به گزارش ایرنا معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان دیماه امسال نیز با حضور در نشستی در محل وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت ایران از توافق برای برگزاری نمایشگاه تخصصی معرفی ظرفیتهای استان کرمان در کشور پاکستان خبر داده و اعلام کرده بود که پاکستان سالانه ۲۰ میلیارد دلار واردات دارد و با توجه به ظرفیت و نیازهای بازارهای این کشور، ایران و به ویژه استان کرمان میتوانند سهم قابل توجهی داشته باشند.
در آن زمان اعلام شده بود که ظرفیت های استان کرمان در نمایشگاه شرکتهای ایرانی در شهر کراچی طی ۲۵ بهمن معرفی خواهد شد.
ظرفیت های کشاورزی، صنعتی و معدنی استان کرمان باتوجه به نزدیکی این استان به مرزهای شرقی، فرصت های مناسبی را برای توسعه تجارت دیار کریمان با پاکستان فراهم آورده است.
در خبری که صبح امروز(دوشنبه) از سوی استانداری کرمان منتشر شده، آمده است که شب گذشته نشست هماندیشی توسعه و حمایت از تجارت کرمان با کشور پاکستان با حضور یک سرمایه گذار پاکستانی در دفتر معاونت امور اقتصادی استانداری برگزار شد.
آنطور که در این خبر ذکر شده فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری مشترک میان ایران و پاکستان بررسی شد و راهکارهای تسهیل مبادلات تجاری، رفع موانع موجود و تقویت همکاریهای اقتصادی بین دو کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
تقویت همکاری های دوجانبه
امیر حسن زاده معاون اقتصادی استاندار کرمان در این جلسه بر اهمیت توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه بهخصوص پاکستان تاکید کرد و اظهار داشت: حمایت از تجارت با کشورهای همسایه بهویژه پاکستان، نه تنها موجب رشد اقتصادی منطقه میشود، بلکه روابط دوستانه و همکاریهای دوجانبه را نیز تقویت میکند.
یک سرمایهگذار پاکستانی نیز در این نشست با بیان تمایل کشورش به گسترش همکاریهای اقتصادی با ایران، آمادگی خود را برای مشارکت در پروژههای مشترک و افزایش حجم مبادلات تجاری اعلام کرد.
پاکستان ۹۰۰ کیلومتر با ایران مرز مشترک دارد و بازار بسیار مهمی برای ما به شمار می رود.
از آنجا که حمل و نقل به ویژه در بخش هوایی از جمله مشکلات پیش روی توسعه تجارت دو کشور محسوب می شود انتظار می رود که امکان صادرات انواع محصولات تولیدی کرمان در بخش های مختلف به ویژه کشاورزی، صنایع دستی و سوغات به پاکستان با رفع موانع پیش روی حمل و نقل مرتفع شود.
بازاریابی از دیگر حلقه های مفقوده برای توسعه تجارت کرمان با پاکستان به شمار می رود که انتظار هست در این زمینه برنامه منسجمی وجود داشته باشد و حضور بازرگانان کرمانی در نمایشگاه های کشور هدف و تبلیغات مناسب، می تواند راهگشا باشد.
تولید سالانه پنج میلیون تن انواع محصولات کشاورزی با کیفیت منحصربه فرد، محصولات کشاورزی خارج از فصل و سایر ظرفیت های کرمان در بخش های معدنی و نیز صنایع دستی و سوغات می تواند فرصت بسیار ارزشمندی برای توسعه همکاری های اقتصادی با کشورهای همسایه باشد.
پسته، خرما، گردو، محصولات جالیزی خارج از فصل و دیگر محصولات کشاورزی از جمله محصولات کرمان به شمار می رود؛ در فصل تابستان، انواع محصولات باغی مناطق سردسیری مثل سیب، زردآلو، هلو، گیلاس و ... در کرمان با کیفیت مناسب به دست می آید که کمتر فردی از این ظرفیت ها مطلع است.