مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل روز یکشنبه در مصاحبه با خبرنگار بسیج گفت: این پروژهها در راستای توسعه و تامین زیرساختهای آموزشی استان احداث شده و شامل ۸۶ کلاس درس با زیربنای هشت هزار و ۱۲۳ مترمربع است.
بهزاد محمدی خلفلو مجموع اعتباری هزینه شده برای این پروژهها را بالغ بر یک هزار و ۴۶۵ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: با بهرهبرداری از این پروژهها، تحولی چشمگیر در توسعه فضای آموزشی استان ایجاد شد.
وی آسفالت محوطه ۴۱ مدرسه به متراژ ۵۱ هزار و ۷۷۲ مترمربع با اعتباری معادل ۲۳۰ میلیارد ریال، تعمیرات اساسی مدارس و بهسازی سرویسهای بهداشتی با اعتباری ۱۹۰ میلیارد ریال، ایزوگام پشتبام مدارس به مساحت ۵۶ هزار و ۸۷۰ مترمربع در راستای افزایش ایمنی و دوام مدارس را از جمله اقدامات زیربنایی و تکمیلی در بهبود وضعیت مدارس استان اردبیل ذکر کرد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل با تأکید بر تداوم اقدامات اساسی در توسعه و تامین فضاهای آموزشی این استان اظهار کرد: تلاش بر این است که با استفاده بهینه از منابع و برنامهریزی مدون و با احداث فضاهای آموزشی لازم، شرایط تحصیل برای همه دانشآموزان استان اردبیل در محیطی استاندارد و ایمن فراهم شود.
وی با قدردانی از حمایتهای مسئولان کشوری، استانی و مشارکت خیرین مدرسهساز در توسعه زیرساختهای آموزشی استان اردبیل به منظور رسیدن به میانگین کشوری، ابراز امیدواری کرد که این اقدامات، گامی مؤثر در جهت ارتقای کیفیت آموزش و پرورش استان باشد.
محمدی خلفلو افزود: با تاکیدات رئیس جمهور و مسئولان استانی مصمم هستیم تا آغاز سال تحصیلی آینده، بخش زیادی از پروژههای نیمهتمام آموزشی، پرورشی و ورزشی در همه مناطق استان با اولویت مناطق پرتراکم جمعیت دانشآموزی تکمیل و راهاندازی شود.
وی در ادامه با اشاره به تداوم اجرای طرح شهید پناهی در استان اردبیل اظهار کرد: در قالب این طرح تاکنون ۹۰ درصد مدارس کانکسی بالای ۱۰ دانش آموز در استان برچیده شده و ۱۰ درصد دیگر نیز تا آغاز سال تحصیلی برچیده خواهد شد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل ایجاد فضای آموزشی استاندارد و ایمن برای تمامی دانشآموزان بهویژه در مناطق محروم و روستایی را یک ضرورت انکارناپذیر خواند و با تاکید بر ادامه نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی بیان کرد: عدالت آموزشی زمانی محقق خواهد شد که هیچ دانشآموزی به دلیل نبود امکانات مناسب از تحصیل محروم نشود.
وی اضافه کرد: از دهه فجر سال گذشته تا دهه فجر امسال، ۳۵۰ کلاس درس در استان اردبیل تکمیل و تحویل آموزش و پرورش استان شده و برای ساخت نزدیک به هزار کلاس درس هم برنامه ریزی شده که از این تعداد، حدود ۳۵۰ کلاس در مرحله احداث قرار دارد.
به گزارش بسیج و بر اساس اعلام بهزاد محمدی خلفلو مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل، برای تامین نیاز فضای آموزشی این استان خیرین مدرسهساز تعهد احداث ۵۰۰ کلاس درس را متقبل شدهاند.
در سال تحصیلی جاری بیش از ۲۶۵ هزار دانشآموز در ۱۱ هزار و ۸۰۰ کلاس درس و با راهنمایی و هدایت ۱۸ هزار و ۷۵۰ معلم و فرهنگی مشغول تحصیل شدند ولی به گفته کلام الله صفری مدیرکل آموزش و پروش استان اردبیل، به علت افزایش شمار دانشآموزان و فرسوده بودن تعدادی از مدارس موجود، این استان نیاز به ۶ هزار و ۸۰۰ کلاس درس جدید دارد.
به گفته مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل، پنج شهرستان اردبیل، پارسآباد، اصلاندوز، خلخال و مشگینشهر در استان اردبیل در وضعیت بحرانی تامین فضای آموزشی قرار دارند و سرانه فضای آموزشی آنها پایینتر از میانگین کشوری است.
سرانه فضای آموزشی در استان اردبیل ۴.۲ متر مربع و حدود یک متر مربع کمتر از میانگین کشوری اعلام شده، این در حالی است که سرانه فضای آموزشی در شهرستان اردبیل که پذیرای نیمی از جمعیت ۲۶۵ هزار نفری دانش آموزان استان می باشد، کمتر از ۲ متر مربع است.
۲ نوبته شدن مدارس، تراکم بالای برخی کلاسهای درس و نیز بروز مشکل در تامین معلم و مربی آموزشی از جمله عوارض کمبود فضای آموزشی در سطح استان اردبیل ذکر شده است.