رهبران جهان و مدیران ارشد فناوری در پاریس گرد هم میآیند تا درباره راهکارهای پذیرش ایمن هوش مصنوعی در بحبوحه مقاومت فزاینده در برابر مقررات سختگیرانهای که به گفته کسبوکارها نوآوری را محدود میکند، بحث کنند.
به گزارش رویترز، در حالی که در نشستهای پیشین در بریتانیا و کره جنوبی بر خطرات هوش مصنوعی تأکید شده بود، اکنون تمایل به محدودسازی این فناوری کاهش یافته است.
در آمریکا، دونالد ترامپ با لغو مقررات دولت قبلی بهدنبال افزایش رقابتپذیری این کشور در حوزه هوش مصنوعی است. این رویکرد، فشارها را بر سیاستگذاران اتحادیه اروپا افزایش داده تا قوانین جدید هوش مصنوعی را با انعطاف بیشتری اجرا کنند و از رقابت شرکتهای اروپایی با رقبای جهانی حمایت کند.
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه که میزبان این نشست است، در مصاحبهای تأکید کرد: خطر این وجود دارد که برخی کشورها هیچ مقرراتی نداشته باشند و این بسیار خطرناک است اما از سوی دیگر، اگر اروپا مقررات زیادی برای خود وضع کند، به ضرر نوآوری خواهد بود.
اختلاف استراتژیهای تنظیمگری در ایالات متحده، چین و اتحادیه اروپا بهوضوح نمایان شده است. اتحادیه اروپا سال گذشته نخستین قانون جامع هوش مصنوعی را تصویب کرد، اما شرکتهای فناوری و برخی کشورهای عضو، خواستار اجرای انعطافپذیر این مقررات هستند. از سوی دیگر، چین با معرفی مدلهای جدید هوش مصنوعی، به رقابت با آمریکا و انگلیس پرداخته و این رقابت جهانی را شدت بخشیده است.
در همین حال، ترامپ تصمیم گرفته است که مؤسسه ایمنی هوش مصنوعی ایالات متحده را به نشست پاریس اعزام نکند، اقدامی که برخی آن را نشانهای نگرانکننده برای تلاشهای جهانی جهت تنظیمگری هوش مصنوعی میدانند.
یکی از موضوعات کلیدی این نشست، مدیریت نیازهای عظیم انرژی هوش مصنوعی در شرایط افزایش گرمای جهانی است.
فرانسه که میزبان این نشست است، بهدنبال تقویت صنعت هوش مصنوعی ملی خود، بهویژه در حوزه سیستمهای متنباز و انرژی پاک برای تأمین مراکز داده است.
انتهای پیام/