به گزارش ایکنا، نشست خبری بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی با حضور حامد علامتی مدیرعامل کانون، فرهاد فلاح و عالیه قوامی رئیس و دبیر جشنواره امروز ۲۳ بهمن در سالن کنفرانس مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
در ابتدای جلسه علامتی گفت: جشنواره قصهگویی یکی از بزرگترین و مهمترین آیینهای قصهگویی در جهان است. قصهگویی دستاوردهایش به همه هنرها تامین پیدا میکند. برای مثال فیلم «زیبا، صدایم کن» برگرفته از رمانی با همین نام است که توانست اتفاقی خوب را در جشنواره فجر رقم زند. قصهگویی همیشه یکی از بهترین ابزارها برای انتقال پیام بوده است.
وی با بیان اینکه تکیه بر قصهگویی، هدف را برایمان مشخص میکند، اظهار کرد: انگیزه و هدفی که قصهگویی میتواند برای جامعه ایجاد کند به اندازهای مهم است که نمیتوان آن را نادیده گرفت. ما این امر را، هم در قصههای اساطیری کشورمان میبینیم هم در داستانهایی که شکل معاصر دارد. در این رابطه دو رمان «تن تن و سندباد» و «قصههای شیرین» که در بر گیرنده چند داستان است را مثال میزنم. این دو کتاب نوشته آقای میرکیانی بوده و اتفاقی خوب در جهت داستانگویی است.
قصهگویی در کانون تثبیت شده است
علامتی تاکید کرد: یکی از شروط مهم برای قصهگو، شناخت نیازهای درونی و بیرونی مخاطب است چون این امر باعث میشود قصه به شکلی تاثیرگذار بیان شود. امروز قصهگویی در کانون پرورش فکری از مرحله زایش عبور کرده و به مرحله تثبیت رسیده است و این خصیصه کمک کرده تا تاثیرگذاری اجتماعی نیز در حوزه قصهگویی بیشتر شود.
وی با بیان اینکه قصهگویی مناسبتی را در دستور کارمان قرار دادهایم بیان کرد: کانون تلاش دارد در مناسبتها و اماکن مختلف قصهگویی را برای کودکان رقم زند. برای نمونه به بیمارستانهای کودکان اشاره میکنم که قصهگویان در مناسبتهای ویژه در آن مکان برای کودکان داستان میگویند.
مدیرعامل کانون با بیان اینکه در جشنواره بیستوششم به صورت ویژه به غزه پرداخته میشود، گفت: بخشی تحت عنوان بچههای غزه برای جشنواره این دوره در نظر گرفته شده است در این قسمت با زبان داستان تلاش میشود گوشهای از آلام کودکان غزه بیان شود.
قصه به دامان خانوادهها بازگردد
وی تاکید کرد: قصه باید به دامان خانوادهها بازگردد. این امر کمک خواهد کرد تا هویت بومی و ملی به نسل آینده منتقل شود. جایزه جهانی قصهگویی که از دوره قبل به جشنواره اضافه شد برگزیده خواهد داشت زیرا در دوره پیش اثری واجد دریافت این جایزه شناخته نشد.
وی اعلام کرد: یکی دیگر از قسمتهای جدید جشنواره قصهگویی، بخش ایثار و مقاومت است. همچنین بخش محیطی، علمی و منظوم نیز در این دوره به جشنواره اضافه شدهاند. در دوره بیستوششم آثار در ۱۳ بخش؛ سنتی و کلاسیک، مدرن و نوآورانه، آیینی، پادکست، ۱۰۰ ثانیهای، زبان اشاره، محیطی، منظوم، دینی، علمی، قهرمانانه، ایثار و مقاومت و بخش ویژه کودکان غزه برگزار میشود. جشنواره از ۲۷ الی ۳۰ بهمن در شهر یزد برپا خواهد بود و انتخاب این شهر نیز در راستای تمرکززدایی از پایتخت صورت میگیرد.
علامتی با بیان اینکه شعار امسال جشنواره «راز قصهگوها، ساز زندگیست» بیان کرد: ۲۵ کشور در جشنواره امسال حضور خواهند داشت. ۳۴ هزار قصه درخواست حضور در جشنواره را داشتند که ۶۰۰ اثر به مرحله انتخاب رفت و ۹۸ قصه برای داوری در بخش ملی و بینالملل انتخاب شد.
فرهاد فلاح نیز در این جلسه گفت: جشنواره قصهگویی یکی از باسابقهترین رویدادهای قصهگویی در سطح جشنوارهها است. دلیل این امتیاز هم به فرهنگ بومی ما برمیگردد. در کشور ما قصهها از دل کوچهها و پسکوچهها بیرون میآید.
رئیس جشنواره اضافه کرد: رسانهها میتوانند ما را در جریانسازی بهتر این رویداد کمک کنند در دوره قبل این اتفاق رخ داد. برای نمونه تلویزیون ۸۹۰ دقیقه، برنامه پیرامون جشنواره روی آنتن فرستاد. امیدواریم این حمایتها شکلی جدیتر به خود گیرد. حمایت از جشنواره باعث میشود خانوادهها نسبت به این رویداد آگاهی بیشتری داشته باشند.
25 کشور در جشنواره فیلم فجر
قوامی دبیر جشنواره نیز در این جلسه گفت: دلیل برگزاری باکیفیت جشنواره ۲۴ و ۲۵ قصهگویی در شهر یزد، این شهر را به عنوان پایتخت قصهگویی کشورمان انتخاب کرد. در این دوره ۷۰ اثر از ۲۵ کشور به جشنواره آمده که ایتالیا، ژاپن، لبنان، عراق، سوریه، روسیه، هند، برزیل و یونان از جمله این کشورها هستند.
انتهای پیام