شناسهٔ خبر: 71310457 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

توضیحات اژه‌ای درباره قانون به‌کارگیری افراد در مشاغل حساس

رئیس قوه قضاییه:در مورد مشاغل حساس باید بتوانیم یک تصمیم جمعی بگیریم نه تک به تک. از سه مرجع در مورد به‌کارگیری افراد در مشاغل حساس استعلام گرفته‌ایم فقط یک مرجع پاسخ داده است.

صاحب‌خبر -

رئیس قوه قضاییه درباره چرایی ماندگاری انقلاب اسلامی، گفت: محتوای انقلاب و شعارهای آن جز فطرت انسانی است و فطرت پاک انسانی عدالت، عزت، استقلال، همنوع دوستی، احسان، ایثار، مروت و همه فضائل اخلاقی و الهی را می‌طلبد و محتوا و شعار جمهوری اسلامی ایران آمیخته‌ای از فطرت انسانی است.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والسملمین غلامحسین محسنی اژه‌ای روز سه‌شنبه در «چهارمین همایش حلقه‌های میانی جامعه پردازی در نظام انقلابی» اظهار کرد: انقلاب اسلامی از نوع بعثت انبیا و شعبه‌ای از نور ولایت بوده و هست و زمینه سازی برای طلوع خورشید عظمای ولایت خواهد شد.

محسنی اژه‌ای یادآور شد: انقلاب اسلامی در برهه‌ای از زمان اتفاق افتاد که در محاسبات عادی و در اندیشکده‌های دنیای شرق و غرب به هیچ وجه چنین اتفاقی پیش بینی نشده بودند و باورناپذیر بود.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی ناممکن‌ها را ممکن کرد، گفت: امام راحل دل‌ها را جذب و قلب‌ها را تسخیر کرد تا به یک انقلاب بی‌نظیر منجر شود و دو قطبی عالم آن زمان را به سه قطبی تبدیل کرد، زیرا جهان آن روز به دو قطب شرق و غرب تبدیل شده بود و مستکبران عالم با خاطری آسوده بر کشورها و بلوک‌ها سلطه داشتند و به جلو می‌رفتند اما وقتی امام راحل آمد، زلزله‌ای در کاخ‌های آنها به وجود آورد و حال آنها را پریشان کرد.

محسنی اژه‌ای تصریح کرد: انقلاب اسلامی اندیشمندان و اندیشکده‌های شرق و غرب را به فکر واداشت و دستگاه‌های عریض و طویل اطلاعاتی آنها را سردرگم کرد و در باور و اطلاعات و ذهن آنها نمی‌گنجید که چنین انقلابی با وجود یک شخص روحانی و بدون هیچگونه تجهیزات و تشکل مشخص شکل گیرد.

رئیس عدلیه افزود: باور نمی‌کردند که یک شخص روحانی بتواند ایده و الگویی را در دنیا ارائه دهد تا همه کسانی که تحت ستم قرار گرفته بودند و به ظلم عادت کرده بودند؛ همه آزادیخواهان و عدالت‌خواهان و همه نگاه‌های ظالم و مظلوم متوجه ایران شود. ستمگر و ستم دیده همه متوجه ایران شدند؛ چگونه شده است که یک فرد توانسته است قدرت استکباری شرق و غرب را به چالش بکشد.

چرا انقلاب اسلامی ماندگار شده است؟

رئیس قوه قضاییه با طرح این پرسش که چرا انقلاب اسلامی ماندگار شده است؟ افزود: انقلاب اسلامی بعد از ۴۶ سال و با همه فراز و فرودهایی که داشته است همچنان پابرجاست و مردم با همان انگیزه بلکه قوی‌تر با همان شعار و با شعور و غیرت بیشتر به میدان می‌آیند.

محسنی اژه‌ای خاطرنشان کرد: اگر بگوییم که هر ملتی تحت ستم قرار گرفت، انقلاب کرده است، اینگونه نیست بلکه در دوره‌های مختلف تاریخی انقلاب‌هایی به وقوع پیوسته که برخی از آنها پایدار نبوده و یا به انحراف رفته است اما انقلاب اسلامی ایران بعد از ۴۶ سال عمیق‌تر و بالنده‌تر شده و از شعارها و اهداف خود منحرف نشده است.

قاضی القضات تصریح کرد: محتوای انقلاب و شعارهای آن جز فطرت انسانی است و فطرت پاک انسانی عدالت، عزت، استقلال، همنوع دوستی، احسان، ایثار، مروت و همه فضائل اخلاقی و الهی را می‌طلبد. هر انسان پاک فطرتی صداقت، عزت، کرامت و عدالت را دوست دارد و محتوا و شعار جمهوری اسلامی ایران آمیخته‌ای از فطرت انسانی بوده است.

انقلاب اسلامی هیمنه استکبار را در هم شکست

رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه انقلاب اسلامی هیمنه استکبار را در هم شکست، گفت: افرادی که اسلام را بد فهمیدند و بد تعریف می‌کردند مقابل انقلاب اسلامی ایران ایستادند. امام راحل با انقلاب به زن‌ها حرمت و به جوانان هویت واقعی داد.

