شناسهٔ خبر: 71316928 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان:

۱۸۶ پروانه بهره‌برداری در بخش صنایع غذایی قم

محمد رضا حاجی رضا، رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت درحال حاضر ۱۸۶ پروانه بهره‌برداری صنایع تبدیلی و غذایی دارای اعتبار با ایجاد اشتغال برای پنج هزار ۶۲۶ نفر و جذب مواد خام به میزان یک‌هزار و ۸۹۶ هزار تُن و ظرفیت تولید یک‌هزار و ۵۳۹ تُن محصول با سرمایه ثابت به مبلغ ۱۵ هزار و ۹۱۴ میلیارد ریال، در استان موجود است.

صاحب‌خبر -

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از ایرنا،محمد رضا حاجی رضا روز سه‌شنبه  در این رابطه بیان کرد: مدیریت صنایع تبدیلی و غذایی قم با چشم انداز توسعه و حمایت از واحد‌های صنایع تبدیلی و غذایی استان و تسهیل در صدور مجوزها، زمینه نیل به مواردی همچون کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، ایجاد اشتغال مولد و دائم برای جمعیت مازاد بر فعالیت‌های کشاورزی، ایجاد ظرفیت صادرات از طریق بسته‌بندی مواد غذایی و افزایش ماندگاری و کمک به کاهش ضایعات محصولات کشاورزی را فراهم آورده‌است.

وی افزود: با توجه به اهمیت صنایع تبدیلی و غذایی بخش کشاورزی، مدیریت صنایع کشاورزی استان همچنین در زمینه انواع فرآورده‌های بخش کشاورزی از جمله فرآورده‌های گوشتی، شیر، ماست، دوغ، کشک مایع، کره، انواع پنیر، شیر خشک و پودر خامه، بسته‌بندی گوشت سفید و قرمز، سوسیس و کالباس، خوراک دام و طیور و آبزیان، آرد جو و واحد‌های بسته‌بندی پسته، خرما، بذر، خشکبار، کشمش، آبمیوه، شیره انگور، بسته‌بندی انواع روغن‌ها و چربی‌های گیاهی و حیوانی و روغن خام تخم آفتابگردان و زیتون، بسته بندی آجیل، بسته بندی عسل، سبزیجات و میوه جات منجمد شده و سالاد بسته بندی، عمل آوری و بسته بندی قارچ، مرباجات، بسته بندی تخم مرغ و کشتارگاه دام و طیور، مجوز‌های لازم را صادر نموده‌است.

وی ادامه داد: مدیریت صنایع تبدیلی و غذایی در حال حاضر ۱۸۸ فقره جواز تاسیس دارای اعتبار دارد که این میزان جواز تاسیس ظرفیت ایجاد اشتغال برای پنج هزار و ۴۹۶ نفر و جذب مواد خام به میزان یکهزار و ۶۷۲ تُن را فراهم خواهد کرد، همچنین با راه‌اندازی این واحد‌ها ظرفیت تولید هشت هزار و ۲۹۸ تُن محصول در بخش صنایع تبدیلی و غذایی در استان ایجاد خواهد شد. سرمایه گذاری پیش بینی شده در این خصوص ۶۷ هزار میلیارد ریال خواهد بود.

علاوه بر آن صدور مجوز‌های توسعه، بازسازی و نوسازی و تمدید پروانه بهره‌برداری و جواز تاسیس و معرفی واحد‌های تولیدی برای اخذ تسهیلات بانکی نیز توسط مدیریت صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی قم انجام می‌شود.

بخش کشاورزی قم به عنوان متولی اصلی تامین امنیت غذایی مردم در زمینه‌های مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن می‌توان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخم‌گذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبه‌های ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.

این بخش ۶ درصد از ارزش‌افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش‌از ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تن‌هایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.