جواد روحانی شامگاه سه شنبه در نشستی با معلمان و دانش آموزان مدارس استثنایی در سالن اجتماعات فرمانداری با اشاره به اینکه در سفر معاون وزیر آموزشوپرورش به این شهرستان یک مرکز جامع سنجش، آموزش، توانبخشی و مداخله بهنگام رشدی و تربیتی در قوچان به بهرهبرداری خواهد رسید، اظهار کرد: این مرکز باهدف ارزیابی، درمان و مداخله بهموقع برای هزاران نوآموز و دانشآموز ورودی به پایه اول ابتدایی راهاندازی شده است.
رئیس اداره آموزشوپرورش استثنایی خراسان رضوی با اشاره به حضور ۳۵۰ دانشآموز با نیازهای ویژه در قوچان، افزود: در حال حاضر سه مرکز فعال برای دانشآموزان با نیازهای ویژه ذهنی، گروههای جسمی-حرکتی، شنوایی و آسیبدیدگی بینایی و مرکز اوتیسم در این شهرستان فعالیت میکنند.
وی از برنامههای آینده برای مناسبسازی و استانداردسازی فضاهای آموزشی ویژه دانشآموزان اوتیسم خبر داد و تصریح کرد: در آینده نزدیک شاهد بهرهبرداری از این مراکز خواهیم بود.
روحانی با اشاره به ایجاد یک مرکز مستقل کار و دانش ویژه دانشآموزان استثنایی پسر در قوچان خبر داد و اضافه کرد: این مرکز نیز با تکمیل اعتبارات لازم بهزودی به بهرهبرداری خواهد رسید که با راهاندازی این مراکز، دانشآموزان دیگر نیازی به تحصیل در مدارس شبانهروزی مشهد ندارند و میتوانند در رشتههای مهارتی و کاردانش در شهر خود تحصیل کنند.
رئیس اداره آموزشوپرورش استثنایی خراسان رضوی بابیان اینکه پیگیری تأمین ۲۴۰ سمعک برای دانشآموزان استثنایی استان از طریق آستان قدس و سازمان غذا و دارو شده است، گفت: تأمین این سمعکها در مرحله عملیاتی قرار دارند و بهزودی بین دانشآموزان نیازمند توزیع خواهند شد.
مسئولان باید در کنار مردم باشند و مشکلات را حل کنند
نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با تأکید بر لزوم حضور مسئولان در کنار مردم، گفت: اگر مسئولان به مشکلات مردم رسیدگی کنند و حتی ۹۰ درصد مشکلات حل شود، مردم خوشحال خواهند بود، زیرا احساس میکنند که مسئولان در کنار آنها هستند.
علی آذری با اشاره به اهمیت خروجیهای ملموس از حضور مسئولان در شهرستان، افزود: تمام شخصیتهایی که به شهرستان ما میآیند باید با نتایج عملی همراه باشند و این خروجیها باید منجر به توسعه و پیشرفت قوچان و فاروج شود.
وی ادامه داد: ما بهعنوان نمایندگان مردم شناسنامه هر حوزه هستیم و میدانیم چه کمبودهایی در قوچان و فاروج وجود دارد و هدف ما رفع این کمبودها و ایجاد رضایت در مردم است.
نماینده قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از برخی ادعاهای مطرحشده درباره حضور مسئولان کشوری در شهرستان، گفت: ملاک ما کیفیت کار و صداقت است، نه تعداد بازدیدها. ما نیامدهایم که فقط نمایشی از حضور مسئولان ایجاد کنیم. پروژههای بزرگی مانند آبرسانی از سد تبارک به قوچان و احداث استخرهای دانشآموزی در قوچان و فاروج، نمونههایی از دستاوردهای این حضورهاست.
آذری اضافه کرد: اخبار خوبی در حوزه حمایت از دانشآموزان و تقویت آموزشوپرورش درراه است و به دنبال خروجیهای ملموس و خدمت به مردم هستیم.
مدارس استثنایی قوچان نیازمند نگاه ویژه مسئولان کشوری
سرپرست فرمانداری قوچان نیز در این جلسه بابیان اینکه شورای آموزشوپرورش قوچان در سال جاری بهعنوان شورای برتر استان انتخابشده است، اظهار کرد: این موفقیت نشاندهنده تلاشهای بیوقفه در مجموعه آموزشوپرورش شهرستان است اما هنوز کمبودهایی در حوزه آموزش استثنایی وجود دارد که نیازمند توجه ویژه است.
عباس خزاعی با اشاره به مشکلات فضاهای آموزشی دانشآموزان استثنایی، گفت: متأسفانه برخی از مدارس استثنایی این شهرستان ازنظر تجهیزات و فضای آموزشی در وضعیت مناسبی قرار ندارند، مثلاً کمبود آسانسور باعث شده دانشآموزان دارای معلولیت جسمی برای حضور در کلاسها با مشکل مواجه شوند یا کارگاههای این مدارس از امکانات اولیه بیبهرهاند و از تجهیزات قدیمی استفاده میکنند.
وی بابیان اینکه قوچان در مقایسه با شهرستانهای مجاور ازنظر امکانات و اعتبارات عقبتر است، افزود: باوجود قدمت و سابقه طولانی قوچان، برخی شهرستانهای جدیدتر از امکانات بیشتری برخوردارند و این در حالی است که قوچان بهعنوان یک شهرستان مرکزی نیازمند توجه بیشتر است.
سرپرست فرمانداری قوچان تأکید کرد: دانشآموزان استثنایی قوچان نیازمند نگاه ویژه مسئولان استانی و کشوری هستند تا با اختصاص اعتبارات ویژه، مشکلات این دانشآموزان را برطرف کنند.