شناسهٔ خبر: 71287985 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

محافظت از زاگرس با شبکه گازرسانی، تلاش برای حفظ ریه‌های سبز ایران

شبکه گازرسانی و توسعه آن یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در کهگیلویه و بویراحمد اسات، این شبکه گازرسانی نه تنها رفاه مردم را ارتقا داد، بلکه به طور غیر مستقیم از آسیب‌های زیست‌محیطی جلوگیری کرد و در حفظ منابع طبیعی این منطقه نقش حیاتی ایفا کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، وقوع انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) در ایران را می‌توان یکی از موفق‌ترین انقلاب‌های جهان دانست، انقلابی که علاوه بر رهایی ملت ایران از یوغ استعمار و استقلال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، موجب شد مردم از بند استکبار حکومت پهلوی آزاد شده و خود سرنوشت‌شان را به‌دست گیرند.

مردمان کهگیلویه و بویراحمد تا قبل از وقوع انقلاب اسلامی در ایران علاوه بر فقرونداری باید با زورگویی عمال بی‌رحم حکومت نیز دست‌وپنجه نرم می‌کردند اما آنان با تکیه بر منش، غیرت و سیره دینی و ایلیاتی خود هیچ‌گاه پذیرای ظلم و جور نبودند و همواره سینه خود را سپر تیر کردند و در وقایع تاریخی و به یاد ماندنی جنگ «گجستان» و حماسه نبرد «تنگ تامرادی» لشکر تا بن دندان مسلح پهلوی را با برنوهای عشایری در هم شکسته و وفاداری خود را به ملت همیشه بیدار و انقلابیون مبارز و در رأس آن امام راحل نشان دادند و در مبارزات انقلابی نیز با رهبری بزرگانی چون «آیت‌الله سید کرامت‌الله ملک‌حسینی‌» در بزنگاه‌های مختلف سنگ تمام گذاشتند.

محافظت از زاگرس با شبکه گازرسانی، تلاش برای حفظ ریه‌های سبز ایران

مرحوم «محمد بهمن‌بیگی» مؤسس آموزش و پرورش عشایر و مرد شماره یک علم و فرهنگ در میان مردم عشایر جنوب که خود زجر کشیده زندگی پر از مشقت عشایری بود، در وصف رشادت‌های مردم کهگیلویه و بویراحمد گفته است: «مردم بویراحمد آنقدر پا در رکاب فشردند و دست به ماشه بردند تا از دهستانی استان ساختند.»

استان کهگیلویه و بویراحمد تا قبل از سال ۱۳۴۲ جز منطقه فارس و خوزستان بود و در بیست‌ودوم تیر سال ۱۳۴۴ به فرمانداری کل تبدیل و شهر یاسوج به‌عنوان مرکز آن انتخاب شد و در سال ۱۳۵۵ به استان ارتقا پیدا کرد.

این استان هم‌اکنون دارای ۹ شهرستان، ۱۶ بخش و هزار و ۷۰۰ روستا با جمعیتی بالغ بر ۸۰۰ هزار نفر است، استانی که به گفته آیت‌الله سیدنصیر حسینی نماینده ولی‌فقیه، ۹۵ درصد از خدمات و زیرساخت‌های موجود در آن مربوط به بعد از انقلاب است.

انقلاب اسلامی و آزادی کهگیلویه و بویراحمد از رنج و نداری

طبق صحبت اکثر افرادی که تجربه زندگی در زمان پهلوی در کهگیلویه و بویراحمد را دارند دلیل توجه نکردن حکومت پهلوی را مخالفت‌های مردم این دیار با سیاست‌های حکمت پهلوی عنوان می‌کنند.

استان کهگیلویه و بویراحمد را می‌توان یکی از مناطقی دانست که با توجه به قدمت تاریخی‌اش، جایگاه امروزی خود را مدیون خدمات نظام جمهوری اسلامی است، استانی که تا قبل از وقوع انقلاب اسلامی در اکثر زیرساخت‌ها اعم از آموزشی، بهداشتی، رفاهی و فرهنگی نزدیک به صفر بوده و پس از وقوع انقلاب و در گذر ۴۶ سال از عمر انقلاب هم‌اکنون در بسیاری از موارد حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد.

محافظت از زاگرس با شبکه گازرسانی، تلاش برای حفظ ریه‌های سبز ایران

به گواه آنچه که قبل و بعد از انقلاب اسلامی در کهگیلویه و بویراحمد موجود بوده و است، هیچ‌کس نمی‌تواند ادعا کند که شرایط این استان در زمان پهلوی حتی در یک مورد بهتر از شرایط امروز بوده‌است.

گاز نعمتی که کهگیلویه و بویراحمد از آن محروم بود

یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های ایجاد شده پس از انقلاب اسلامی در کهگیلویه و بویراحمد توسعه شبکه گازرسانی بوده‌است، خدمتی که تا قبل از سال ۱۳۶۱ اثری از آن در هیچ نقطه‌ای از استان مشهود نبوده است و مردم دیار دنا برای تأمین نیاز خود در سوخت برای رهایی از سرمای استخوان‌سوز و پخت‌وپز اغلب به جان درختان بلوط می‌افتادند و در برخی از مناطق نزدیک به شیراز و بهبهان نیز مصرف نفت سفید با زحمت فراوان رواج داشته‌است.

