شناسهٔ خبر: 71313802 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تقویت زیرساخت‌های درمانی مطالبه‌ بوشهری‌ها از دولت چهاردهم

بوشهر –ایرنا – استان بوشهر با وجود موقعیت استراتژیک و برخورداری از نعمت نفت، گاز ، پتروشیمی‌، ظرفیت‌های اقتصادی و صنعتی گسترده و نقش آفرینی در ثروت افزایی ملی اما در بخش زیرساخت‌های درمانی با مشکلات ، محرومیت‌ها و تنگناهای جدی روبرو است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، نبود شبکه درمان بخش خصوصی، ضعف در سرمایه‌گذاری، ماندگار نبودن پزشکان متخصص و فوق تخصص، فقر امکانات و تجهیزات موجب شده بسیاری از شهروندان این استان برای انجام ساده‌ترین خدمات درمانی، از جمله ویزیت پزشکان متخصص، آزمایش‌های تشخیصی و حتی برخی جراحی‌های معمولی، راهی استان‌های دیگر از جمله استان فارس شوند.

بوشهر تنها استانی است که فقط یک بیمارستان آموزشی دارد و در عرصه تجهیزات پزشکی از جمله ام. آر. آی با محدودیت‌هایی روبرو است و مردم به دلیل طولانی بودن نوبت و خرابی دستگاه‌ها باید به استان‌های دیگر مراجعه کنند.

بیمارستان‌های موجود در استان بوشهر، به دلیل کمبود تجهیزات پزشکی پیشرفته، نبود برخی تخصص‌های پزشکی و محدودیت امکانات درمانی توان پاسخگویی کامل به نیازهای مردم را ندارند و همین امر موجب شده تا در بسیاری از موارد بیماران برای دریافت خدماتی مانند آنژیوگرافی، جراحی‌های قلب، درمان‌های پیشرفته سرطانی یا حتی برخی خدمات تصویربرداری تخصصی مانند ام‌.آر.آی و سی‌.تی‌.اسکن باکیفیت، ناچار به مراجعه به مراکز درمانی شیراز می‌شوند و این موضوع نه ‌تنها هزینه‌های مالی زیادی بر دوش بیماران و خانواده‌های آن‌ها می‌گذارد، بلکه با توجه به فاصله زیاد بین بوشهر و شیراز، مشکلاتی مانند افزایش هزینه های درمانی ، تاخیر در دریافت خدمات درمانی و در برخی موارد به خطر افتادن جان بیماران را نیز به همراه دارد.

از سوی دیگر، وابستگی به مراکز درمانی شیراز موجب ازدحام بیماران بوشهری در بیمارستان‌های این شهر شده و فشار مضاعفی بر سیستم درمانی استان فارس وارد کرده است در حالی که توسعه زیرساخت‌های درمانی در بوشهر می‌تواند بخش بزرگی از این مشکلات را حل کند.

ایجاد بیمارستان‌های تخصصی، افزایش تعداد پزشکان متخصص، تجهیز مراکز درمانی به دستگاه‌های پیشرفته و بهبود سیستم ارجاع بیماران از جمله اقداماتی است که می‌تواند کیفیت خدمات درمانی در استان را ارتقا داده و از میزان مراجعه های غیرضروری به شیراز بکاهد.

هرچند گام‌های مهمی در خصوص برطرف شدن مشکلات درمانی در استان بوشهر از سوی دولت‌های مختلف برداشته شده اما رفع مشکلات درمانی و ایجاد زیرساخت‌های لازم در این بخش از مهمترین مطالبات مردم این استان از دولت چهاردهم است.

در این خصوص با رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در خصوص وضعیت زیرساخت‌های استان هم صحبت شدیم.

حسن ملکی زاده در خصوص تخت‌های بیمارستانی استان بوشهر گفت: در زمان حاضر یکهزار و ۷۰۰ تخت فعال بیمارستانی در این استان وجود دارد که استان با کمبودهایی در این بخش روبرو است.

وی اظهار کرد:‌ میانگین تخت‌های بستری در بوشهر ۱.۴ است که نسبت به میانگین ۱.۸ کشور کمتر است.

تقویت زیرساخت‌های درمانی مطالبه‌ بوشهری‌ها از دولت چهاردهم

۴۳ هزار میلیارد ریال برای تکمیل پروژه نیمه تمام درمانی

رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر کل پروژه‌های بهداشتی و درمانی این استان را ۷۴ پروژه اعلام کرد که برای تکمیل و تحویل آنها ۵۵ هزار میلیارد ریال اعتبار برای آنها نیاز است.

وی تصریح کرد: افزون بر این در کنار این پروژه‌ها پنج پروژه شاخص عمرانی نیمه کاره در بخش درمان این استان وجود دارد که برای تکمیل این پروژه‌ها ۴۳ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

ملکی زاده یادآور شد:‌ بیمارستان ۱۷ شهریور برازجان از جمله بیمارستان‌های نیمه کاره استان بوشهر و جایگزین بیمارستان قدیمی این شهرستان است که در سال ۱۳۹۵ به دلیل اتصال برق دچار آتش سوزی شد.

وی ادامه داد:‌ عملیات اجرایی بیمارستان ۱۷ شهریور سال ۱۳۹۶ در زمینی به مساحت ۱۸ هزار متر مربع آغاز شد و امروز پس از هشت سال تنها ۵۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

به گفته ملکی زاده ‌ بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی ۱۸۰ تختخوابی ۱۷ شهریور برازجان در ۶ طبقه در دست ساخت است که برای تکمیل این پروژه بیمارستانی ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

شهرستان دشتستان با ۲۷۰ هزار نفر جمعیت دارای ۲ بیمارستان دولتی شهید گنجی و مهر تامین اجتماعی و چندین درمانگاه و کلینیک خصوصی دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیمارستان اعصاب و روان را از دیگر پروژه‌های نیمه کاره استان عنوان کرد و افزود: ‌بیمارستان تک تخصصی اعصاب و روان با بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در دستور کار ویژه این دانشگاه است.

