علی معروفی آرانی، پژوهشگر حوزه صهیونیسم و یهودیت با ارسال يادداشتی برای ایکنا با عنوان «پس لرزههای طوفان الاقصی/همه با هم فرار کنیم» به تأثیر ناامنی، رکود اقتصادی و یهودیستیزی در توقف مهاجرت یهودیان به سرزمینهای اشغالی اشاره میکند.
متن یادداشت از این قرار است:
جنگ غزه و گسترش نفرت از کابینه صهیونیستی که اسرائیل آن را با عنوان «یهودیستیزی» توصیف میکند، باعث توقف مهاجرت به سرزمینهای اشغالی شده است و تعداد مهاجرتها نیز بیشتر مربوط به کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق بوده و تعداد مهاجران از دولتهای غربی بسیار کمتر از حد انتظار است.
وضعيت نامساعد اقتصادی در مناطق اشغالی فلسطين در کنار بحران عمیق سیاسی باعث شده تا بسياری از ساكنان آن به دنبال فرار و مهاجرت به ديگر كشورها باشند و حتي خبرها حكايت از شكلگيري جنبشي براي فرار از مناطق اشغالي دارد.
در این بین فقدان وجود یک هدف، ارزش عالی و هویت جمعی از جمله مهمترین عواملی است که یک جامعه را در برابر تنشهای داخلی آسیبپذیر میکند، بر همین اساس حکومتهایی که بهشکل غیرقانونی و یا بهعبارت دیگر بر مبنای اشغالگری و در مکانی که متعلق به یک قوم دیگر است، تأسیس میشوند، فاقد هویت جامع و هدف واحد هستند و همین مسئله موجب شکنندگی و ضعف ساختار جامعه آن میشود.
از سوی دیگر پژوهش جدید مرکز مطالعات و پژوهشهای کنست رژیم صهیونیست گزارش داد که تعداد افراد فراری از سرزمینهای اشغالی بین سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۱ بهصورت متوسط ۳۶ هزار نفر در سال بوده است. اما این رقم از ابتدای سال ۲۰۲۲ با افزایش قابل توجه مواجه شده و تعداد افراد فراری با رشد ۴۶ درصدی به ۵۵۳۰۰ نفر رسیده است. این رقم در سال ۲۰۲۴ با افزایش ۵۰ درصدی مجدد به رقم ۸۲۷۰۰ نفر رسیده است.
همزمان با عملیات طوفان الاقصی که توسط مقاومت فلسطین انجام شد، سرزمینهای اشغالی شاهد افزایش «مهاجرت معکوس» صهیونیستها بوده است و رسانههای رژیم اسرائیل مکرراً از تعداد زیادی از صهیونیستهایی که از ابتدای جنگ غزه تاکنون سرزمینهای اشغالی فلسطین را ترک کردهاند، صحبت میکنند. رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که بر اثر آن، افزون بر ویرانیهای عظیم و قحطی مرگبار، بیش از ۱۵۷ هزار فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی و همچنین بیش از ۱۴ هزار نفر مفقودالاثر شدند.
درباره علل به وجود آمدن این آمار ترسناک، رسانههای عبری گزارش دادند که یهودیان به دلایل متعدد در وضعیتی عصبی در داخل اسرائیل (فلسطین اشغالی) زندگی میکنند. از جمله اینکه زندگی آنها در معرض خطر است، بهویژه که این شهرکها در خارج از دیوار حائلی است که رژیم اشغالگر بنا کرده و یهودیان احساس وابستگی به این سرزمین ندارند و احساس میکنند که هویت عربی بر این خاک مستولی است که این موجب میشود که آنها به فکر ترک تلآویو به مقصد دیگری بیفتند.
با وجود همه این جنایتها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرد که پس از گذشت ۴۷۰ روز جنگ علیه ساکنان غزه، نتوانست به اهداف خود از این جنگ یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه دست یابد.
جنگ «شمشیرهای آهنین» و «جنبشهای مردمی ضد یهودی» باعث کاهش مهاجرت به اسرائیل (فلسطین اشغالی) شده است، زیرا اکثر مهاجران از کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق میآیند، هرچند که سیاست رژیم صهیونیستی، تشویق مهاجرت از این کشورها نیست.
در طول این سالها مقاومت به یک نگرانی عمده در میان صهیونیستهای ساکن اسرائیل(فلسطین اشغالی) تبدیل شده است و صدها نفر از آنها را به اروپا فراری داده است، بیشترین درصد مهاجرت معکوس مربوط به شهرکنشینان ساکن جنوب فلسطین اشغالی و پیرامون نوار غزه است چون این گروه بیشتر تحت تأثیر مقاومت در طی سه جنگ گذشته قرار گرفتند.
تشدید تجاوزگری رژیم اشغال موجی از قیام و انتفاضه فلسطینیها را به وجود آورد و صدها یهودی را از فلسطین فراری داد؛ از بیم اینکه درگیری شدید قریب الوقوعی میان ساکنان کرانه غربی و قدس رخ دهد. بیشترین میزان در سال ۲۰۱۷ پس از تشدید موج عملیات مقاومت مردمی اهالی قدس بود که اسرائیل را در وضعیت ترس شدید قرار داد و از آن به بعد قدرت این رژیم رو به تحلیل رفت.
فرار پی در پی شمار زیادی از یهودیان از اسرائیل(فلسطین اشغالی) دهها نفر از یهودیان اروپا را هم به ترس میاندازد چون برای آنها از واقعیت تلخ سرزمینهای اشغالی میگویند و این امر پروژه صهیونیستها در جذب جایگزینهای مهاجران از بین اروپاییها بهمنظور دوام این رژیم را ناکام میگذارد.
برخی از افراد ممکن است با آنچه رسانههای اشغالگر درباره جذب صدها مهاجر تازه وارد به فلسطین اشغالی منتشر کردهاند فریب خورده باشند، اما تعداد فراریها بیش از دو برابر است. مهاجرت فعلی که اسرائیل درصدد آن است جذب یهودیان آفریقایی است تا آنها را در ارتش ادغام کنند و این یک تهدید برای رژیم صهیونیستی است.
حقیقتی که رژیم صهیونیستی نمیتواند آن را پنهان کند این است که با تشدید تنشها و اختلافات، در معرض تجزیه و فروپاشی از درون قرار گرفته است. اطلاعات رسمیای که اخیراً مؤسسات آماری رژیم اسرائیل منتشر کردهاند، بیانگر تقاضای قابل توجه اسرائیلیها برای دریافت تابعیتهای اروپایی با هدف مهاجرت از فلسطین اشغالی به اروپا و آمریکاست.
حتی یک سازمان صهیونیستی شروع به راهاندازی کمپینهایی برای دعوت از صهیونیستها جهت مهاجرت از فلسطین اشغالی کرده و تأکید کرده است که در وهله نخست قصد دارد بعد از روی کار آمدن کابینه افراطی نتانیاهو، به 10 هزار اسرائیلی برای مهاجرت کمک کند.
نویسندگان و نشریات یهودی علیه رژیم صهیونیستی
نشریه عبری «زمان اسرائیل» در نوامبر گذشته با انتشار گزارشی اعلام کرد که درخواست اسرائیلیها برای گرفتن تابعیت فرانسه 13 درصد و تابعیت آلمانی و پرتغالی 10 درصد افزایش یافته است، علاوه بر آن از سال 2021 میزان درخواست اسرائیلیها برای گرفتن تابعیت اروپایی، نسبت به سالهای گذشته 68 درصد افزایش یافته است.
این مسئله بیانگر تهدیدی بزرگ برای موجودیت صهیونیستی است که روی عامل جمعیت و جذب یهودیان سراسر جهان برای مهاجرت به فلسطین اشغالی برای بقای خود حساب باز کرده بود. تشدید افراطگرایی در جامعه صهیونیستی بهویژه با روی کار آمدن کابینه فاشیستی نتانیاهو، تشدید وضعیت دوقطبی و اختلافات و درگیریهای سیاسی، وخامت اوضاع امنیتی در سراسر اراضی اشغالی و تداوم تهدید مقاومت و ایران علیه آینده رژیم صهیونیستی، از مهمترین عواملی است که اسرائیلیها را بهسمت مهاجرت معکوس سوق میدهد.
شاید صهیونیستها متوجه شدهاند که پروژه صهیونیسم به پایان عمر خود نزدیک شده است و امید به ساختن «کشوری یهودی» در سرزمینهای اشغالی فلسطین، رؤیایی است که در معرض نابودی قرار گرفته است، در این زمینه بهتر است به اظهارات «یانیو گورلیک» یکی از رهبران سازمان «بیا با هم اینجا را ترک کنیم» اشاره کنیم که در گفتوگو با روزنامه عبری معاریو اعلام کرد: «من بعد از سالها قاچاق یهودیان از یمن، افغانستان، سوریه و اوکراین به اسرائیل (فلسطین اشغالی) تصمیم گرفتهام که این بار به اسرائیلیها برای مهاجرت به آمریکا کمک کنم. من نفرت زیادی در جامعه اسرائیل مشاهده میکنم و با چشمان خودم میبینم که ایرانیها موشکهای دقیق خود را بهسمت اسرائیل (اراضی اشغالی) نشانه گرفتهاند.»
واقعیت دیگری که رژیم صهیونیستی نمیتواند کتمان کند این است که از همگسستگی و تفرقه و تشدید شکافها و اختلافات در جامعه صهیونیستی به خودی خود تبدیل به نقطهضعفی شده است که فروپاشی اسرائیل را از درون تسریع میکند. «جان روز» متفکر صهیونیست و نویسنده کتاب «اسرائیل، سگ نگهبان آمریکا در خاورمیانه» در این زمینه میگوید: مهاجرت به اسرائیل (فلسطین اشغالی) به شکل قابلتوجهی کاهش یافته است و اکنون بسیاری از اسرائیلیها هستند که در سایه شکست مقامات در تضمین امنیت آنها، دیر یا زود اسرائیل را ترک میکنند، این وضعیت منجر به فروپاشی اسرائیل خواهد شد و من آینده دور و درازی برای آن نمیبینم.
همچنین جالب است نگاهی به اظهارات «شلومو ماعوز»، نویسنده صهیونیست بیندازیم که اعتراف کرد: «مهاجرت معکوس، هراس اسرائیلیهای مُسنتر را از کاهش تعداد یهودیانی که به صفوف ارتش میپیوندند بیشتر میکند. با وجود اینکه ممکن است برخی اسرائیلیها بنا به دلایل مختلف اعم از اقتصادی و امنیتی یا شخصی و یا حضور در یک جامعه بزرگتر، اسرائیل (فلسطین اشغالی) را ترک کرده باشند اما احتمال دارند آنها هرگز برنگردند.»
انتهای پیام