شناسهٔ خبر: 71311398 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

امیر خوش‌قلب: قدرت علم و دانش باعث بازدارندگی ما در مقابل دشمنان خواهد شد/ نا امیدی و ترس از دشمن ممنوع است/ پدافند هوایی در عملیات والفجر ۸ دفاع پیش بینانه و فعال را به نمایش گذاشت

معاون هماهنگ‌کننده نیروی پدافند هوایی ارتش با بیان اینکه دانش و پژوهش باعث ترس و سراسیمگی دشمنان شده، گفت: قدرتی که پشتوانه‌اش علم و دانش است قطعاً باعث بازدارندگی ما در مقابل دشمنان خواهد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از مازندران، امیر سرتیپ «محمد یوسفی خوش‌قلب» معاون هماهنگ‌کننده نیروی پدافند هوایی ارتش در آئین افتتاح چهل‌وسومین دوره نشست میز تخصصی ناشران ارتش جمهوری اسلامی ایران و میز تخصصی مدیریت دانش آجا و قرارگاه جهادی مدیریت دانش استان مازندران که پیش از ظهر امروز (سه شنبه) به میزبانی گروه پدافند هوایی شهید ظرافتی بابلسر در اردوگاه عملیاتی آموزشی شهید ستاری برگزار شد، ضمن قدردانی از حضور ملت بامعرفت ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن، آن را تجدید عهد دوباره با رهبر معظم انقلاب اسلامی عنوان کرد و اظهار داشت: ملت بابصیرت این حضور تمامی محاسبات ریز و درشت دشمن را برملا کردند و این یک توفیق بسیار بزرگ است. این حضور اتفاقی نیست.

امیر خوش‌قلب:

وی ضمن تبریک پیشاپیش عید بزرگ نیمه شعبان افزود: از همه کسانی که زمینه لازم را برای اجرای این همایش بزرگ فراهم کردند تقدیر و تشکر می‌کنم.

امیر خوش‌قلب ادامه داد: خدا را به خاطر مودتی که بین نیرو‌های مسلح در استان وجود دارد شاکریم و ان شالله شاهد این هم افزایی مضاعف در همه زمینه‌ها باشیم.

این مسئول با اشاره به اهمیت این نشست به سخنرانی اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در ۱۹ بهمن اشاره و اضافه کرد: تکالیف بسیار مهم و سنگین برعهده همه مردم و مسئولین و سربازان ولایت گذاشته شده که باید با عزم جدی در جهت تحقق فرامین رهبر معظم انقلاب اسلامی اقدامات ماندگار و هوشمندانه‌ای داشته باشیم.

امیر خوش‌قلب تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در این سخنرانی هم تبیین‌گری و هم روشنگری کردند و هم سیاست‌های کلان نظام را در اقدامات بعدی روشن کردند و فرمان مجدد ایشان در رابطه با تقویت ارتش جمهوری اسلامی ایران که قطعاً این کلام به معنای تقویت نیرو‌های مسلح تعریف خواهد شد، قطعاً تقویت دفاعی است.

تقویت دفاعی مبتنی بر اخلاق، معرفت و بصیرت 

وی بیان کرد: ما ثابت کردیم در رابطه با تقویت دفاعی از تمام ظرفیت‌های علمی، دانشی، پژوهشی چه در ارتش جمهوری اسلامی ایران، چه در سطح دانشگاه‌های موثر و صنعتی و چه در سطح وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح و همچنین ظرفیت‌های بی‌نظیری که در شرکت‌های دانش بنیان وجود دارد حداکثر استفاده را داشتیم و همواره آغوش ارتش جمهوری اسلامی ایران باز و پذیرای این عزیزان در همه حوزه‌های مورد نیاز و دانشی است.

