شناسهٔ خبر: 71315836 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

سلامت مزرعه با کشت دانه‌های روغنی

رئیس جهادکشاوزری فارس گفت:کشت دانه‌های روغنی در تناوب زراعی موجب افزایش تولید سایر گیاهان زراعی و بهبود و سلامت مزرعه می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،مجتبی دهقان‌پور افزود: ضرورت کشت دانه‌های روغنی در تناوب زراعی علاوه بر کاهش وابستگی به روغن منجر به افزایش تولید سایر گیاهان زراعی (در چرخه تناوب) و بهبود و سلامت مزرعه خواهد شد که این امر منجر به کاهش هزینه‌ها و افزایش درآمد کشاورز می‌شود.

دهقان‌پور با اشاره به کشت دانه‌های روغنی در مناطق مختلف کشور ادامه داد: تامین نیاز آبی، بافت، ساختمان و عمق خاک، ظرفیت نگه‌داری آب در خاک، میزان شوری و شیب مزرعه بر موفقیت زراعت دانه‌های روغنی تاثیر دارد. به‌طور کلی خاک‌های با عمق مناسب، زه‌کشی شده و بافت متوسط عملکرد‌های مناسبی را خواهند داشت.

رئیس جهادکشاورزی فارس همچنین در مورد غالب دانه‌های روغنی که در ایران کشت می‌شوند، افزود: کلزا، گلرنگ، کاملینا، کنجد، سویا، آفتابگردان و بادام زمینی عمده محصولات روغنی قابل کشت در مناطق مختلف کشور هستند.

وی در ادامه در مورد دانه‌های جایگزین سویا که جزء دانه‌های پُرآب‌بر است گفت: سویا با نیاز آبی ۴ تا ۶ هزار متر مکعب بسته به اقلیم، گروه رسیدگی و تاریخ کاشت دارد که در مناطق شمالی، غرب و جنوب کشت می‌شود.

دهقان‌پور ادامه داد: کشت سویا عمدتا در دو فصل بهار و تابستان امکان‌پذیر است که در این شرایط محدودیت‌های منابع آبی ممکن است، مشکل‌آفرین باشد. اگرچه در شرایط مطلوب عملکرد‌های بالای ۴ تن دست یافتنی است، در عین حال امکان کاشت گیاهان روغنی شتوی در صورت فراهمی بارندگی و پراکنش مطلوب قابل اجراست.

رئیس جهادکشاورزی در مورد میزان برداشت دانه‌های روغنی از هر هکتار هم گفت: این موضوع به ماشین‌آلات کاشت، داشت و برداشت، مدیریت مزرعه، تامین شرایط مطلوب رشد، تامین نهاده‌ها عملکرد‌ها بستگی دارد. برای مثال عملکرد کلزا در شرایط مختلف دامنه‌ای از ۵۰۰ تا ۷۰۰۰ کیلوگرم در هکتار را می‌تواند، داشته باشد.