شفقنا- محققان آمریکایی طی یک مطالعه درمان جدیدی را کشف کردهاند که میتواند به کودکان مبتلا به حساسیت به بادام زمینی کمک کند تا مقادیر بیشتری از آن را بدون واکنشهای آلرژیک شدید تحمل کنند.
به گزارش شفقنا؛ وبگاه روزنامه الشرق الاوسط نوشت: «محققان از مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی ایالات متحده در مطالعهای که نتایج آن روز دوشنبه در مجله (NEJM Evidence) منتشر شد، توضیح دادند که کودکانی که به مدت 18 ماه دوزهای تدریجی کره بادام زمینی را مصرف کردند، توانستند تا معادل 3 قاشق غذاخوری از آن را بدون هیچ واکنش آلرژیک تحمل کنند».
درمانهای قبلی تأیید شده توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) برای کودکانی طراحی شده بود که حتی نمیتوانستند نصف دانه بادام زمینی را تحمل کنند و هدف آنها کاهش خطر واکنشهای آلرژیک در صورت تماس تصادفی با آن بود. با این حال، حدود 800 هزار کودک آمریکایی از حساسیت به بادام زمینی رنج میبرند، اما میتوانند مقادیر کمی از آن را تحمل کنند و تنها گزینه آنها پرهیز کامل از بادام زمینی بود.
این مطالعه 73 کودک را هدف قرار داد که بین 4 تا 14 سال داشتند و میتوانستند معادل نصف دانه بادام زمینی را بدون بروز علائم تحمل کنند. آنها به دو گروه تقسیم شدند؛ گروه اول درمان جدید را دریافت کردند که کودکان با مصرف مقادیر بسیار کمی از کره بادام زمینی (1-8 قاشق کوچک) به صورت روزانه شروع کردند و هر 8 هفته یکبار مقدار آن تدریجاً افزایش یافت تا به یک قاشق غذاخوری کره بادام زمینی یا معادل آن از محصولات دیگر بادام زمینی تحت نظارت پزشکی رسید، در حالی که گروه دوم به طور کلی از آن اجتناب کردند.
پس از پایان دوره درمان، کودکان تحت آزمایش پزشکی قرار گرفتند و نتایج نشان داد که 100 درصد از کودکانی که تحت درمان بودند توانستند 9 گرم پروتئین بادام زمینی (معادل 3 قاشق غذاخوری) را بدون هیچ واکنش آلرژیک مصرف کنند، در حالی که تنها 10 درصد از کودکانی که همچنان از بادام زمینی اجتناب میکردند توانستند این مقدار را تحمل کنند. همچنین، 86.7 درصد از کودکانی که تحت درمان بودند حتی پس از توقف مصرف به مدت 8 هفته، توانایی تحمل بادام زمینی را حفظ کردند که نشان از پاسخ ایمنی بلندمدت دارد.
بر اساس نظر محققان، این نتایج میتواند با نیاز به پیگیریهای بلندمدت برای تعیین میزان پایداری این تحمل در کودکان راهی برای استفاده از همین استراتژی درمانی برای درمان حساسیت به غذاهای دیگر فراهم کند.
لازم به ذکر است که حساسیت به بادام زمینی یکی از رایجترین و خطرناکترین انواع حساسیتهای غذایی است؛ میلیونها کودک در سراسر جهان از آن رنج میبرند. این حساسیت زمانی رخ میدهد که سیستم ایمنی بدن به طور اغراقآمیزی به پروتئینهای موجود در بادام زمینی واکنش نشان دهد؛ که منجر به بروز علائمی از جمله جوشهای پوستی، مشکل در تنفس و حتی شوک آلرژیک که ممکن است زندگی را تهدید کند، میشود. تاکنون، اجتناب از بادام زمینی تنها راهحل موجود برای اکثر کودکانی که از این حساسیت رنج میبرند، بوده است.