شناسهٔ خبر: 71298755 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

دیدار وزیر راه و شهرسازی با دبیرکل اتحادیه بین‌المللی حمل و نقل جاده‌ای

وزیر راه و شهرسازی در سفر خود به ژنو با دبیرکل اتحادیه بین المللی حمل و نقل جاده ای دیدار و درباره افزایش سهم ایران از جابه‌جایی کالای ترانزیتی در کریدور شمال و جنوب و شرق و غرب گفت‌وگو کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت راه و شهرسازی، فرزانه صادق صبح امروز در دیدار با اومبرتو پرتو، دبیرکل اتحادیه بین‌المللی حمل و نقل جاده‌ای اظهار کرد: اتحادیه بین‌المللی حمل و نقل جاده‌ای (ای رو)، به عنوان نهاد عالی بین‌المللی در بخش حمل و نقل جاده‌ای، همکاری نزدیک و صمیمانه ای با وزارت راه و شهرسازی ایران دارد و بی تردید افزایش سهم ایران در جابه‌جایی کالای ترانزیتی در کریدور شمال و جنوب و شرق و غرب، با بهره‌گیری از ابزارهای مترقی ای رو بویژه راهکارهای دیجیتال، محقق می‌شود.

وی افزود: ما در سال ۱۴۰۳ شمسی، به رکورد ترانزیت ۲۰ میلیون تن کالای ترانزیتی از ایران دست پیدا می‌کنیم و این موضوع، ضرورت ارتباط قوی‌تر با ای رو را نشان می‌دهد.

وزیر راه و شهرسازی ضمن بیان فرصت‌های همکاری در حوزه حمل و نقل بین‌المللی تاکید کرد: تبادل اطلاعات تجاری و قوانین حمل و نقلی بین کشورهای عضو کنوانسیون تیر برای تقویت تجارت ضرورت دارد و امیدوارم با تسهیلگری ای رو نهایی سازی موضوع ایمنی کارشناسان حمل و نقل جاده‌ای و امکان تعامل با صندوق ایمنی جاده‌ای تسریع شود.

صادق با اعلام اینکه ایران ظرف دو هفته آینده ریاست دوره‌ای کمیسیون بین دولتی تراسیکا را به عهده می‌گیرد، گفت: ما در حال سازماندهی برای برگزاری اجلاس وزرای کمیسیون بین دولتی تراسیکا هستیم و امیدواریم این نشست فرصت‌های کم نظیری برای گسترش تعاملات منطقه‌ای و تقویت نظام تیر فراهم آورد.

اومبرتو پرتو، دبیرکل ای رو در این دیدار با بیان اینکه انتخاب وزیر زن برای حوزه‌ی حمل و نقل جمهوری اسلامی ایران الهام بخش حوزه حمل و نقل در جهان است و انگیزه بخش حضور زنان در صنعت حمل و نقل می‌شود که تا کنون در جهان از ١٠ درصد فراتر نرفته است.

وی با تأیید نظر وزیر راه و شهرسازی در خصوص ضرورت تحقق صلح در منطقه با ابزار حمل و نقل افزود: تجارت از طریق حمل و نقل جاده‌ای ابزار تحقق صلح و ثبات در جهان است.

دبیرکل ای رو گفت: ایران رهبر و پیشتاز اجرای کنوانسیون تیر در منطقه است و شرکت‌ها و فعالان حمل و نقل جاده‌ای در ایران ده‌ها سال دانش و تجربه در زمینه حمل و نقل جاده‌ای با استفاده از کنوانسیون تیر در اختیار دارند و همکاری ایران در توسعه ترانزیت منطقه از طریق پیاده سازی این کنوانسیون در همه کشورهای منطقه و همسایه ایران می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

لازم به ذکر است کنوانسیون تیر، کنوانسیونی است که به منظور حمل درب به درب و بدون توقف کالا با استفاده از حمل و نقل جاده‌ای از مبدا تا مقصد عمل می‌کند.