الهام فتاحیفر -مدیر کل دفتر امور گلخانههای وزارت جهاد کشاورری - در مراسم رونمایی از کارخانه گیاهی که امروز سهشنبه ۲۳ بهمن در دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، گفت: چالشهایی که در زمینه تغییر اقلیم، ناترازی انرژی و بهرهوری آب در کشور با آن مواجه هستیم، از موضوعاتی کلیدی است که بخش کشاورزی با آن دست و پنجه نرم میکند و تمام برنامهریزیها و پروژههای پژوهشی در راستای رفع این چالشهای اصلی است.
وی افزود: موضوع کشتهای گلخانهای و تولیدات آن در برنامه هفتم توسعه مورد نظر قرار گرفته و مکلف هستیم بر اساس بخشنامه ابلاغی، میزان تولیدات گلخانهای را به ۱۰ میلیون تن تا پایان برنامه هفتم توسعه افزایش دهیم. تحقق این هدف، بدون افزایش کمی و کیفی تولیدات موجود و توسعه جنبی بر مبنای رویکردهای دانشبنیان امکانپذیر نخواهد بود.
فتاحیفر ادامه داد: خرسند هستیم که بخش دانشگاه و تحقیقات همسو با سیاستگذاری در کشور به سمت برنامهریزی و رفع این چالشها حرکت کرده که از جمله آن پروژهای است که امروز مورد بهرهبرداری قرار گرفت و میتوان گفت جزء ۱۰ کشور دنیا هستیم که در زمینه کارخانه گیاهی توانستهایم دانش فنی آن را در کشور بومی سازی کنیم.
وی گفت: به دلیل مزایایی که این طرح در صرفهجویی آب و کاهش مصرف سموم و بهینه سازی تولید داشته و میتواند به ارتقاء کمی و کیفی محصولات کمک کند، در دستور کار برنامههای آتی وزارتخانه هم قرار گرفته است. امیدواریم بتوانیم در سال آینده در زمینه کارخانههای گیاهی در کشور با مشارکت بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان چند پروژه با افتخار را برای کشور کلید زده و به بهرهبرداری برسانیم.
![ناوهای نظامی ایران به فناوری کشت عمودی مجهز میشوند](https://cdn.isna.ir/d/2025/02/11/3/63355020.jpg?ts=1739269075191)
فتاحی فر ادامه داد: خوشحال هستیم که موضوع امنیت غذایی با امنیت ملی در کنار یکدیگر توانستهاند یک پروژهای را رقم بزنند که خوشبختانه سربازانی که در امنیت غذایی کشور نقش دارند بتوانند مشکلاتی که سربازان امنیت ملی ما دارند را رفع کنند و این مهمترین ویژگی این پروژه است. امیدواریم پروژههای مشترکی بین بخش نظامی و کشاورزی کشورتالیف شود و مشکلات بخش غذایی را بتوانیم با هم افزایی بخشهای مرتبط حل کنیم.
در ادامه این مراسم دکتر سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی -رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران- گفت: ایجاد کارخانه گیاهی یک رویداد الگویی و مدرن است که در یک جا بخش خصوصی، دانشگاه، نیروی دریایی کشور و مدیران سیاستگذاری کشاورزی کشور در کنار هم جمع شده و رویدادی را رقم زدهاند که میتواند شروع خوبی برای کشور باشد.
وی افزود: کشور ما غنی از نیروی انسانی با استعداد است که متاسفانه این دریای عظیم به خاطر اینکه ارتباط بین آنها و حوزههای اجرا برقرار نمیشود، هدر میرود. بنابراین باید بسترهایی را فراهم کنیم که این اجزاء کنار یکدیگر قرار بگیرند. چون یکی از اولویتهای مهم کشور امنیت غذایی و امنیت غذایی پایه اقتدار هر کشور است.
وی ادامه داد: دانشگاه به دلیل برخورداری از منابع علمی مورد نیاز وظیفه اصلی حل مشکلات این حوزه را بر عهده دارد و لازمه آن این است که این علم را در اختیار بهرهبردار هم قرار دهد. این وظیفه و ماموریت از ابتدای تاسیس این دانشگاه جاری و ساری است و امیدواریم خروجی رونمایی از کارخانه گیاهی اهداف و اقدامات دیگری را الگو باشد.
انتهای پیام