شناسهٔ خبر: 71316217 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

رئیس مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری:

اطلاعات مکانی حکمرانی را کارآمد و پاسخگو می‌کند

احدزاده گفت: اطلاعات مکانی به برنامه‌ریزان کمک می‌کند تا بهترین مکان‌ها برای ساخت جاده‌ها، پل‌ها، خطوط انتقال انرژی، و سایر زیرساخت‌ها را شناسایی کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاع‌پرس، سجاد احدزاده رئیس مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری در چهارمین نمایشگاه بین المللی ایران ژئو امروز (سه شنبه) که در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برپا است، با بیان اینکه اطلاعات مکانی نقش بسیار مهمی در حکمرانی و مدیریت مؤثر کشور‌ها و جوامع ایفا می‌کند، اظهار داشت: این اطلاعات به تصمیم‌گیران کمک می‌کند تا با درک بهتری از موقعیت‌ها و شرایط جغرافیایی، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری دقیق‌تری انجام دهند و بهترین مکان‌ها برای ساخت جاده‌ها، پل‌ها، خطوط انتقال انرژی، و سایر زیرساخت‌ها را شناسایی کنند.

احدزاده برنامه‌ریزی و توسعه زیرساخت‌ها را از نقش‌های کلیدی اطلاعات مکانی در حکمرانی برشمرد و افزود: این اطلاعات در توسعه شهری و روستایی، توزیع منابع، و جلوگیری از تمرکز نامتعادل جمعیت، فعالیت‌های اقتصادی و نیز در پیش‌بینی و کاهش خطرات بلایای طبیعی از طریق نقشه‌برداری از مناطق پرخطر مؤثر است.

وی مدیریت بحران و کاهش خطرات را از نقش‌های کلیدی اطلاعات مکانی در حکمرانی برشمرد و عنوان کرد: در مواقع بحران‌های طبیعی مانند سیل، زلزله، یا طوفان، اطلاعات مکانی به شناسایی مناطق آسیب‌پذیر و برنامه‌ریزی برای تخلیه و امداد رسانی کمک می‌کند. 

رئیس مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری مدیریت منابع طبیعی را از نقش‌های دیگر اطلاعات مکانی در حکمرانی دانست و تصریح کرد: اطلاعات مکانی در مدیریت منابع طبیعی مانند آب، خاک، جنگل‌ها، و معادن نقش کلیدی دارد. این اطلاعات به شناسایی مناطق مستعد برای کشاورزی، حفاظت از محیط زیست، و جلوگیری از تخریب منابع طبیعی کمک می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به نقش امنیت و دفاع ملی در حکمرانی افزود: اطلاعات مکانی در برنامه‌ریزی‌های امنیتی و دفاعی، مانند مرزبانی، نظارت بر مناطق مرزی، و شناسایی تهدیدات و مدیریت بحران‌های امنیتی و نظامی بسیار حیاتی است.

احدی در پایان از نقش‌های کلیدی و تاثیر اطلاعات مکانی در حکمرانی در سلامت عمومی، حفاظت از محیط زیست، در نظارت بر تغییرات زیست‌محیطی، مانند جنگل‌زدایی، آلودگی هوا و آب، و تغییرات اقلیمی، توسعه اقتصادی و عدالت اجتماعی، شناسایی مناطق محروم و توزیع عادلانه منابع و خدمات عمومی، حکمرانی هوشمند و شهر‌های هوشمند و مدیریت ترافیک، نظارت بر کیفیت هوا، و بهینه‌سازی خدمات شهری، شفافیت و پاسخگویی، پژوهش و سیاست‌گذاری مبتنی بر داده سخن گفت و خاطرنشان کرد: اطلاعات مکانی به عنوان یک ابزار استراتژیک، حکمرانی را کارآمدتر، شفاف‌تر، و پاسخگوتر می‌کند و با استفاده از این اطلاعات، دولت‌ها می‌توانند منابع را بهینه‌سازی و از محیط زیست محافظت کنند و خدمات عمومی را به‌صورت عادلانه‌تر توزیع کنند.

انتهای پیام/ 271