شناسهٔ خبر: 71309545 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

رئیس‌جمهور در کنگره قرآن، عترت و سلامت:

بی‌عدالتی سلامت اجتماعی را به خطر می‌اندازد

مسعود پزشکیان با تأکید بر اینکه بی‌عدالتی، حق دیگران را ندیدن و ضایع کردن و خود را تافته جدا بافته دانستن از عوامل مؤثر بر عدم سلامت اجتماعی است، گفت: مشکلات اجتماعی از همین امور نشئت می‌گیرد.

صاحب‌خبر -

عادلانه رفتار کنیم؛ بی‌عدالتی سلامت اجتماعی را به خطر می‌اندازد

به گزارش خبرنگار ایکنا، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان صبح امروز، سه‌شنبه 23 بهمن، در مراسم افتتاحیه دوازدهمین کنگره قرآن، عترت و سلامت طی سخنانی با تأکید بر اینکه قرآن برای عمل کردن است و تنها برای خواندن نیست، تصریح کرد: زندگی ما اگر با قرآن عجین شود در وضعیتی که اکنون در آن گرفتار شده‌ایم قرار نمی‌گیریم. مشکل این است که به قرآن عمل نمی‌کنیم و قرآن را فقط می‌خوانیم و زیر و زبر آن را بلد هستم؛ در قرآن گفته شده است که «وَلاَ الضَّالِّینَ» و عنوان می‌شود که اگر این را اشتباه تلفظ کنیم نمازمان غلط می‌شود اما اینکه خود ضالین چیست را نمی‌دانیم و به آن توجه نمی‌کنیم.

وی با اشاره به حدیث امام حسین(ع) که می‌فرمایند: «فَلَعَمْری ما الامامُ الّا الحاکمُ بالکتاب القائم بالقسط الدائن بدین الحقّ الجالِس نَفْسَه علی ذاتِ الله؛ بجانم سوگند امام جز آن که به کتاب خدا حکومت و داوری کند و قیام به قسط و عدل نماید و به دین حق گردن بنهد و خود را وقف راه خدا کرده باشد، نیست» (ارشاد، شیخ مفید، ج2، ص 35)، گفت: پیامبران آمده‌اند تا بین مردم بر اساس حق قضاوت کنند و تابع هوا و هوس نشوند؛ هوا و هوس انسان را به ضلالت می‌کشاند. حضرت علی(ع) در نامه به مالک اشتر دستور می‌دهند که طبق کتاب خدا عمل کن و بعد بیان می‌کنند که شهوت‌ها و سرکشی‌ها را زیرپا بگذار.

پزشکیان بی‌عدالتی، حق دیگران را ندیدن و ضایع کردن، دیگران را به حساب نیاوردن و خود را تافته جدا بافته دانستن را از عوامل مؤثر بر سلامت دانست و گفت: تمام دعواهایی که می‌کنیم بر سر همین‌‌ها است و مشکلات اجتماعی از همین رفتارها ناشی می‌شود. اگر بتوانیم همین‌ موضوع‌ها را در این کنگره بحث کنیم، بفهمیم و در مدیریت اجرا کنیم مشکلات حل می‌شود.

وی تقوا، ایثار، طاعت و عمل به کتاب و سنت را عامل سعادت و عدم توجه به این امور را موجب شقاوت برشمرد و گفت: اگر به این امور عمل کنیم به سعادت می‌رسیم و اگر عمل نکنیم به شقاوت خواهیم رسید.

رئیس جمهور با مطرح کردن این پرسش که «ضالین» چه کسانی هستند که در نماز ما تأکید می‌کنیم که نمی‌خواهیم مثل آنها باشیم، گفت: وقتی به ضلالت می‌افتیم که روز حساب را فراموش کرده باشیم. نماز می‌خوانیم و می‌گوییم نمی‌خواهیم جزو ضالین باشیم و می‌دانیم که روزی به حساب و کتاب ما رسیدگی خواهد شد.

وی تصریح کرد: اگر قرار است حساب و کتاب پس بدهیم و نمی‌خواهیم جزو ضالین باشیم، باید منیت‌ها را زیرپا بگذاریم؛ اگر توانستیم منیت‌ها را کنار بگذاریم مشکلات اجتماعی و مسائلی که با آن گرفتاریم را دیگر نخواهیم داشت و می‌توانیم حکومت، مدیریت، خانواده و محله را درست کنیم.

پزشکیان با تأکید بر اینکه باید با مردم با انصاف برخورد کرد، به بخشی از نامه 53 نهج‌البلاغه (نامه حضرت علی(ع) به مالک اشتر) اشاره کرد و گفت: حضرت در این بخش می‌فرمایند: «فَامْلِكْ هَوَاكَ وَ شُحَّ بِنَفْسِكَ عَمَّا لَا يَحِلُّ لَكَ، فَإِنَّ الشُّحَّ بِالنَّفْسِ الْإِنْصَافُ مِنْهَا فِيمَا أَحَبَّتْ أَوْ كَرِهَت؛ پس زمام هواهاى نفس خويش فروگير و بر نفس خود، در آنچه براى او روا نيست، بخل بورز كه بخل ورزيدن بر نفس، انصاف دادن است در آنچه دوست دارد يا ناخوش مى‌شمارد». انصاف را در مقابل آن کسی که دوست داریم و آن کسی که دوست نداریم رعایت کنیم؛ یک مسلمان باید انصاف را بین دوست و دشمن رعایت کند و اگر این را اجرا کنیم دعوایی در جامعه با کسی نخواهیم داشت. باید بر اساس عدالت و انصاف با مردم برخورد کرد. 

انتهای پیام