معاون هماهنگ‌کننده نیروی پدافند هوایی ارتش گفت: امروز حتی حوزه‌هایی را پشتیبانی می‌کنیم که به ظاهر شاید تاثیری در امور دفاعی ما نداشته باشد، اما تکلیف در رابطه با حمایت از ظرفیت‌های علمی و دانشی در تمامی نیرو‌های مسلح خصوصاً ارتش وجود دارد.

به گفته امیر خوش‌قلب، امروز تقویت دفاعی ما هم در حوزه تجهیزاتی است و هم در حوزه سرمایه انسانی و هم در حوزه آمادگی‌ها و هم در حوزه هوشیاری‌ها آموزش‌های ما در بحث توان رزم است و مهمتر از همه که در این جلسه به آن می‌پردازیم، تقویت دفاعی در حوزه‌های علمی و دانشی و پژوهشی مبتنی بر اخلاق، معرفت و بصیرت است.

وی بحث‌های پژوهشی در رابطه با دشمن شناسی را نیز مهم دانست و تاکید کرد: نباید بحث‌های پژوهشی در رابطه با دشمن شناسی غافل شویم و از دشمن نباید غافل شویم؛ نه دشمن را بزرگ بشماریم و نه کوچک بدانیم. غفلت از دشمن در هر ابعادی ضربات بسیار سنگینی به ما وارد خواهد کرد.

امیر خوش‌قلب بیان کرد: امروز نیرو‌های مسلح و ارتش جمهوری اسلامی ایران قطعاً با تقویت حوزه‌های دانشی و پژوهشی و علمی خود گام‌های موثر برمی‌دارند که تاثیر آن را در میدان‌های عمل می‌بینیم؛ آنجایی که خوب گام برداشتید و تبیین کردید و هوشمندانه عمل کردید نتیجه اقدامات و کار‌های شما را وقتی در میدان می‌بینیم که چقدر اعتبار و ظرفیت توان رزم ما را افزایش می‌دهد و این بسیار مهم است.

وی عنوان کرد: امروز قرار است ارتش جمهوری اسلامی و نیرو‌های مسلح در تراز انقلاب به آنها نقش بدهیم و ارتش ما ارتش آماده ظهور باشد و به عنوان بخشی از جامعه یک ارتش تمدن‌ساز باشد. همه این ابعاد قطعاً تاثیر و کیفیت آن مجهز شدن به علم و دانش است. ماندگاری آن به علم و دانش و پژوهش و تحقیق است.

دانش و پژوهش باید امیدآفرین باشد

این مسئول افزود: امروز باید تلاش کنیم که علم و دانش و پژوهش ما، میز‌های دانشی ما و مراکز جهادی ما باید اقداماتشان امید آفرین باشد. باید نگاه خوش‌بینانه نسبت به آینده را به جامعه تزریق کنیم. باید سعی و تلاش را ترویج دهیم. بدون سعی و تلاش و امید به آینده ما نتیجه‌ای نخواهیم داشت. امروز اگر قرار است به قله‌های ترقی برسیم در همه زمینه‌ها و نظامی باید اهل علم دانش و پژوهش باشیم.

امیر خوش‌قلب ادامه داد: امروز اگر فرهنگ ایرانی اسلامی ما، پژوهش ما، دانش ما پشتوانه معنویتی و اخلاقی نداشته باشد و در آن رنگ و بویی از عدالت محوری نبینیم نه تنها به نتیجه‌ای نخواهد رسید بلکه در بعضی از حوزه‌ها که ما پرچمدار هستیم احتمال دارد عزت ما را زیر سوال ببرد و خیلی هوشمندانه باید عمل کنیم و آینده نگرانه انتخاب کنیم.

وی اضافه کرد: شما یک جامعه نمونه از بخش‌های علمی و دانشی هستید. در این حوزه هم نیازمند همت هستیم و هم نیازمند مراقبت. اگر همت نکنیم شاید نتیجه مطلوب به دست نیاید و اگر مراقبت نکنیم احتمال بیراهه رفتن زیاد است.

