شناسهٔ خبر: 71309839 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

ترامپ و ملک عبدالله دوم برای دیدار پرتنش درباره آینده غزه آماده می‌شوند

صاحب‌خبر -

شفقنا- «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا قرار است سه‌شنبه با «ملک عبدالله دوم» پادشاه اردن، دیداری کند که پیش‌بینی می‌شود این دیدار پس از پیشنهادی که ترامپ برای بازسازی غزه مطرح کرده و تهدید کرده بود که کمک‌ها به اردن، متحد عربی ایالات متحده، را قطع خواهد کرد اگر باز‌اسکان فلسطینیان را نپذیرند، متشنج باشد.

به گزارش شفقنا؛ وبگاه القدس العربی نوشت: «پیشنهاد ترامپ، که یک هفته پیش مطرح شد و شامل کنترل ایالات متحده بر غزه و اخراج ساکنان آن و تبدیل منطقه جنگ‌زده به “ریویرا خاورمیانه” بود، واکنش‌های منفی از سوی جهان عرب را به دنبال داشت».

این پیشنهاد وضعیت حساس منطقه‌ای از جمله آتش‌بس شکننده بین اسرائیل و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را پیچیده‌تر کرده است.

حماس دوشنبه اعلام کرد که تا اطلاع ثانوی آزادسازی گروگان‌های اسرائیلی از غزه را متوقف می‌کند و گفت که اسرائیل توافق آتش‌بس را در این منطقه نقض کرده است. ترامپ بعدها تهدید کرد که اگر حماس تا آخر هفته تمامی گروگان‌های باقی‌مانده را که در 7 اکتبر 2023 بازداشت کرده بود، آزاد نکند، آتش‌بس را لغو خواهد کرد.

پادشاه عبدالله در واکنش به این طرح ترامپ اظهار داشته است که هرگونه اقدام برای الحاق زمین‌ها و آواره کردن فلسطینیان را رد می‌کند. انتظار می‌رود که روز سه‌شنبه به ترامپ اعلام کند که چنین اقدامی ممکن است موجی از افراط‌گرایی و آشفتگی در منطقه ایجاد کرده و صلح با اسرائیل را به خطر بیاندازد.

ترامپ در مقابل، برخی از جنبه‌های پیشنهاد اولیه خود را اصلاح و جنبه‌های دیگری را حمایت کرده است. او نارضایتی خود را از رهبران عربی که این طرح را غیرقابل اجرا می‌دانند، ابراز کرده است.

ترامپ روز دوشنبه به خبرنگاران در کاخ سفید گفت: «من فکر می‌کنم او (پادشاه عبدالله) پناهندگان را خواهد پذیرفت».

هنگامی که از او پرسیده شد آیا کمک‌ها به اردن و مصر را در صورت عدم پذیرش آن‌ها قطع خواهد کرد، ترامپ پاسخ داد: «بله، احتمالاً، قطعاً، چرا که نه… اگر نپذیرند، ممکن است کمک‌ها را قطع کنم».

پادشاهی اردن، که بین عربستان سعودی، سوریه، اسرائیل و کرانه باختری قرار دارد، در حال حاضر بیش از دو میلیون پناهنده فلسطینی را در میان جمعیت 11 میلیونی خود میزبانی می‌کند، و وضعیت و تعداد آن‌ها برای مدت طولانی منبع نگرانی برای رهبری کشور بوده است.

عمان برای دهه‌ها به واشنگتن به عنوان بزرگ‌ترین منبع کمک‌های اقتصادی و نظامی خود متکی بوده است، که اکنون بیش از یک میلیارد دلار در سال است.

اردن در سال 1994 با اسرائیل معاهده صلح امضا کرد، اما روابط بین آن‌ها همچنان متشنج است.

نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، اظهار داشت که پیشنهاد ترامپ شایسته بررسی است.

این خبر را در القدس العربی ببنید