به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو الهام فتاحیفر، مدیرکل امور گلخانههای وزارت جهاد کشاورزی، ظهر امروز در آیین رونمایی از کارخانه گیاهی تأمین نیازهای محصولات کشاورزی تازه ناوگان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، از چالشهای بخش کشاورزی، از جمله تغییر اقلیم، ناترازی انرژی و بهرهوری آب خبر داد.
وی با اشاره به برنامهریزیهای کلان کشور برای حل این چالشها عنوان کرد: کشتهای گلخانهای و افزایش تولیدات گلخانهای از اولویتهای برنامه هفتم توسعه است و بر اساس این برنامه، مکلف هستیم میزان تولیدات گلخانهای کشور را تا ۱۰ میلیون تن افزایش دهیم.
نقش دانشبنیانها در توسعه گلخانههای کشور
فتاحیفر با تأکید بر اینکه تحقق این هدف بدون افزایش کمی و کیفی تولیدات گلخانهای و بهرهگیری از رویکردهای دانشبنیان امکانپذیر نیست، خاطرنشان کرد: بخش تحقیقات و دانشگاهها نیز همسو با سیاستهای کشور در این مسیر حرکت میکنند که نمونه آن، پروژه امروز است که به بهرهبرداری رسیده است.
وی با اشاره به اینکه ایران امروز در جمع ۱۰ کشور دنیا قرار گرفته که توانسته دانش فنی کارخانه گیاهی را بومیسازی کند، افزود: این طرح به دلیل صرفهجویی در مصرف آب، کاهش مصرف سموم و بهینهسازی تولید، در برنامههای آینده وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد و در همین راستا، یک کارگروه فنی تشکیل شده است.
مدیرکل امور گلخانههای وزارت جهاد کشاورزی از برنامهریزی برای توسعه کارخانههای گیاهی با همکاری بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان خبر داد و گفت: امیدواریم چند پروژه ملی را در این حوزه کلید بزنیم و به بهرهبرداری برسانیم.
وی همچنین همکاری بخش کشاورزی، حوزه تحقیقات و دانشگاهها را عاملی برای رفع مشکلات کشور در حوزه غذا دانست و تأکید کرد: فعالان امنیت غذایی و امنیت ملی در کنار یکدیگر توانستند این پروژه را به نتیجه برسانند و مشکلات سربازان امنیت ملی در حوزه تأمین غذای سالم را برطرف کنند.