این مسئول بیان کرد: همه این نشست‌ها و میزگرد‌ها باید منتج به یک نتایج اجرایی و عملی در میدان شود. نتایج اقدامات شما باید در سازمان رزم و توان رزم بیاید. جایی که نیروی انسانی به عنوان سرمایه انسانی کار می‌کند و باید تاثیر مستقیم در سرمایه انسانی ما داشته باشد. باید دانش دفاعی ما را توسعه دهد با همان نگاهی که در عملیات والفجر هشت داشتیم؛ دفاع پیش بینانه، دفاع پیشگیرانه و دفاع فعال واین نشست‌ها باید عمق دهد به روحیات معنوی و اعتقادی ما.

ناامیدی و ترس از دشمن ممنوع است

به گفته معاون هماهنگ‌کننده نیروی پدافند هوایی ارتش، امروز به دنبال این هستیم که اقدامات و نتایج کار‌های ما و افعال ما و مکتوبات ما مستقیم در میدان به کار بیاید که الزامات آن شناخت میدان و نیازمندی‌ها است و اولویت‌ها را مشخص کردند. مواردی بسیار مهمی است که باید آن را پیگیری کنیم.

این مسئول تأکید کرد: نشست‌ها القای یأس نباید داشته باشد. ناامیدی و ترس از دشمن ممنوع است. القای یأس ممنوع است و باید فعالیت‌هایمان را دوچندان کنیم. باید انرژی بدهیم و هم افزایی ایجاد کنیم.

وی با تأکید بر توسعه علم و دانش پژوهش و تحقیق و نشر مکتوب باید در ارتش گفت: باید با توجه به ذائقه جوانان و مخاطب و نیاز روز کار را طوری پیش ببریم که همه سلایق را جذب کنیم.

امیر خوش‌قلب بیان کرد: قطعاً اگر توسعه به خوبی و درست و دانشی و هوشمندانه انجام شود باعث سربلندی ما هم خواهد شد. ما هم سرمان بلند است و باعث سربلندی مردم و نظام هم خواهد شد وخوشحالی مردم و ما را به همراه می‌آورد. یک اقدام موثر و یک فعالیت ماندگار باعث تقویت یاس و ناامیدی در دشمنان می‌شود. قطعاً اقدامات شما در زمینه علمی، پژوهشی و دانشی این زمینه‌ها را فراهم خواهد کرد.

به گفته این مسئول، اقدامات فنی علمی و دانشی شما باعث شده که سرمایه انسانی ما یک سرمایه انسانی با ایمانی باشد.

وی با اشاره به اینکه در ایام عملیات والفجر هشت هستیم، به اهمیت این عملیات اشاره کرد و گفت: نبوغ و دانش رزمنده یک فرمانده در عملیات والفجر هشت به عینیت رسیده است. قطعاً ظرفیت دانشی مطالعه فرماندهان این عملیات و مدیریت دانشی و علم‌پذیر بودن و دانش پذیر بودن و پژوهش پذیر بودن آنها تاثیر گذاشت. 

وی با اشاره به نقش پدافند هوایی در عملیات والفجر هشت تأکید کرد: در عملیات والفجر هشت استراتژی دفاعی دشمن را بهم ریختیم و جنگیدیم و دشمن را غافلگیر و زمین گیر کردیم. دفاع پیش بینانه و دفاع پیش دستانه و دفاع فعال را به نمایش گذاشتیم و این است که امروز باید در زمینه دانشی و پژوهشی مروری دانشی و علمی و عملیاتی والفجر هشت را داشته باشیم و عملیات والفجرهشت نباید فراموش شود.

امیر خوش‌قلب ادامه داد: امروز دانایی و توانایی در ارتش هم یک نعمت است هم یک برکت، اگر مراقبت نکنیم نعمت‌ها را از دست می‌دهیم. امروز هم دست ما از لحاظ تجهیزاتی پر است و هم از لحاظ دانشی داریم دستمان را پر می‌کنیم. ارتش ما یک ارتش دانا و توانا است و باید از نعمت‌ها و برکات این ارتش مراقبت کنیم که یکی از مهمترین برکت‌ها وجود رهبر معظم انقلاب اسلامی است.

