شناسهٔ خبر: 71288932 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: برترین‌ها | لینک خبر

حصاری امن در برابر فیشینگ

حصاری امن در برابر فیشینگ

حفاظت از اطلاعات مالی و دارایی‌ها یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های انسان در عصر اطلاعات است

صاحب‌خبر -

تابناک: حفاظت از اطلاعات مالی و دارایی‌ها یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های انسان در عصر اطلاعات است که این روزها با فراگیر شدن استفاده از اینترنت و دیجیتالی شدن اغلب کارهای بانکی، اهمیت بیشتری هم پیدا کرده است. همزمان با گسترش بانکداری دیجیتال، کلاهبرداران اینترنتی هم روش‌های خود را به‌روز کرده‌اند. بنابراین، کاربران نئوبانک‌ها یا پلتفرم‌های بانکداری دیجیتال، باید بیش از گذشته هوشیار باشند. سوء‌استفاده‌کنندگان معمولا از طریق پیام‌های جعلی در شبکه‌های اجتماعی، ایمیل‌های فریبنده، وعده‌ی جایزه یا وام‌های راحت، لینک‌های آلوده و هزاران روش دیگر، اطلاعات بانکی کاربران را مورد هدف قرار می‌دهند. متاسفانه بسیاری از کاربران هم به دلیل نداشتن اطلاعات و آگاهی کافی، در دام آن‌ها افتاده و دارایی‌های خود را از دست می‌دهند.

0

چگونه فیشینگ قربانی می‌گیرد؟

فیشینگ روشی است که در آن کلاهبرداران تلاش می‌کنند با روش‌های گوناگون، اطلاعات حساس کاربران را به دست آورند. این اطلاعات می‌تواند شامل شماره کارت بانکی، رمز عبور، کدهای تأیید پیامکی، یا حتی اطلاعات شخصی باشد که در گام‌های بعدی برای دسترسی به حساب‌های مالی افراد استفاده می‌شود.

یکی از رایج‌ترین روش‌های فیشینگ، ارسال پیامک‌هایی است که ظاهرا از طرف درگاه‌های پرداخت یا اپلیکیشن‌های مالی معتبر ارسال شده‌اند. این پیام‌ها معمولا حاوی لینک‌هایی هستند که کاربر را به صفحاتی تقلبی هدایت می‌کنند؛ صفحاتی که از لحاظ ظاهری کاملا مشابه سایت‌های اصلی بانک‌ها طراحی شده‌اند و در نتیجه کاربران، بدون آگاهی از جعلی بودن این صفحات، اطلاعات خود را وارد می‌کنند و راه را برای کلاهبرداران باز می‌کنند. مثلا در سال گذشته گزارش‌هایی از پیامک‌های جعلی با مضمون مسدود شدن کارت بانکی منتشر شد که بسیاری از کاربران را به دام انداخت؛ در این پیامک‌ها، از افراد خواسته می‌شد برای رفع مسدودی، اطلاعات کارت خود را در صفحه‌ای وارد کنند که در واقع، دام فیشینگی بود که کلاهبرداران برای گروهی از مردم پهن کرده بودند.

در برخی موارد دیگر، کلاهبرداران یا افراد سودجو با تماس تلفنی و معرفی خود به‌عنوان یکی از کارمندان بانک از مشتریان درخواست می‌کنند اطلاعات حساب خود را در اختیارشان بگذارند. آن‌ها با بهانه‌هایی مانند «بروز مشکل در حساب بانکی»، «ضرورت تأیید اطلاعات» یا «برنده شدن در مسابقات و قرعه‌کشی‌ها» قربانیان را فریب داده و از اعتماد آن‌ها سوءاستفاده می‌کنند.

راه‌هایی برای افزایش امنیت مالی

در همین راستا، افراد باید از راه‌های موجود برای افزایش امنیت اطلاعات بانکی خود آگاهی پیدا کنند که از جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- هرگز اطلاعات بانکی خود را در اختیار دیگران قرار ندهید؛ بانک‌ها و مؤسسات مالی معتبر هیچ‌گاه از مشتریان خود درخواست رمز کارت، CVV2 یا رمز یک‌بار مصرف نمی‌کنند. اگر فردی از طریق تماس تلفنی، پیامک یا ایمیل چنین درخواستی از شما داشت، حتما از ارائه اطلاعات خودداری کنید.

