به گزارش همشهری آنلاین؛ در این نشست که به صورت حصوری و آنلاین، یا حضور داود گودرزی معاون خدمات شهری و محیط زیست شهردار تهران برگزار شد، نخبگان و کارشناسان حوزه پسماند ایده ها، پیشنهادات و راهکارهایی برای مدیریت بهتر پسماند کلانشهر ارائه دادند.
داوود گودرزی، معاون خدمات شهری و محیطزیست شهردار تهران در این مراسم گفت: سند جامع پسماند نسبتا سند خوبی است و در آن مطرح شده که میانگین تولید پسماند باید کم شود. الان هر شهروند روزانه ۷۰۰گرم زباله تولید میکند که باید این میزان کم شود. نکتههای بعدی تفکیک زباله در مبدأ و انتقال به شیوه بهداشتی و بهینه بدون تولید شیرابه است. بحث دیگر این سند هم به افزایش پردازش و بازیافت و کاهش مقدار دفن زباله میپردازد. ما برای اینکه بتوانیم این سند را در شهر اجرا کنیم با چالشهایی مواجه هستیم. عنصر اول خود شهروند است که باید ساعت گذاشتن زباله در مخزن و تفکیک آن را در مبدأ مدیریت کند. نکته دوم فرهنگ عمومی ماست؛ اینکه چقدر از اسراف دور شویم و تولید زبالهمان را به حداقل برسانیم. برای جمعآوری زباله حدود ۱۰هزار کارگر در شرکتهای پیمانکاری مشغول نظافت هستند که بخش زیادی از آنها اتباع و غیرمجازند و براساس سیاست عمومی کشور باید عذرشان را بخواهیم و بهجای آنها کارگر ایرانی جایگزین کنیم که کارگر ایرانی انتظار دستمزد بالا و مزایا و... دارد که اینها هزینهبر است.
۳۸هزار کاربر فعال در نوماند داریم
محسن قضاتلو، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در ادامه گفت: پیمانکاران حوزه پسماند به این حوزه به چشم درآمدزایی نگاه میکنند. ما میخواهیم این نگاه درآمدی را از بحث پسماند خشک کاهش دهیم و بیشتر در حوزه ایجاد مراکز پرتولید و نوماند فعالیت کنیم. نرمافزار نوماند در آذرماه گذشته شروع بهکار کرده است. ما حدود ۲۳هزار تن در روز زباله خشک را از طریق نوماند تفکیک میکنیم. همچنین ۳۱۱هزار کاربر و ۳۸هزار کاربر فعال در نوماند داریم و این رشد تقریبا هرماه صعودی است. ما ۴۵۷غرفه تفکیک داریم و روزانه ۳۲تن جمعآوری میکنیم و با ۳۵۰۰مرکز پرتولید قرارداد داریم که قرار است تا آخر سال آن را به ۵هزار مرکز برسانیم. ازماه گذشته ۳۰۰تن افزایش ظرفیت تولید پسماند خشک داشتیم و در حال حاضر هرماه هزار تن جمعآوری میکنیم. در آرادکوه موضوع ایجاد زبالهسوز را دنبال میکنیم. همچنین بهدنبال خرید زبالهسوز ۲۰۰تنی بیمارستانی هستیم. در کل اقدامات خوبی در این حوزه در دست انجام است که امیدواریم بهزودی تکمیل شود و شهروندان نتیجهاش را در حوزه مدیریت پسماند ببینند.
الگوی بهینه مدیریت پسماندهای عادی، امکان سنجی تبدیل پسماند به انرژی، مدیریت پسماندهای خاص، حلقه مفقوده تفکیک پسماند از مبدا و بحران همه گیری بیماریها و آسیبهای بهداشتی و اجتماعی ناشی از زباله گردی از جمله موضوعاتی بود که در این نشست توس پژوهشگران طرح شد.