مردم پشتوانه نیروهای مسلح هستند

این مسئول وجود فرماندهان ولایتمدار را از دیگر برکات عنوان کرد و گفت: امروز مردم پشتوانه ما هستند که این هم برکت است و نباید آنها را از دست بدهیم.

به گفته امیر خوش‌قلب، امروز قدرت دفاعی و قدرت تجهیزاتی و قدرت تفکری و قدرت دانشی و قدرت علمی و قدرت پژوهشی و همه قدرت‌های زیبا در ارتش و نیرو‌های مسلح درون زا است. قدرت یک قدرت ماندگار است.

وی با اشاره به اینکه امروز قدرت دانشی و علمی ما بومی است، اذعان داشت: حضور ناو گروه ۸۶ در آب‌های دنیا باعث افتخار شد که قطعاً از دانشی علمی و بومی بوده و علم و دانش ما قدرت خوداتکا است.

معاون هماهنگ‌کننده نیروی پدافند هوایی ارتش افزود: ما از همه ظرفیت‌های دنیا استفاده می‌کنیم و کمترین وابستگی خارجی را داریم. این دانش و پژوهش باعث ترس و سراسیمگی دشمنان شده و این خیلی مهم است. قدرت که پشتوانه‌اش علم و دانش است قطعاً باعث بازدارندگی ما در مقابل دشمنان خواهد شد. امروز نگاه به هیاهو‌های رسانه‌ای نداریم.

وی تأکید کرد: امروز مراکز علمی، دانشی، پژوهشی و میزگرد‌ها و میز‌های ناشرین قرارگاه‌های علمی و جهادی ما، علم و دانش و نوشته‌ها و مکتوبات شما باید در خدمت تولید، توسعه و تقویت قدرت بازدارندگی ما قرار گیرد.

امیر خوش‌قلب اذعان داشت: عقب ماندگی‌ها باید جبران شود و این نشست‌ها باید جهش چند جانبه برای ما ایجاد کند.

به گفته معاون هماهنگ‌کننده نیروی پدافند هوایی ارتش، امروز این مراکز و این‌جور نشست‌ها نقطه اتصال هم‌افزایی و وحدت ما است و باید برای ما دانش‌های نوین ایجاد کند با توجه به نیاز روز. نتایج این نشست‌ها و گردهمایی‌ها باید قابل به کارگیری، نشر و گسترش باشد و آمادگی‌های ما را برای نبرد‌های آینده نگر و نبرد‌های آینده افزایش دهد.

در پایان این جلسه از تعداد ۱۲ عنوان کتاب دفاع مقدس با موضوع نقش ارتش استان مازندران در دفاع مقدس با حضور امیر سرتیپ «محمد یوسفی خوش‌قلب» معاون هماهنگ‌کننده نیروی پدافند هوایی ارتش، امیر دریادار دوم «ابوطالب مطلبی» ارشد نظامی ارتش جمهوری اسلامی ایران در استان مازندران، امیر سرتیپ دوم «صادقیان» فرمانده منطقه پدافند هوایی امام حسن مجتبی (ع) شمال، امیر سرتیپ دوم «شکوری» رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات نپاجا، سرهنگ «رضا جهانفر» مدیر دانش و تولید علم معاونت عطف آجا و دبیر میز تخصصی ناشران آجا، سرهنگ پاسدار «محمدحسن سلامی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران، امیرسرتیپ دوم ستاد «سید احمد مهدی‎‌نژاد» فرمانده گروه پدافند هوایی شهید ظرافتی بابلسر و جمعی از مسئولین کشوری و لشکری رونمایی شد.

تهیه و تنظیم: حدیثه صالحی

انتهای پیام/