محسنی اژه‌ای با تاکید بر اینکه باید با منویات امامین انقلاب حرکت و به آنچه رهبر انقلاب می‌خواهند عمل کنیم، گفت: یکی از خواسته‌های مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب مردمی شدن است، در سند تحول و در عمل برای مردمی شدن تلاش کردیم. هیچ قشری نیست که ما در این مدت ملاقات نکرده باشیم، بحث مردمی بودن را توسعه داده‌ایم و در مساجد، حسینیه‌ها و نمازهای جمعه مرتب حاضر می‌شویم.

قاضی القضات با اشاره به اینکه مسائل اقتصادی یکی از مسائل مورد تاکید در گام دوم انقلاب است، گفت: سعی کردیم تمام زمینه‌هایی که موجب مشکلات اقتصادی می‌شود را شناسایی کنیم و به دولت و مجلس ارائه دهیم. گزینش ما با گذشته متفاوت شده است، در مقام این هستیم که افراد نخبه، انقلابی، ریشه‌دار، جوانان، باسواد و با استعداد را شناسایی کنیم و به خدمت بگیریم. درصدد هستیم از داخل خود دستگاه‌ها افراد را شناسایی کنیم و رشد دهیم. در برخی مراحل گام دوم انقلاب اسلامی به علت مشکلات قانونی امکان واگذاری برخی پست‌ها به جوانان وجود ندارد.

توضیح رئیس قوه قضاییه درباره قانون بکارگیری افراد در مشاغل حساس

رئیس قوه قضاییه در بخشی از این همایش درباره بکارگیری و انتصاب افراد در مشاغل حساس اظهار کرد: قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس ۲۰ مهر ۱۴۰۱ تصویب و در آبان همان سال برای اجرا، ابلاغ شده است و از آن تاریخ تاکنون برخی از افراد که در این سمت بودند؛ هستند و برخی افراد چه در دولت قبل چه در دولت کنونی ممکن است گمارده شده‌اند.

محسنی اژه ای تصریح کرد:‌ من نمی‌دانم اکنون چه کسانی برخلاف این قانون منصوب شده‌اند.

رئیس عدلیه خطاب به حضار درخواست کرد:‌ قبل از بررسی هر موضوع قانون آن را ملاحظه کنند زیرا در غیراینصورت موضوع احساسی یا گاهی ناقص می‌شود.

رئیس قوه قضاییه افزود: این قانون مشتمل بر ۵ ماده و چند بند است و در این قانون تصریح شده است اگر کسانی که قرار است در شغل‌های حساس بکار گمارده شوند اولا باید استعلام شود؛ اگر کسی استعلام نکرد و اینها را به این سمت‌ها گمارد؛ در قانون پیش بینی شده است که چگونه باید برخورد شود همچینین اگر استعلام کرد و جواب منفی گرفت بازهم در قانون پیش بینی شده است که چه کار باید کرد.

محسنی اژه‌ای با بیان اینکه برای بکارگیری افراد در مشاغل حساس از سه مرجع استعلام می‌شود، گفت: از قوه قضاییه درباره افرادی که محکومیت قطعی دارند؛ استعلام می‌شود همچنین از سازمان اطلاعات سپاه و از وزرات اطلاعات نیز استعلام می‌شود.

رئیس عدلیه اضافه کرد:‌ اگر میان مراجع استعلام اختلاف نظر وجود داشته باشد باز هم در قانون پیش بینی شده است که به چه ترتیب عمل شود و مقرر شده است تا کارگروهی با حضور افراد معین در این زمینه تصمیم‌گیری و موضوعر را حل و فصل کنند. 

محسنی اژه‌ای اضافه کرد:‌ در این قانون پیش‌بینی شده است چنانچه مقام مسئولی تشخیص دهد که یک پست سازمانی خالی است و حتما باید به لحاظ اهمیت یا ضرورت مشغول باشد و اعلام می‌کند غیر از این فرد هیچ کسی را ندارم و نمی‌شناسم و این فرد هم ممکن است یکی از شرایط مندرج در قانون را داشته باشد که باید به آن توجه کرد و در قانون مشخص شده است موضوع را به کارگروه ارجاع دهند و اگر کارگروه گفته باشد که به لحاظ ضرورت و اهمیت اشکالی ندارد بحث دیگری است.

رئیس قوه قضاییه گفت: در ماده ۴ این قانون پیش‌بینی شده است؛ کسی که واجد این شرایط نیست و از جمله خود، همسر یا فرزندانش دو تابعیتی هستند؛ باز نمی‌گوید که اقامت دارند(گاهی این دو مقوله اشتباه گرفته می‌شود) ممنوع است بکار گرفته شوند. اگر در قانون ممنوعیت اعلام شده باشد و برای آن مجازات تعیین نکرده باشیم؛ جرم نیست بلکه تخلف است و اگر گفتیم ممنوع است و برای آن مجازات تعیین کردیم، جرم محسوب می‌شود.

محسنی اژه‌ای توضیح داد: تا الان به این موضوع رسیده‌ایم که افرادی که مشمول این قانون می‌شوند اجمالا بیشتر از یک نفر هستند و احتمال دارد در دستگاه‌های دیگر هم داشته باشیم.

رئیس عدلیه اضافه کرد: مدتی است دنبال این هستیم که ببینیم چه کسانی بدون استعلام و چه کسانی با استعلام در چه سمت‌هایی مشغول هستند تا بتوانیم در مورد آنها تصمیم‌گیری کنیم. باید بررسی و شناسایی کنیم ببینیم از ابتدای قانون چه کسانی مشمول این قانون بوده‌اند.

ادامه دارد...