ملکی زاده ادامه داد: برای تکمیل و بهره‌برداری از بیمارستان تک تخصصی اعصاب و روان استان بوشهر به ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

وی گفت: بیمارستان مادر و کودک استان بوشهر از دیگر پروژه‌های نیمه کاره این استان است که عملیات اجرایی آن از سال ۱۳۹۵ با زیربنای ۱۷ هزار و ۲۵۰ مترمربع در پنج طبقه آغاز شد.

به گفته ملکی زاده بیمارستان مادر و کودک استان بوشهر پس از ۹ سال ۵۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تاکنون برای تکمیل احداث این پروژه درمانی ۶هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

وی یادآور شد: بیمارستان مادر و کودک استان بوشهر با ۱۸۰ تخت،۱۲ اتاق زایمان، ۶ اتاق عمل و ۱۴ تخت اقامتی مادران در بخش‌های درمانگاهٰ آزمایشگاه بستری مراقبت‌های ویِژه زایمان و اعمال جراحی در حال ساخت است.

تقویت زیرساخت‌های درمانی مطالبه‌ بوشهری‌ها از دولت چهاردهم

بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی کنگان گامی برای تحول در بخش درمان

با توجه به تمرکز صنایع نفت و گاز استان بوشهر در جنوب این استان تقویت زیرساخت‌های درمانی در این بخش از جمله مهمترین نیازهاٰ، ضرورت‌ها و مطالبه‌های مردم جنوب این استان به شمار می‌رود.

در همین ارتباط با همت مسوولان استان عملیات اجرایی بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی کنگان با ۱۵هزار میلیارد ریال اعتبار در هفته دولت امسال آغاز شد.

به گفته ملکی زاده بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی کنگان می‌تواند انقلابی در بخش درمان جنوب استان بوشهر به وجود آورد.

وی ادامه داد:‌بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی کنگان با اعتبارات صنعت نفت و در مساحت ۲۰ هزار مترمربع با پنج درصد پیشرفت فیزیکی در دست احداث است.

بیمارستان ۱۱۰ تختخوابی عسلویه مهمترین مطالبه پایتخت اقتصادی

تامین زیرساخت‌های درمانی در پایتخت اقتصادی ایران از جمله خواسته‌های به حق مردم این خطه از استان بوشهر است.

ملکی زاده یادآور شد:‌ احداث بیمارستان ۱۱۰ تختخوابی عسلویه از جمله مصوبه‌های دولت دوازدهم بود که پس از پیگیری‌های چند ساله مسوولان بالاخره عملیات اجرایی این پروِه در هفته دولت آغاز شد.

ملکی زاده ادامه داد:‌ بیمارستان ۱۱۰ تختخوابی عسلویه در زمینی به مساحت ۶.۸ هکتار و با زیربنای ۱۱هزار مترمربع در سه طبقه در دست احداث است.

به گفته ملکی زاده در زمان حاضر بیمارستان ۱۱۰ تختخوابی عسلویه با ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات نفت با ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی در دست احداث است.

به گفته ملکی زاده این واحدهای درمانی افزون بر تامین اعتبار مورد نیاز برای تکمیل روند درمان به تجهیزات پزشکی و غیرپزشکی بیمارستانی نیروی انسانی متخصص و پشتیبانی نیاز دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: پرداخت نکردن به موقع مطالبات دانشگاه از بیمه‌ها از مهمترین چالش‌های پیشرو دانشگاه است و تاخیر در روند پرداخت مطالبات موجب بلاک شدن دانشگاه از طرف شرکت‌های پزشکی تجهیزات و دارو می شود.

وی ادامه داد:‌ بلاک شدن دانشگاه از سوی شرکت‌های پزشکی موجب تاخیر در روند ارائه خدمات درمانی مطلوب به مردم ‌می‌شود.

ملکی زاده در خصوص کمبود پزشک فوق تخصص و متخصص و وجود نداشتن برخی از تخصص‌ها در استان بوشهر گفت:‌ در زمان حاضر این استان از نظر پزشک متخصص در برخی از رشته‌های تخصصی از جمله بیهوشی و طب اورِژانس با مشکلاتی مواجه هستیم.

۱۳هزار میلیارد ریال بدهی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

وی کل بدهی دانشگاه علوم پزشکی بوشهررا شامل معوقه‌های پرستاران پزشکان و سایر موارد دیگر را ۱۳هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود:‌ از این میزان پنج هزار میلیارد ریال آن فقط مربوط به کالاهای پزشکیٰ، تجهیزات و ملزومات پزشکی است و به همین دلیل بیشتر شرکت‌های تامین کننده این دانشگاه را بلاک کرده‌اند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر یکی از مشکلات این استان را کمبود شیر خشک عنوان کرد و گفت: به دلیل پرداخت نشدن مطابه‌های بیمه‌ای داروخانه‌ها این امر به یک چالش مهم در استان تبدیل شده است.

ملکی زاده با اشاره قیمت بالای تجهیزات پزشکی اتاق عمل اظهار کرد: به دلیل پرداخت نشدن به موقع حق بیمه‌ها بیمارستان های دانشگاه در تامین و خرید این تجهیزات دچار مشکل شدید هستند.

وی خودگردان بودن بیمارستانها را از دیگر مشکلات دانشگاه علوم پزشکی بوشهر عنوان کرد و افزود: بیشتر بیمارستانها توان تامین هزینه‌های خود را ندارند و موجب انباشت بدهی بیمارستان ها شده است.