کهگیلویه و بویراحمد با توجه به توپوگرافی خاص و برخورداری از پوشش جنگلی انبوه با غالب بودن درختان بلوط یکی از مناطقی است که حفظ منابع طبیعی آن به‌عنوان ریه‌های زاگرس می‌تواند نقش مهمی در پایداری محیط‌زیست و کمک به جلوگیری از فرسایش خاک داشته باشد، یکی از مؤثرترین راه‌ها در حفظ این ثروت عظیم و ارزشمند خدمات‌رسانی به مردم تا برای تأمین نیاز خود دست به‌دامن طبیعت نشوند و از روی ناچاری تبر بر گرده این گنج گرانبها نزنند.

محافظت از زاگرس با شبکه گازرسانی، تلاش برای حفظ ریه‌های سبز ایران

۹۹ درصد از روستاهای بالای ۲۰ خانوار برخوردار از نعمت گاز

حمید طالبی، مدیرعامل شرکت گاز کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه تا قبل از انقلاب اسلامی در استان خبری از شبکه گاز نبود و هر آنچه که هم‌اکنون در استان از این خدمت مشاهده می‌شود، نتیجه خدمات نظام جمهوری اسلامی است، به خبرنگار ایمنا می‌گوید: بعد از انقلاب اسلامی بود که شعله‌های گاز گرمابخش خانه‌های هزار و ۱۴۷ روستا در استان شد.

وی می‌افزاید: در این دوران ۲۱ شهر در استان از نعمت گاز برخوردار هستند و این مهم نشان می‌دهد که شهرهای استان در زمینه گازرسانی به‌صورت ۱۰۰ درصد در وضعیت سبز قرار دارند.

طالبی با بیان اینکه گازرسانی به ۹۹ درصد از روستاهای استان بالای ۲۰ خانوار مشمول شرایط انجام شده‌است، اضافه می‌کند: بعد از انقلاب اسلامی ایران در استان تاکنون ۷۴۹ صنعت از نعمت گاز برخوردار شده‌اند، همچنین در حال حاضر ۲۳۷ هزار مشترک در سطح استان از نعمت گاز برخوردار هستند و پول اشتراک این خدمت نسبت به سایر خدمات ارزان‌تر است.

طالبی با بیان اینکه برای ۹ هزار مشترک کمیته امداد امام خمینی (ره) برای یک‌بار به‌صورت رایگان انشعاب گاز واگذار شده‌است، می‌گوید: این خدمت برای شش هزار مشترک بهزیستی نیز در استان صورت گرفته است.

وی با اشاره به خدمات شرکت گاز در قالب مسئولیت‌های اجتماعی تصریح می‌کند: شرکت گاز استان بهینه‌سازی موتورخانه‌های ادارات استان را به میزان ۲۰ میلیارد تومان به صورت رایگان انجام داده است.

روشن شدن شعله‌های گاز بعد از ۴۶ سال انتظار در منطقه زیلایی

مدیرعامل شرکت گاز کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به افتتاح بزرگترین پروژه گازرسانی استان در چهل‌وششمین بهار انقلاب اسلامی می‌گوید: این پروژه با عبور از دل کوه‌های زاگرس و از سمت چهارمحال و بختیاری به مناطق زیلایی در شهرستان مارگون و جلاله در شهرستان دنا رسید.

محافظت از زاگرس با شبکه گازرسانی، تلاش برای حفظ ریه‌های سبز ایران

وی معتقد است که این پروژه یکی از شاهکارهای خدمت‌رسانی نظام جمهوری اسلامی به مردم استان در مناطق کم‌برخوردار و دورافتاده است که با بهره‌برداری از آن امید به مهاجرت معکوس و رونق زندگی روستایی و عشایری در این مناطق را بیش از پیش کرده‌است.

طالبی تصریح می‌کند: ۲۴ روستا بخش «زیلایی» شهرستان مارگون با اعتبار ۳۱۲ میلیارد تومان و چهار روستای «جلاله» شهرستان دنا با اعتبار ۶۰ میلیارد تومان گازرسانی شدند.

وی با بیان اینکه ۳۷۰ میلیارد تومان برای پروژه گازرسانی، «زیلایی» و «جلاله» هزینه شد، می‌افزاید: چهار هزار و ۴۱۷ خانوار در این روستاها از نعمت گاز بهره‌مند شدند.

مدیرعامل شرکت گاز کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در حال انجام رایزنی جهت اجرای پروژه بزرگ دیگر در استان و گازرسانی به منطقه «سیلاب و کلوار» در شهرستان مارگون هستیم، می‌افزاید: سرانه گازرسانی به هر خانوار در کشور ۴۵ میلیون تومان است، در حالی که طبق برآوردها و باتوجه به وضعیت جغرافیایی منطقه سیلاب و کلوار سرانه گازرسانی به این منطقه برای هر خانوار ۲۵۰ میلیون تومان است.

به گزارش ایمنا، شرکت گاز استان کهگیلویه و بویراحمد تا قبل از سال ۱۳۷۷ تحت مدیریت منطقه فارس است و در سال ۷۷ به‌صورت مستقل درآمده و با تلاش‌های شبانه‌روزی بر پایه خدمت بی‌منت به در سایه نظام جمهوری اسلامی در حال انجام خدمت به مردم ولایت‌مدار این دیار است.

آمار گازرسانی در کهگیلویه و بویراحمد تا قبل از انقلاب اسلامی صفر بود و از سال ۱۳۶۱ تاکنون ۱۰۰ درصد شهرهای این استان و ۹۹ درصد از روستاهای بالای ۲۰ خانوار دارای شرایط گازرسانی از این نعمت برخوردار شده‌اند و تلاش‌ها برای تبدیل استان به منطقه سبز ادامه دارد.