تری را هم روی میز خواهد گذاشت؛ همان‌گونه که در همین هفته گذشته که برخی مقامات با هدف «رفع نگرانی» او موضع گرفتند، موضع شدیدتری گرفت و تهدیداتش را دوچندان کرد.
اما موضع محکم رهبر معظم انقلاب و در پی‌آن رئیس‌جمهور و سایر مقامات عالی نظام نشان داد ترسی در کار نیست. مردمی هم که دو روز پیش یخ بهمن را شکستند و زیر تهدیدات ابرقدرت اتمی و فشار روزافزون اقتصادی، چهل‌وششمین بهار انقلابشان را جشن گرفتند، نشانی از ترس بر چهره نداشتند: «إن أولیاء الله لا خوف علیهم و لا هم یحزنون» (یونس:۶۲)؛ اولیای خدا هیچ ترس و اندوهی از غیر خدا ندارند.
اما ترامپی که اهل معامله است، قطعاً چنین برخوردی را برای انسداد و برهم زدن معامله مطرح نکرده و قطعاً برای این سناریو پیش‌بینی دیگری هم خواهد داشت. می‌شود حدس زد به‌زودی پیشنهادهایی حداقلی برای تطمیع ارائه کند تا برخی که تهدید مرگ را جلو چشمشان دیده بودند، ذوق‌زده به تب راضی شوند و خدای ناکرده رخنه‌ای در صفوف ما ایجاد شود...
اما چرا روی ترس ما حساب کرده‌اند؟
از دشمن که انتظار دیگری نباید داشت و طبیعی‌است از همه توانش و از جمله حربه ترس و دلهره برای پیشبرد منافعش استفاده کند: «إنما ذلکم الشیطان یخوّف أولیائه» (آل‌عمران:۱۶۵)؛ اما چه متغیری در جبهه ما وجود داشته است که به چنین راهکاری رسیده است؟ به تعبیر رهبر معظم انقلاب، چه زخمی وجود داشته که سبب شده مگس‌های دشمن روی آن بنشینند؟
در هر مواجهه‌ای شاید رفتار دشمن را نتوان مستقیم تغییر داد، ولی موقعیت جبهه خودی قطعاً نیاز به آرایش مجدد و مستمر و تحکیم بیشتر دارد تا کمترین آسیب را در این مواجهه ببیند. پس باید اندیشید که چرا روی ترس ما حساب کرده‌اند؟
پاسخ به این پرسش قطعاً مجال وسیعی را می‌طلبد. اما در کنار همه عوامل بنیادی، عامل اصلی را می‌توان در «خطای محاسباتی» دشمن خلاصه کرد که ممکن است ناشی از طیف وسیعی از سیگنال‌های داخلی باشد؛ از موضع‌گیری‌های منفعلانه برخی مسئولان تا سوء‌مدیریت‌ها و نوسان‌های اقتصادی و حتی چالش‌های اجتماعی.
اما شاید یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌ها، توانمندی امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی ایران است که با وجود نمایش غرورانگیز وعده‌های صادق، همچنان نسبت به آخرین تعدی رژیم صهیونیستی به کشورمان بی‌پاسخ بوده است. بیش از ۱۰۰ روز از امر رهبر فرزانه انقلاب برای شکستن این خطای محاسباتی گذشته است و به‌نظر می‌رسد پس از شکل‌گیری وحدت ملی در برابر تهدیدات رئیس‌جمهور آمریکا، زمان شکستن آخرین توهمات دشمن نیز فرارسیده است.