به گزارش روابط عمومی استانداری، یداله رحمانی در آیین کلنگ زنی نیروگاه خورشیدی در شرکت سیمان مارگون اظهار کرد: بر اساس برنامه ریزی انجام شده تا خرداد ماه سال آینده ۸۶ مگاوات و تا پایان دی ماه ۱۵۰ مگاوات برق نیروگاه خورشیدی در استان عملیاتی شود.
وی تصریح کرد: برق زیرساخت همه فعالیتهای تولیدی است به همین دلیل تأمین انرژی برق افزون بر تولید و اشتغال به رونق تولید در دیگر بخشها هم کمک میکند.
وی با اشاره به اینکه دولت وزارت نیرو را مکلف کرده که بخشی از انرژی مورد نیاز کشور را از طریق انرژی خورشیدی تأمین کند، اظهار داشت: آماده حمایت از سرمایه گذاران مشتاق در این حوزه هستیم.
استان کهگیلویه و بویراحمد دارای ظرفیت های بالقوه ای در حوزه تولید انرژی های تجدید پذیر و پاک طبیعی است که یکی از این منابع انرژی تجدیدپذیر خورشیدی است که از سال ۱۹۸۰ به عنوان انرژی پاک و تجدیدپذیر مورد توجه کشورهای دنیا قرار گرفته است.
رئیسجمهور دولت چهاردهم هم پیش تر و در اول بهمن امسال به مناسبت هوای پاک گفته بود که مصرف انرژی در کشور ما بی رویه است ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیارد دلار را دود میکنیم و به هوا میفرستیم، در صورتی که اگر این را مدیریت کنیم میتوانیم به زندگی نیروی انسانی برسیم، از محیط بانان گرفته تا اساتید دانشگاه، به اساتید دانشگاه ۲۰ تا ۲۵ میلیون حقوق میدهیم، آیا یک استاد و نخبه با این رقم میتواند در تهران زندگی کند؟
مسعود پزشکیان تصریح کرد: با اشاره به اینکه ما در کشور سه تا چهار برابر اروپاییها برق و گاز مصرف میکنیم، تاکید کرد: به دنبال تولید ۳۰ تا ۵۰ هزار مگاوات برق خورشیدی تا سال آینده هستیم. مصرف انرژی در کشور ما بی رویه است ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیارد دلار را دود میکنیم و به هوا میفرستیم، در صورتی که اگر این را مدیریت کنیم میتوانیم به زندگی نیروی انسانی برسیم، از محیط بانان گرفته تا اساتید دانشگاه، به اساتید دانشگاه ۲۰ تا ۲۵ میلیون حقوق میدهیم، آیا یک استاد و نخبه با این رقم میتواند در تهران زندگی کند؟
استاندار کهگیلویه وبویراحمد ادر ادامه با توجه به اغاز عملیات اجرایی نیروگاه سه مگاواتی کارخانه سیمان مارگون در زمینی به مساحت پنج هکتار نیز گفت: اعتبار مورد نیاز برای اجرای این طرح مهم حدود ۱۵ هزار میلیارد ریال براورد شده است.
رحمانی تصریح کرد: نیروگاه خورشیدی مارگون ۲۰ درصد برق مورد نیاز را در چارچوب قوانین و مقررات تامین میکند.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد از معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خواست مکاتبات و پیگیری های لازم را در ارتباط با تامین مبالغ ارزی مورد نیاز این پروژه در اسرع وقت انجام داده تا بتوانیم در مهلت سه ماه که مقرر شدهاین طرح به بهرهبرداری برسد.
رحمانی ضمن قدردانی از سرمایهگذار لبنانی کارخانه سیمان مارگون هم گفت: سرمایهگذاری در مناطق محروم استان از جمله مارگون زمینه رشد و توسعه منطقه را فراهم میکند و اقداماتی برای ایجاد اشتغال جوانان منطقه صورت گرفته است.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد همچنین در بازدید از سد سقاوه گفت: این سد دارای ۱۱ میلیون مترمکعب ظرفیت مخزن است که حدود پنج و نیم میلیون مترمکعب برای تخصیص صنعت و مابقی برای کشاورزی است.
به گفته استاندار کهگیلویه وبویراحمد ۹۰ درصد عملیات تجهیزات کارگاه انجام شده است و پیگیر تامین منابع مالی این پروژه هستیم. استاندار اظهار داشت: تلاش خواهیم کرد از محل ردیفهای ملی اعتبار خوبی در بودجه سال آینده بگیریم و بتوانیم شاهد تسریع این پروژه باشیم.