شناسهٔ خبر: 71310089 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

دستگاه های اجرایی یاری‌گر کانون‌های مساجد باشند

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را ظرفیت کادرسازی برای نظام دانست و گفت: این کانون‌ها باید از محل ارتباط با مردم فعال بوده و بتوانند این ارتباط را تقویت کنند. دستگاه‌های اجرایی یاری‌گر کانون‌های مساجد باشند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور،«نبی الله محمدی»در گفت وگو با خبرنگار شبستان ضمن تاکید بر جایگاه و اهمیت فعالیت های فرهنگی در مساجد و نقش کانون های فرهنگی هنری در این زمینه، اظهار کرد: در بحث کانون های فرهنگی هنری مساجد توجه مسئولین باید بیشتر باشد چراکه کانون ها در تقویت روحیه مشارکت موثر بوده و مرکزی برای پرورش منابع انسانی مورد نیاز آینده کشور، انقلاب و نظام هستند.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کانون های مساجد مرکزی برای پرورش فکری کودکان، نوجوانان و جوانان بوده و از این جهت حائز اهمیت هستند، گفت: در برنامه هفتم توسعه نیز گسترش فعالیت های فرهنگی هنری مدنظر قرار گرفته است.

محمدی تصریح کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد عموما باید از محل ارتباط با مردم فعال بوده و بتوانند این ارتباط را تقویت کرده و از بین نخبگان و جوانان جامعه برای حضور در کانون ها دعوت بعمل آورند. چرا که این کانون ها پایگاه هایی برای انسان سازی و نیروسازی برای آینده کشور هستند.

وی نقش دستگاه های اجرایی در حمایت از فعالیت ها و برنامه های فرهنگی مساجد را مهم ارزیابی کرد و افزود: برخی از دستگاه های اجرایی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان بسیج و امور مساجد می توانند در این مسیر نقش آفرین و یاریگر کانون های مساجد باشند. حتی دولت هم می تواند در این زمینه کمک و مشارکت های لازم را داشته باشد. دلیل این مساعدت و یاری هم ریشه در منویات مقام معظم رهبری دارد که بر رونق بخشیدن به کانون ها و همکاری سازمان و پایگاه های بسیج با کانون های مساجد تاکید داشتند.

محمدی فعالیت های فرهنگی هنری و حتی عمرانی در مساجد را برنامه هایی قابل حمایت از سوی دولت دانست و خاطرنشان کرد: با وجود این پایه و اساس این فعالیت ها مبتنی بر مشارکت های مردمی و اجتماعی است. در بحث حکمرانی خوب نیز بر مشارکت مردم و بخش خصوصی و در کنار آن حمایت و مشارکت حاکمیت در اداره امور عمومی تاکید شده است.

نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما از گذشته شاهد بوده ایم که اساس این امور چه در باب فعالیت های عمرانی مساجد و چه به لحاظ فعالیت های فرهنگی در مساجد، بر مبنای مشارکت های مردمی تأمین و تقویت شده است. اگرچه حاکمیت و دولت همواره نقش هدایتگری و گاهی نیز نقش مربی گری داشته است اما اقدامات اصلی و تأمین مالی بیشتر از طرف مردم و بخش خصوصی بوده است.

وی به این نکته نیز اشاره کرد که گاهی در مواردی مشارکت مردمی به لحاظ پایین بودن درآمد مردم منطقه یا به لحاظ کم بودن جمعیت آن منطقه، مقدور نیست. در این شرایط دولت می تواند ورود کرده و کمک های مالی لازم را داشته باشد. به عنوان مثال از محل مسئولیت های اجتماعی شرکت های دولتی می شود به توسعه یا تکمیل فعالیت های عمرانی در مساجدی با این شرایط و مواردی از این دست کمک کرد. راه هایی هم وجود دارد که در دل اعتبارات دولتی به توسعه فعالیت های فرهنگی هنری کمک شود.

محمدی یادآور شد: اما تاکید می کنم که اساس و مبنای کار در موضوع مسجد و کانون ها و برنامه ها و فعالیت های فرهنگی هنری، مردمی بودن آن است و دولت و حاکمیت باید بتواند آن چنان در این راستا خوب عمل کند که مشارکت های مردمی را تقویت کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: جای هیچ شکی نیست که بخش خصوصی و مردمی باید در کنار کمک های دولتی و حاکمیتی در راستای توسعه مساجد و توسعه کانون ها با هم تعامل و همکاری داشته باشند و هیچ یک نباید تعطیل شود. ولی باید دقت کنیم که نقش دولت و حاکمیت، صرفا در حد هدایتگری، تنظیم گری و گاها مربی‌گری باقی بماند و نقش مردم عملیاتی باشد. هم از باب تامین منابع انسانی، هم تأمین مالی و هم مربیانی که باید در این کانون ها حضور داشته باشند. دولت و حاکمیت تنها تا جایی و به شکلی می تواند وارد شود که فعالیت و مشارکت بخش خصوصی نه تنها تقلیل پیدا نکند بلکه تقویت شود.