به گزارش خبرگزاری بسیج ایلام،« حسین افشین» در دیدار با نخبگان و دانشگاهیان استان ایلام تأکید کرد که استان ایلام با نخبگان و ظرفیتهای بالقوه خود میتواند نقشی مؤثر در توسعه اقتصادی کشور ایفا کند و برای دستیابی به این هدف باید سرمایهگذاران به سمت استان جذب شوند.
وی با بیان اینکه در کشورهای توسعهیافته، عوامل مهم قدرت شامل دولت، فرهنگ، تجارت و رسانهها هستند، گفت که لازم است که ما نیز با ایجاد راهبردهای مناسب، ارتباط مؤثری بین این عوامل برقرار کنیم. به منظور جلوگیری از مهاجرت نخبگان به خارج از کشور، باید شرایطی فراهم شود که همه نخبگان، بدون توجه به پشتوانه سیاسی یا اقتصادی، مورد توجه قرار گیرند و مشکلات اساسی دانشگاهها و پژوهشگاهها مورد توجه قرار گیرد تا به پژوهش و فرهنگ بهطور متوازن توجه شود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور به مشکلات شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و یادآور شد که بسیاری از این شرکتها با چالشهای جدی روبرو هستند و باید حمایتهای لازم برای بازگشت آنها به مسیر توسعه انجام شود و توجه ویژه به نخبگان دانشگاهی و منابع انسانی قوی استان ایلام میتواند فرصت مناسبی برای بهرهبرداری از ظرفیتهای استان جهت خدمت به کشور فراهم کند.
افشین با اشاره به غنای نیروی انسانی و منابع زیرزمینی استان ایلام، یادآور شد: ایلام نباید بهعنوان استان محروم شناخته شود و با اقدامات دولت چهاردهم، این استان میتواند بهعنوان یک استان پیشرو و سرآمد مطرح شود.
وی با اشاره به موقعیت مرزی ایلام و ارتباط آن با کشور عراق، گفت: این موقعیت میتواند بستر مناسبی برای توسعه اقتصادی کشور فراهم کند و امروز یکی از پروژههای مهم، یعنی طرح فولاد زاگرس ایلام که ظرفیت تولید ۱۵۰ هزار تن شمش فولادی را در سال دارد و برای ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر اشتغال ایجاد میکند، افتتاح شد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور به طرحهای دانشبنیان در پالایشگاه ایلام اشاره کرد و گفت که ایجاد زیرساختهای لازم در حوزه آزمایشگاهی و حمایت از هستههای پژوهشی میتواند به افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان در استان کمک کند.
افشین بر لزوم تقویت دانشگاههای ایلام تأکید کرد و گفت: تقویت دانشگاههای استان میتواند به ایجاد شرکتهای دانشبنیان کمک کند. بستههای حمایتی برای پیشبرد تحقیق و توسعه در نظر گرفته شدهاند، اما هنوز از تمام این ظرفیتها در ایلام استفاده نشده است.
وی با بیان اینکه در سال آینده، ۶ هسته پژوهشی در استان ایلام تحت حمایت قرار خواهند گرفت و از بین ۳۱ استان کشور، ۶ محور از این حمایتها به ایلام تعلق میگیرد، اعلام کرد که در حال حاضر ۲۴۰ هسته پژوهشی در کشور حمایت میشوند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور درباره روند بررسی پروندههای جذب نخبگان، اظهار کرد که تعداد ۳۷ هزار پرونده در حال بررسی است که از این میان حدود ۲ هزار پرونده موقعیت دریافت امتیاز دارند و با داوری منصفانه، حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر انتخاب خواهند شد.
وی همچنین از برنامهریزی دولت برای افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان در استان ایلام خبر داد و گفت که تعداد شرکتهای دانشبنیان فعلی در ایلام ۲۴ مورد بوده و دولت امیدوار است این رقم تا سال آینده به ۴۸ تا ۵۰ شرکت افزایش یابد.
افشین بر لزوم شفافیت و عدالت در انتخاب نخبگان تأکید کرد و گفت که بنیاد ملی نخبگان در شناسایی و پرورش نخبگان از سنین کودکی نقش موثر و مهمی دارد.
وی گفت که چرخه نخبگی باید از کودکی آغاز شود و کشف استعدادهای جدید و حمایت از ایدههای خلاقانه باید بدون توجه به محل تحصیل یا زندگی افراد انجام شود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور تصریح کرد که افراد دارای ایدههای خلاقانه همچنان حمایت میشوند و مراکز نوآوری تقویت خواهند شدو همچنین تجمیع پژوهشکدهها به منظور توسعه پژوهشگاههای مؤثر از دیگر برنامههای مطرح شده است.
دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام، افتتاح کارخانه فولاد زاگرس ایوان، دیدار استادان و رئیسان دانشگاههای استان، دیدار از پارک فناوری و مرکز رشد و پروژههای مجتمع فناوری، بازدید از ساختمان نخبگان، حضور در نشست شورای برنامه ریزی و رونمایی از چهار محصول دانش بنیان از جمله برنامههای سفر معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در استان ایلام است.