شناسهٔ خبر: 71293364 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

چگونه آبمیوه‌ها می‌توانند بر روده و دهان شما تأثیر بگذارند

صاحب‌خبر -

شفقنا آینده- در یک مطالعه جدید، شرکت‌کنندگانی که سه روز «پاکسازی آبمیوه» انجام دادند، نسبت به شرکت‌کنندگانی که رژیم غذایی گیاهی داشتند، باکتری‌های پیش‌التهابی بیشتری در میکروبیوم‌های دهان و روده خود داشتند.

به گزارش شفقنا از هلث، آبمیوه گیری بیشتر فیبر میوه ها و سبزیجات را که برای تغذیه باکتری های مفید در بدن ضروری است، حذف می کند. کارشناسان می گویند نوشیدن آب میوه می تواند راهی مناسب برای دریافت مواد مغذی باشد، اما جایگزینی برای یک رژیم غذایی متعادل نیست.

آب میوه گیری و سبزیجات روشی محبوب برای دریافت مواد مغذی است، اما تحقیقات جدید نشان می دهد که آب میوه، همانطور که می گویند، ممکن است ارزش آب گرفتن را نداشته باشد.

مطالعه‌ای که در ماه ژانویه در Nutrients منتشر شد، نشان داد افرادی که سه روز «پاک‌سازی آبمیوه» را انجام دادند، نسبت به افرادی که از رژیم‌های گیاهی پیروی می‌کردند، نشانگرهای التهابی بیشتری در میکروبیوم‌های دهان و روده داشتند.

حتی قبل از انتشار این مطالعه، بسیاری از کارشناسان هشدار داده اند که شهرت آبمیوه به عنوان راهی برای حذف سموم یا کاهش وزن از مزایای واقعی آن برای سلامتی بیشتر است.

برخی دیگر اضافه می کنند که آبمیوه گیری بیشتر از تأثیرات اجتماعی ناشی می شود تا علم. لیزا فروختنیگت، کارشناس ارشد مدیریت برنامه در برنامه جراحی چاقی کالج پزشکی بیلور، در ایمیلی به Health گفت: “من معتقدم فرهنگ رژیم غذایی به طور قابل توجهی باعث محبوبیت آب میوه گیری در ایالات متحده می شود.” این فرهنگ به شدت تحت تأثیر افراد مشهور، رسانه های اجتماعی و رفتارهای دوستان و خانواده است.»

میوه ها و سبزیجات، البته، بخشی جدایی ناپذیر از یک رژیم غذایی سالم و متعادل هستند – اما بهتر است میکروبیوم شما آنها را به طور کامل بخورد و آبمیوه گیری را پشت سر بگذارید. در اینجا دلیل است.

تأثیر آبمیوه گیری بر میکروبیوم

میکروبیوم های دهان و روده در جنبه های متعددی از سلامت نقش دارند.

کلونی باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌ها در دهان با بیماری آلزایمر، چاقی، بیماری‌های خودایمنی و موارد دیگر مرتبط است.2 در عین حال، میکروبیوم روده به دلیل تأثیر آن بر سلامت روان، سرطان، دیابت، اختلالات عصبی و سایر شرایط، حوزه اصلی تحقیقات است.

بنابراین جای تعجب نیست که مطالعه مواد مغذی اولین موردی نیست که به تأثیرات آبمیوه گیری بر این دو ناحیه حیاتی در بدن می پردازد.

تحقیقات قبلی در سال 2018 تأثیر افزودن رژیم آبمیوه به یک رژیم غذایی معمولی را بررسی کرد. این ترکیب منجر به بهبود میکروبیوتای مدفوع پس از سه هفته شد

مطالعه دیگری در سال 2022 نشان داد که افرادی که روزه آبمیوه سه روزه را دنبال می کردند، تنوع میکروب های روده را کاهش داده بودند – اما گروه دومی که آب میوه روزه خود را با فیبر تکمیل کردند، به نظر می رسید که تنوع باکتریایی را افزایش دهند.

مطالعه مواد مغذی ژانویه 2025 بر اساس این تحقیقات قبلی، با استفاده از یک طراحی کمی متفاوت انجام شد.

14 بزرگسال 18 تا 35 ساله به سه گروه تقسیم شدند: یکی که به مدت سه روز فقط مقداری از میوه‌ها و سبزی‌های آب‌گرفته می‌نوشید، گروهی که همان آب میوه را به مدت سه روز مصرف می‌کردند اما می‌توانستند غذاهای کامل را به دلخواه اضافه کنند، و گروهی که رژیم غذایی حاوی غذاهای گیاهی با محتوای کالری مشابه گروه فقط آبمیوه مصرف می‌کردند.

در حالی که شرکت‌کنندگان در طول این سه روز غذا می‌خوردند و می‌نوشیدند، محققان میکروبیوتای دهان و روده آنها را به دقت بررسی کردند.

دکتر ماریا لوئیزا ساوو ساردارو، محقق در گروه انسان شناسی دانشگاه نورث وسترن، نویسنده این مطالعه، گفت: ما نمونه های بزاق، سواب گونه و مدفوع را از شرکت کنندگان قبل، در حین و بعد از پیروی از سه رژیم غذایی جمع آوری کردیم. سپس DNA از این نمونه‌ها استخراج شد و یک ژن باکتریایی خاص برای شناسایی باکتری‌های موجود توالی‌یابی شد – مشابه اسکن بارکد برای شناسایی یک محصول.

سپس محققان از ابزارهای آماری برای تعیین میزان تغییر جمعیت باکتریایی افراد پس از رژیم استفاده کردند.

ساوو ساردارو گفت: «ما دریافتیم که گروه آبمیوه انحصاری بیشترین افزایش قابل توجه باکتری های مرتبط با التهاب و مشکلات روده را داشتند. “گروه آب میوه و غذا نیز تغییراتی را نشان داد، اما شدت آنها کمتر بود.”

در همین حال، گروه غذای کامل گیاهی تغییرات مطلوبی را نشان داد، مانند افزایش باکتری هایی که به سلامت روده و کنترل التهاب کمک می کند.

منبع: هلث