علی آقا زاده روز دوشنبه در مصاحبه با ایرنا بیان کرد: سارا خوشه چین، مهدی رنجبر، مهدی ضیاپور و رحمان فصاحت چهار کوهنورد لارستانی بودند که روز گذشته ۲۱ بهمن ماه با وجود برف و کولاک شدید و هشدار فدراسیون و هیات ها به قله دماوند صعود می کنند.
وی اضافه کرد: با وجود هشدارهیات کوهنوردی لارستان و استان فارس اما از هیات استان نامه می گیرند و به هیات کوهنوردی مازندران معرفی می شوند اما هیات این استان و فدراسیون کوهنوردی به آنها هشدار می دهد که جو خراب است اما توصیه ها را جدی نمی گیرند و اقدام به صعود می کنند.
آقازاده ادامه داد: حتی در ارتفاعات هم به آنها هشدار می دهند که از پناهگاه خارج نشوید اما بازهم به مسیر خود ادامه می دهند و سارا خوشه چین به دلیل سرمای ۴۰ درجه زیر صفر و یخبندان جان خود را ازدست می دهد وسه نفر دیگر جدا می شوند و طبق آخرین تماسی که یک ساعت پیش داشتم هلی کوپتر هلال احمر برای نجات سه کوهنورد دیگر که وضعیت خوبی ندارد در قله دماوند به پرواز در آمده است.
قله دماوند کجاست، جاذبه ها
به گزارش ایرنا ،قله دماوند با ارتفاع پنجهزار و ۶۱۰ متر یکی از افتخارات طبیعی ایران به شمار می رود که در مرکز رشته کوه البرز و جنوب دریای خزر استان مازندران قرار گرفته است.
این قله به عنوان مرتفع ترین کوه ایران و مرتفع ترین کوه آتشفشانی قاره آسیا و خاورمیانه شناخته می شود که در تقسیمات کشوری در بخش لاریجان شهرستان آمل در استان مازندران جای گرفته است.
نماد شکوه و عظمت ایران
این قله مرتفع برای ایرانیان نمادی از شکوه، عظمت، استقامت و پایداری و تاریخ کشور است، هر کجا نامی از ایران باشد، قله سر به فلک کشیده دماوند می درخشد و به عنوان دوازدهمین قله مرتفع دنیا شناخته شده است.
وجود آبشارهای یخ زده به ارتفاع هفت متر، یخچال های طبیعی، چشمه های آب گرم گوگردی، گونه زیادی از گیاهان، وجود جانورانی همچون روباه، شغال، گرگ، قوچ، میش، گراز ، خرگوش و پرندگانی همچون عقاب طلایی، کبک، تیهو، جغد و بلدرچین بر جذابیت های این کوه سر به فلک کشیده خاورمیانه افزوده است که حتی این جانوران تا ارتفاع ۴ هزار متری هم زندگی می کنند.
نخستین فردی که قله دماوند را در سال ۲۹۲ هجری قمری فتح کرد ابود دلف خزرچی بود که این جهانگرد در سفر نامه خود به صعود به قله دماوند اشاره کرده است.
این کوه به هنگام صاف و آفتابی شدن هوا از شهرهای تهران، ورامین، قم و همچنین کرانههای جنوبی دریای خزر قابل رؤیت است و درجه هوای این قله در فصل زمستان به ۶۰ درجه زیر صفر و در تابستان به ۲ درجه زیر صفر می رسد