۲-از اصالت لینک‌ها اطمینان حاصل کنید؛ همیشه قبل از وارد کردن اطلاعات بانکی، آدرس سایت را به دقت بررسی کنید. سایت‌های معتبر از پروتکل HTTPS استفاده می‌کنند و معمولا دارای نماد قفل امنیتی در کنار نوار آدرس هستند.

۳-احراز هویت دو مرحله‌ای را فعال کنید؛ با استفاده از رمزهای یک‌بار مصرف و تأییدهای چندمرحله‌ای، احتمال دسترسی غیرمجاز به حساب‌های خود را کاهش دهید.

۴-موجودی حساب اصلی خود را محدود نگه دارید؛ تا حد امکان، حساب‌ بانکی که هزینه‌های روزمره یا خرید‌های اینترنتی خود را با آن انجام می‌دهید از حساب اصلی خود جدا کنید. بلو این قابلیت را برای کاربران خود فراهم کرده تا در قالب محصولی به نام باکس موجودی اصلی حساب خود را محدود کنند و با ایجاد باکس امنیت دارایی‌های خود را افزایش دهند.  

۵-به پیامک‌ها و ایمیل‌های مشکوک پاسخ ندهید؛ اگر پیامکی دریافت کردید که از شما می‌خواهد روی لینکی کلیک کنید یا اطلاعات بانکی خود را وارد کنید، حتما درستی و اصالت آن را از طریق منابع رسمی بررسی کنید.

۶-اپلیکیشن‌های پولی، بانکی و مالی را فقط از منابع رسمی دانلود کنید؛ بسیاری از بدافزارها خود را به شکل اپلیکیشن‌های بانکی جا می‌زنند. همیشه اپلیکیشن‌های بانکی را از سایت رسمی بانک یا منابع رسمی دریافت کنید.

باکس‌های بلو؛ راهکاری مدرن برای حفظ امنیت دارایی‌ها

باوجود افزایش آگاهی در مورد راهکارهای موجود برای افزایش امنیت حساب‌های مالی، ابزارهای نوین بانکی هم به کمک افراد می‌آیند تا ریسک سرقت اطلاعات مالی را کاهش دهیم. یکی از این محصولات باکس‌های بلوبانک سامان هستند.

بلوباکس، در حقیقت، مانند یک قلک آنلاین عمل می‌کنند که به کاربران این امکان را می‌دهند تا پول خود را در فضایی جدا از حساب اصلی نگه‌داری کنند. تفاوت مهم بلوباکس با موجودی حساب در این است که موجودی بلوباکس از موجودی حساب شما جدا می‌شود و هنگام انجام تراکنش، مبلغ از موجودی اصلی برداشت می‌شود؛ در چنین شرایطی حتی اگر سیاهه و رمز کارت بانکی کاربر به دست افراد سودجو بیفتد، آن‌ها نمی‌توانند به موجودی بلوباکس دسترسی داشته باشند.

این ویژگی باعث می‌شود که کاربران بتوانند بخشی از پول‌های خود را در محیطی امن‌تر نگه دارند و تنها مقدار محدودی وجه در حساب اصلی خود داشته باشند تا در صورت وقوع فیشینگ از طریق اطلاعات کارت، تنها مبلغ موجود در حساب اصلی در معرض خطر قرار می‌گیرد، نه کل دارایی فرد. از آنجایی که انتقال پول از بلوباکس به حساب اصلی در اپلیکیشن بلو بسیار ساده و سریع انجام می‌شود، کاربران هر زمان که به پول بیشتری نیاز داشته باشند، می‌توانند به‌راحتی آن را از باکس‌ به حساب اصلی منتقل کنند و مورد استفاده قرار دهند.

فیشینگ یکی از خطرناک‌ترین تهدیدات امنیتی در دنیای دیجیتال است که می‌تواند منجر به از دست رفتن دارایی‌های مالی شود. با این حال، در کنار رعایت اصول امنیتی، و ابزارهایی مانند باکس‌های بلو می‌توانند یک لایه محافظتی قوی در برابر این تهدیدات ایجاد کنند. بلوباکس به کاربران امکان می‌دهند تا پول خود را در محیطی امن و جدا از حساب اصلی نگه دارند و در صورت نیاز، در کمترین زمان و به‌سادگی به آن دسترسی داشته باشند. در دنیای دیجیتال امروز، امنیت مالی یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است. ابزارهایی مانند باکس، در کنار رعایت نکات امنیتی، می‌توانند راهکاری هوشمند برای حفظ دارایی‌های دیجیتال شما باشند.

پ

برچسب‌ها: