شناسهٔ خبر: 71304134 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

گفت‌وگو|

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان: حکمیت رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح برای آزادسازی حریم قلعه فلک الافلاک نشانه درایت رئیس قوه قضاییه و حجت الاسلام و المسلمین پورخاقان است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان با بیان اینکه آزادسازی حریم و ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک مطالبه مردم و رهبر انقلاب است گفت: اقدام دستگاه در رابطه با قلعه فلک الافلاک نشان دهنده درایت حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای و حجت الاسلام و المسلمین پورخاقان است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

آزادسازی عرصه و حریم قلعه فلک‌الافلاک یکی از مهم‌ترین پیش‌شرط‌های یونسکو برای ثبت جهانی این قلعه ساسانی بوده است. در همین راستا و همزمان با سفر رئیس قوه قضاییه به استان لرستان، در جلسه‌ای با حکمیت حجت الاسلام والمسلمین پورخاقان رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح کل کشور، تفاهمنامه تخلیه پادگان سپاه حضرت ابوالفضل (ع) منعقد شد و به زودی شاهد آزادسازی حریم قلعه فلک الافلاک و ثبت جهانی این اثر تاریخی خواهیم بود.

عطا حسن پور، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان در گفت‌وگو با میزان درباره این اقدام دستگاه قضا و اهمیت ثبت جهانی این اثر تاریخی ضمن اشاره به اینکه اقدام‌های دستگاه قضا در استان لرستان تاکنون بی‌سابقه بوده و این اقدام دستگاه در رابطه با قلعه فلک الافلاک نشان دهنده درایت حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای و حجت الاسلام و المسلمین پورخاقان است، گفت: آزادسازی حریم قلعه فلک الافلاک و ثبت جهانی این اثر تاریخی علاوه بر اینکه مطالبه عمومی مردم است خواسته رهبر انقلاب نیز بوده است. ایشان ۳۲ سال پیش دستور دادند که حریم قلعه فلک الافلاک آزاد و پادگان‌های اطرافش تخلیه شود.

وی ادامه داد: پادگان ارتش که در ضلع شمال این قلعه بود، دانشگاه لرستان، اداره میراث فرهنگی، اداره آب و فاضلاب و اداره پست که در آنجا قرار داشت جا به جا شدند و همچنین حدود ۲۰ تا ۳۰ مغازه را نیز تملک و تخریب کردیم. تنها مکانی که در آن منطقه ساماندهی نشده بود پادگان سپاه در قسمت جنوبی این قلعه بود و از آنجایی که سپاه در حال ساخت پادگان بود و پادگانش دیر آماده شد تخلیه این پادگان به تاخیر افتاد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان افزود: با سفر حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای و حجت الاسلام و المسلمین پورخاقان به استان لرستان مقرر شد که با حضور میراث فرهنگی و سپاه در کنار هم جلسه‌ای برگزار و بخشی از موانع پیش رو برای ثبت جهانی این قلعه رفع شود. یکی از موانع پیش رو این بود که میراث فرهنگی حتما باید در آن مجموعه مدیریت یکپارچه داشته باشد و قرار شد که یکی از ساختمان‌های بزرگ آنجا در اختیار میراث فرهنگی قرار گیرد و بخشی از پادگان جا به جا شود و بخش شمالی پادگان در اختیار ما قرار گیرد و بخش دیگر آن نیز به امید خدا تا اوایل و نهایتا اواسط سال آینده جا به جا شود و به طور کلی در اختیار میراث فرهنگی قرار گیرد.  

حسن پور با بیان اینکه ساخت پادگان سپاه ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و کارهایش برای جا به جایی به سرعت در حال انجام است تا هر چه سریع‌تر جا به جا شود، توضیح داد: تنها پرونده قلعه فلک‌الافلاک برای ثبت نهایی نرفته و پرونده دره خرم آباد برای ثبت جهانی رفته که شامل چند بخش از جمله چند غار، رودخانه، چند پل تاریخی و قلعه فلک‌الافلاک و باغ‌ها و چشمه‌های اطرافش است که به مجموع آنها مجموعه فلک‌الافلاک گفته می‌شود و نام پرونده دره خرم آباد است.  

وی با اشاره به اینکه تخلیه این قلعه بر حفاظت از آثار اطرافش و یکپارچگی مدیریت و حفظ اصالت مجموعه موثر است بیان کرد: میعادگاه تمام گردشگرانی که به استان لرستان سفر می‌کنند قلعه فلک‌الافلاک است و حدود ۱۵ هزار نفر وارد قلعه می‌شوند. در حال حاضر حدود ۳ و نیم هکتار از این مجموعه در اختیار ما قرار دارد و اگر ۷ هکتار سپاه نیز در اختیار ما قرار گیرد و گردشگر از قسمت جنوب وارد و از شمال خارج شود از نمایشگاه‌های صنایع دستی، غرفه‌ها، محصولات و صنایع غذایی، موزه مردم شناسی، موزه حیات وحش و باغ‌های مجموعه دیدن کند نصف روز در قلعه ماندگار است که بسیار در جذب گردشگر و رونق گردشگری موثر است.  

انتهای پیام/