حجتالاسلام محمدحسین طاهری آکردی به خبرنگار معارف ایرنا گفت: بدون شک، تحکیم هویت ملی یکی از معروفات است که باید به آن توجه ویژهای شود و جامعهای که هویت خود را فراموش کند، در معرض آسیبهای فرهنگی و اجتماعی قرار میگیرد.
وی با تجلیل از تلاش های هنرمندان هنر هفتم در بازنمایی رشادت های رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس گفت: ما نیاز داریم که علاوه بر روایتهای مستندگونه، قصههایی را در قالب سینمایی ارائه دهیم که هویت ملی را تقویت کنند و قهرمانان واقعی را به جامعه معرفی نماید.
طاهری آکردی گفت: هنر یکی از قدرتمندترین ابزارهای ترویج ارزشهای فرهنگی در جامعه است. زبان هنر میتواند بدون اجبار و تکلف، مفاهیم عمیق را در جان و دل مخاطب بنشاند. فرهنگ یک ملت در هنر آن متجلی میشود و این رابطهای دوسویه است؛ هم هنر میتواند ارزشهای فرهنگی را به نسلهای آینده منتقل کند و هم ارزشهای فرهنگی، هنر را هدایت و آن را غنیتر میکنند.
وی تاکید کرد: سینما میتواند تأثیر عمیقی بر شکلگیری ارزشهای اخلاقی جامعه داشته باشد. ما امروز در دورانی زندگی میکنیم که رسانهها در شکلدهی به افکار عمومی نقشی اساسی دارند و سینما، به عنوان یکی از مؤثرترین رسانهها، میتواند زیباییهای اخلاقی و فضایل انسانی را به شکلی هنرمندانه به تصویر بکشد. در ترویج فریضتین، اصل بر جذب است نه دفع. اگر یک فیلم بتواند مخاطب را به فکر وادارد و او را با مفاهیم والای انسانی همراه کند، در حقیقت قدمی مهم در مسیر اصلاح فرهنگی جامعه برداشته است.
دبیر ستاد امر به معروف درباره بخش تجلی اراده ملی جشنواره فیلم فجر گفت: ما بر این باوریم که این جشنواره باید محلی برای تقدیر از آثار ارزشمندی باشد که در راستای اعتلای فرهنگ ایرانی - اسلامی گام برمیدارند. علاوه بر این، حضور در تجلی اراده ملی، با هدف حمایت از هنر فاخر و ایجاد تعامل سازنده میان ستاد امر به معروف و اهالی فرهنگ و هنر برنامهریزی شده است.
این استاد حوزه اضافه کرد: بخش تجلی اراده ملی این امکان را فراهم میکند که نهادهای مختلف از سینمایی حمایت کنند که به تقویت ارزشهای جامعه کمک میکنند و برای ما اهمیت دارد که این فرصت را غنیمت بشماریم و از آثاری پشتیبانی کنیم که در مسیر تقویت فضایل اجتماعی، مسئولیتپذیری و هویت ملی حرکت میکنند.
وی ادامه داد: ما بر اساس چند معیار مشخص از آثار سینمایی حمایت میکنیم. یکی این که محتوای اثر باید در راستای تقویت هویت ملی و ارزشهای فرهنگی باشد و نکته دیگر این که پرداخت هنری و جذاب فیلم نیز اهمیت دارد. زیرا اگر اثری در انتقال پیام خود موفق نباشد، تأثیرگذاری لازم را نخواهد داشت. نکته سوم هم نگاه مسئولانه اثر نسبت به مسائل اجتماعی و اخلاقی و مطالبهگری و کنشگری اجتماعی است. چون سینمایی که دغدغه جامعه را دارد و با زبان هنر به بهبود وضعیت اجتماعی کمک میکند، شایسته حمایت است.