شناسهٔ خبر: 71324638 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

نماینده یزد:

نماینده یزد : اخبار درست و صحیح را از ایرنا می گیریم

یزد _ ایرنا _ نماینده مردم یزد، اشکذر، زارچ و بخش ندوشن در مجلس شورای اسلامی گفت : اگر بخواهیم خبر درست و صحیح را برداشت کنیم به سمت خبرگزاری جمهوری اسلامی می‌آییم و از آن منبع استفاده می‌کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا ، "محمدصالح جوکار " روز چهارشنبه در جریان بازدید از دفتر ایرنا یزد که به مناسبت ۹۰ سالگی این رسانه انجام شد، به تاسیس خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۱۳ اشاره کرد و گفت:امروز این توفیق را داشتم که در جمع خبرنگاران این رسانه حضور داشته باشم و ۹۰ سالگی این خبرگزاری را جشن بگیرم.

نماینده مردم یزد اظهار کرد: رسانه امروز نقش بسیار مهمی دارد،در گذشته تحت عنوان تبلیغات بصری و میدانی شناخته می‌شد، اما امروز روش‌های تبلیغات و ساز و کارهای آن تغییر کرده است.

جوکار ادامه داد: هر فرد در جامعه به نوعی رسانه است و با استفاده از شبکه‌های اجتماعی وسیع که در فضای مجازی وجود دارد اقدام می کند لذا نحوه اطلاع‌رسانی و نوع آن تفاوت‌های قابل توجهی با گذشته دارد.

وی تصریح کرد: اما کارکرد رسانه امروز در جامعه ما بسیار حائز اهمیت است. رسانه‌هایی که زودتر از همه روایت بسازند و آن را نقل کنند و در کانال‌های مختلف منتشر کنند، روایت برتر است، حتی اگر روایت جعلی هم باشد.

وظیفه ایرنا روایت‌های صحیح، درست و واقعی است

نماینده مردم یزد اضافه کرد: با توجه به اینکه زودتر از همه این روایت تولید شده، بیشتر مخاطب را تحت تاثیر قرار داده، روایت‌های بعدی که بخواهند پاسخ بدهند، زیاد تاثیر ندارد، ضمن اینکه آن مطلب بر ذهن مخاطب اثر خود را گذاشته است.

وی ادامه داد: لذا یکی از مهم‌ترین مسائل در رسانه، بحث روایت‌های صحیح، درست و واقعی است. خبرگزاری جمهوری اسلامی تنها خبرگزاری رسمی دولت و نظام است، هر دولتی امروز یک خبرگزاری دارد که با اطلاع‌رسانی درست و صحیح را برای مردم داشته باشد.

جوکار اضافه کرد: این خبرگزاری منبعی برای تولید خبر در شبکه‌های اجتماعی یا گروه‌ها و کانال‌های خبری است.

وی تصریح کرد: خبرهایی که جنبه منفی دارد، باید ملموس و به گونه‌ای به مخاطب ارائه شود که کمترین اثر منفی بر روی جامعه یا افراد بگذرد ،این هنری است که رسانه و یا خبرنگار دارد.

جوکار اضافه کرد:  اگر بخواهیم خبر درست و صحیح را برداشت کنیم به سمت خبرگزاری جمهوری اسلامی می‌آییم و از آن منبع استفاده می‌کنیم.

جوکار اضافه کرد: شبکه‌های اجتماعی بالاترین ارتباط را با مخاطبان برقرار می‌کنند خبرگزاری ایرنا هم قطعاً باید از این ابزار استفاده کند و در کوتاه‌ترین زمان، خبر با کیفیت را به مخاطبان خود ارائه کند.

شفافیت و اعتمادسازی، مهمترین رسالت ایرنا

وی افزود: واقعیت این است که نظام جمهوری اسلامی مظلوم است. امروز شبکه‌های مختلف خارجی در حال انتشار اطلاعات غلط هستند و روایت‌های مختلف و دروغینی که بر روی مخاطبان خود تاثیر گذار است، منتشر می‌کنند. اما با بصیرت و معرفتی که مردم دارند، این روایت‌ها را نمی‌پذیرند.

نمایندگان مجلس از اصلاح اساسنامه ایرنا استقبال می‌کنند

وی توضیح داد: رسانه‌های خارجی اخبار را لایه بندی کرده و به صورت مستقیم منتشر نمی‌کنند، بلکه از طریق رسانه‌های واسط خود عمل می‌کنند.

جوکار تأکید کرد: شفاف سازی در انتشار اخبار و تولید محتوا باید به گونه‌ای باشد که کمترین تأثیرات منفی اخبار جعلی داشته باشد که این ماموریت خبرگزاری جمهوری اسلامی است.

جوکار گفت: اعتمادسازی در میان مردم یکی از رسالت‌های ایرنا است.

رئیس ایرنا مرکز یزد هم به تاریخچه خبرگزاری جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت:

ایرنا با ۹۰ سال فعالیت، به عنوان یک منبع معتبر و قابل اعتماد برای اطلاع رسانی در حوزه‌های مختلف شناخته شده است.

"کاظم شاملو " افرود: ایرنا به تحلیل‌های عمیق و پوشش جامع مسائل مختلف می‌پردازد و نقش مهمی در اطلاع‌رسانی به جامعه دارد.

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در سال ۱۳۱۳ هجری شمسی به‌عنوان نخستین کانون گردآوری خبر با عنوان «آژانس پارس» در وزارت امور خارجه تشکیل و شروع به فعالیت نمود.

پایه گذاری وزارتخانه تازه تاسیس «اطلاعات و جهانگردی» در سال ۱۳۵۳ سبب شد تاخبرگزاری پارس نیز از نظر تشکیلاتی دگرگونیهایی را تجربه کند.

در این دگرگونی ها، خبرگزاری پارس از اداره کل خبرگزاری به سازمان خبرگزاری تبدیل و به عنوان یک شرکت سهامی دولتی شناسایی شد. اساسنامه آن نیز با ۲۳ ماده و هفت تبصره در سال ۱۳۵۴ به تصویب نمایندگان مجلس شورای ملی رسید.

سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، خبرگزاری رسمی و اولین نهاد حرفه‌ای گردآوری، انتشار خبر، عکس و تولید محصولات رسانه ای – خبری در تاریخ ایران است.

سه سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی یعنی در دی ماه ۱۳۶۰، با تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی، خبرگزاری پارس به خبرگزاری جمهوری اسلامی با نام اختصاری «ایرنا (IRNA) » تغییر نام داد و فصل تازه‌ای در فعالیت‌های این رسانه گشوده شد.

پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، خبرگزاری در راستای اهداف نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران به بازتعریف رسالت خبری خود پرداخت و برپایه اهدافی چون انعکاس دستاوردهای انقلاب اسلامی و مخابره واقعیت‌های ایران و جهان به‌ ویژه کشورهای اسلامی فعالیت خود را ادامه و گسترش داد.

خبرگزاری جمهوری اسلامی در عرصه بین المللی رسانه‌ای شناخته شده به شمار می‌رود و به عنوان بنگاه خبری مادر و ارگان رسمی دولت جمهوری اسلامی، مورد توجه دیگر بنگاه‌های خبری جهان قرار دارد.

با توجه به جایگاه ایرنا، بخش مهمی از استنادهای رسانه های داخلی و خارجی به رویدادهای ایران، منطقه و حتی جهان، موضع گیری های مسوولان و سیاست های رسمی کشور معطوف به خبرگزاری جمهوری اسلامی است.