شناسهٔ خبر: 71290285 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تین نیوز | لینک خبر

چرایی اتصال آزادراه مراغه - هشترود به تمرچین

«بازوند» با تاکید بر اینکه آزادراه مراغه - هشترود با اتصال به تمرچین در اقتصاد منطقه نقش ایفا می‌ کند، وعده داد که جلب مشارکت بخش خصوصی را برای این پیشنهاد استاندار آذربایجان‌ شرقی پیگیری کند.

صاحب‌خبر - چرایی اتصال آزادراه مراغه - هشترود به تمرچین
تین نیوز |

بازدید اخیر نماینده عالی دولت در آذربایجان شرقی از آزادراه در حال احداث مراغه - هشترود بار دیگر اتصال نقطه انتهاییِ این آزادراه به مرز تمرچین در آذربایجان غربی را در افکار عمومی برجسته کرد؛ پیشنهادی که در صورت جذب سرمایه گذار، توجیه پذیری اقتصادی بالایی دارد و شاید در سایه آن، عملیات اجرایی در همین آزادراه مراغه - هشترود هم سرعت بگیرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، این پیشنهاد «بهرام سرمست» تا حدی با استقبال مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور و معاون وزیر راه و شهرسازی که در این بازدید حضور داشت، مواجه شد که «هوشنگ بازوند» هم بلافاصله از تاثیر اقتصادی اتصال آزادراه مراغه - هشترود به تمرچین سخن به میان آورد.

«بازوند» با تاکید بر اینکه آزادراه مراغه - هشترود با اتصال به تمرچین در اقتصاد منطقه نقش ایفا می کند، وعده داد که جلب مشارکت بخش خصوصی را برای این پیشنهاد استاندار آذربایجان شرقی پیگیری کند.

نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اقتصادی خانه ملت هم این رویداد را در صورت تحقق، تحولی در اقتصاد منطقه دانست و به خبرنگار ایرنا گفت: اتصال آزادراه مراغه – هشترود به تمرچین به تقویت تجارت و صادرات منطقه به اقلیم کردستان و عراق منتهی می شود.

«سیدفرید موسوی» اضافه کرد: افزایش حجم صادرات کالاهای تولیدی جنوب استان به ویژه محصولات متنوع کشاورزی، افزایش رقابت پذیری تولیدکنندگان منطقه به دلیل کاهش هزینه های حمل ونقل و زمان ارسال محصولات و افزایش ارزش افزوده کالاهای صادراتی با توجه به تسهیل در ارسال محصولات فرآوری شده به بازارهای عراق را هم می توان مزیتی برای این اتصال دانست.

وی از کاهش هزینه های حمل ونقل و بهبود لجستیک به عنوان یکی دیگر از مزیت های اتصال آزادراه مراغه – هشترود به تمرچین یاد کرد و افزود: این اتصال در حقیقت ایجاد یک مسیر ترانزیتی کوتاه تر و ایمن تر از تبریز و شهرهای جنوبی استان به بازارهای عراق است؛ به ویژه آنکه کوتاه تر شدن مسیر ترانزیت برای محصولات کشاورزی بناب، عجبشیر، مراغه، ملکان و هشترود دارای اهمیت است.

«موسوی» ادامه داد: کاهش هزینه های سوخت، استهلاک خودروها و زمان سفر برای ناوگان تجاری و حمل ونقل کالا و همچنین بهبود وضعیت حمل ونقل زنجیره تأمین برای شرکت های تولیدی و صادراتی استان هم از دیگر مزیت هاست.

اتصال آزادراه مراغه – هشترود به تمرچین جذب سرمایه گذاری را تسهیل می کند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: اتصال آزادراه مراغه – هشترود به تمرچین جذب سرمایه گذاری را تسهیل می کند زیرا واحدهای بسته بندی، انبارداری، و پردازش کالاهای صادراتی به سرعت در شهرک های صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی سهند توسعه می یابد.

به گفته وی رونق مشاغل مرتبط با حمل ونقل، ترانزیت، و گمرک در منطقه و جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای توسعه لجستیک و انبارهای مرزی به ویژه در منطقه ویژه اقتصادی سهند از دیگر مزیت های اتصال آزادراه مراغه – هشترود به تمرچین محسوب می شود.

تقویت گردشگری منطقه با اتصال آزادراه مراغه – هشترود به تمرچین

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به تحصیل اتباع عراقی در دانشگاه های آذربایجان شرقی به ویژه دانشگاه مراغه و بهره مندی آنان از خدمات درمانی استان هم اشاره، و بیان کرد: تسهیل سفرهای تجاری و گردشگری بین اقلیم کردستان عراق و جنوب آذربایجان شرقی را می توان یکی از دلایل اتصال آزادراه مراغه – هشترود به تمرچین دانست.

«موسوی» افزود: در سایه همین موضوع می توان شاهد رشد صنعت هتلداری، خدمات رفاهی و گردشگری سلامت در منطقه بود و تبریز و شهرهای جنوبی استان را به هاب تجاری و اقتصادی منطقه تبدیل کرد.

نقش آفرینی در کریدورهای ترانزیتی بین المللی با اتصال آزادراه مراغه – هشترود به تمرچین

نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اتصال این مسیر به کریدور شمال - جنوب می تواند ایران را به مرکز تبادلات تجاری بین آسیای مرکزی و خاورمیانه تبدیل کند.

«موسوی» اضافه کرد: تقویت موقعیت استراتژیک جنوب آذربایجان شرقی به عنوان دروازه ای برای تجارت ایران با عراق و سوریه هم از دیگر نتایج اتصال آزادراه مراغه – هشترود به تمرچین است.