برخی از رشتههای پزشکی کشور مانند پیوند کلیه و جراحی پیوند کبد در منطقه و جهان برجسته شده است. اما، نباید از یاد ببریم که در بیشتر رشتهها به خصوص علوم بالینی و علوم پایه سرآمد هستیم که همه موارد نشان از دستاوردهای انقلاب اسلامی دارد.
به گزارش آنا؛ جهش علمی ایران در سالهای پس از انقلاب اسلامی نه تنها در سایر عرصه ها، بلکه آموزش پزشکی زبانزد منطقه و جهان شده است و تغییرات عمده ایجاد شده نشان از رشد چمشگیر کشور در حوزه خودکفایی دارد.
ایران در عرصه توانمندی و پیشرفتهای پزشکی تمام حوزهها جزو کشورهایی در جهان است که مجامع علمی بین المللی حساب بسیار ویژهای در به نمایش گذاشتن دستاوردهای شاخص دانشمندان کشور باز کردهاند.
طبق آمارهای جهانی، پیمایشها و محصولات پزشکی و دارویی ایران در عرصه جهانی حقیقت انکارنشدنی است و نمیتوان آن را ندید گرفت.
سید جلیل حسینی معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با آنا، درباره رشد آموزش پزشکی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار کرد: ضعف دانشگاههای علوم پزشکی در قبل از انقلاب بسیار زیاد بوده است، به صورتی که حتی نمیتوان گفت دارای تعدادی رشته قابل توجه در این عرصه بودهایم.
در حال حاضر ۵۰ دانشگاه علوم پزشکی و ۲۰ دانشکده پزشکی در بیشتر نقاط ایران مشغول به فعالیت هستند، توسعه رشتههای بالینی و علوم پایه گسترش یافته است و حدود ۶۰ تا ۷۰ بورد آموزشی علوم پایه در دبیرخانه علوم پایه راه اندازی شده است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت در ادامه به دستاورد دیگری از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: تعداد زیادی دانش آموخته در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری علوم پایه تربیت کردهایم و هم اکنون شاهد رقابت دانشجویان رشتههای علوم پایه در تامین منابع مالی رشتههای تخصصی خودشان هستیم که این موضوع نیازمند چاره اندیشی عاقلانه برای حل تعارضهای بین رشتهای است.
برخی از رشتههای پزشکی کشور مانند پیوند کلیه و جراحی پیوند کبد در منطقه و جهان برجسته شده است. اما، نباید از یاد ببریم که در بیشتر رشتهها به خصوص علوم بالینی و علوم پایه سرآمد هستیم.
استقبال کشورهای جهان از دستاوردهای علمی پزشکی ایران
حسینی گفت:بسیاری از کشورهای جهان از استادان رشتههای علوم پزشکی ایران جهت سخنرانی در همایشهای علمی دعوت میکنند که این مسئله از توانمندی هیات علمیهای ایرانی نشئت میگیرد.همچنین، بسیاری از عملهای جراحی ایران در مقابل کشورهای خارجی قرار میگیرد تا پزشکان آن منطقه نسبت به علم و تبحر استادان ما مهارتهای لازم را کسب کنند.
فعالیت ۲۷ دانشکده داروسازی در کشور
همچنین، تعداد دانشکدههای داروسازی از ۵ به ۲۷ و آمار دانشجویان از ۱۵۰ به ۱۵۰۰ نفر افزایش یافته است و حوزه استعدادهای درخشان با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۸۱ ایجاد شد که هم اکنون ۷ هزار دانشجو در این عرصه تحت حمایت نظام آموزشی کشور قرار دارند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد:هم اکنون بیش از ۱۲ هزار دانشجوی خارجی از ۴۳ ملیت در ایران تحصیل میکنند، شعبه دانشگاهی ایران در عراق راه اندازی شده و برای ایجاد شعبههای پزشکی در لبنان، عنا و تاجیکستان در حال برنامه ریزی هستیم.
تحول جدی آموزش پزشکی علوم پایه و بالینی ایران در منطقه و جهان
برخی از رشتههای پزشکی کشور مانند پیوند کلیه و جراحی پیوند کبد در منطقه و جهان برجسته شده است. اما، نباید از یاد ببریم که در بیشتر رشتهها به خصوص علوم بالینی و علوم پایه سرآمد هستیم که همه موارد نشان از دستاوردهای انقلاب اسلامی دارد.
صاحبخبر -
∎