به گزارش مفدا، این افتتاحیهها امروز یکشنبه ۲۱ بهمن ماه به صورت همزمان در ۶ دانشگاه علوم پزشکی و به صورت برخط از ستاد وزارت بهداشت انجام شد. با افتتاح این پروژهها ۵۰۰ تخت به مجموع تختهای خوابگاهی مجردی و ۱۶ سوئیت به مجموع خوابگاههای متاهلی دانشگاههای علوم پزشکی اضافه شد.
دانشجویان علوم پزشکی؛ پاسداران سلامت جامعه
دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که از طریق ویدئوکنفرانس به صورت همزمان در مراسم افتتاح این پروژهها حضور داشت، گفت: این جوانان نخبه و ارزشمند، سرمایههای گرانبهای آینده ایران هستند. از این رو، وظیفه داریم شرایطی مطلوب را برای تحصیل در رشتههای پرزحمت و حیاتی علوم پزشکی فراهم کنیم.
وی با اشاره به این که دانشجویان علوم پزشکی در آینده پاسداران سلامت جامعه خواهند بود، اظهار داشت: این دانشجویان نیازمند آموزشی در بالاترین سطح استانداردهای علمی، فرهنگی و اخلاقی هستند. از این رو، ارتقای مستمر کیفیت آموزش و محیط دانشگاهی امری ضروری است. بخش بزرگی از این فرآیند، پرورش اخلاق حرفهای، تعهد و مسئولیتپذیری دانشجویان در قبال مردم و کشور است. ما در حال تربیت انسانهایی هستیم که مستقیماً با سلامت جامعه سروکار خواهند داشت.
وزیر بهداشت بهبود زیرساختهای دانشجویی، از جمله تأمین خوابگاهها و امکانات تحصیلی درخورِ دانشجویان نخبه کشور را از جمله برنامههای در دست اقدام این وزارتخانه اعلام کرد و گفت: افزایش ظرفیت در رشتههای علوم پزشکی، ما را ملزم میسازد که زیرساختهای لازم را نیز متناسب با این رشد توسعه دهیم. در قبال این افزایش ظرفیت نمیتوان منفعل بود؛ بلکه باید با برنامهریزی و تلاش مستمر، شرایطی را فراهم کنیم که دانشجویان علوم پزشکی دوران تحصیل خود را باکیفیت، مطلوب و در شأن جایگاه والای این حرفه سپری کنند. دانشجویان برای دستیابی به شرایط تحصیلی مطلوب، نیازمند امکاناتی مناسب ازجمله خوابگاههای استاندارد، فضاهای ورزشی و محیطهای فرهنگی پویا هستند. ایجاد این زیرساختها نهتنها رفاه دانشجویان را تضمین میکند، بلکه به رشد علمی و شخصیتی آنان نیز کمک شایانی خواهد کرد.
ظفرقندی با اشاره به استفاده از ظرفیت خیریت برای تامین زیرساختهای دانشجویی، تصریح کرد: ضروری است که خیّرین ارجمند را شناسایی کرده و نیازهای دانشجویی را با آنان در میان بگذاریم. تجربه نشان داده است که خیّرین همواره با نگاهی آیندهنگر و دغدغهمند، آماده مشارکت در اقدامات خیرخواهانه هستند.
وی در ادامه افزود: دانشگاهها میتوانند با بهرهگیری از زمینهای بلااستفاده یا کماستفاده و تغییر کاربری آنها، ارزش افزوده ایجاد کرده و این فضاها را در جهت رفع کمبود ظرفیت خوابگاهی به کار گیرند.
وزیر بهداشت در خصوص مالیات نشاندار اظهار کرد: در قوانین بودجه سالهای گذشته و آینده، این سازوکار پیشبینی شده است که افراد دغدغهمند نسبت به علم و دانش، بتوانند مالیاتی که باید پرداخت کنند را بهصورت هدفمند در حوزههای خوابگاهی، بیمارستانی و مراکز بهداشتی هزینه کنند. ضروری است که رؤسای دانشگاهها با جدیت این موضوع را پیگیری کرده و با راهاندازی کمپینهای آگاهیبخش، زمینه بهرهگیری حداکثری از این فرصت را فراهم کنند.
وی در پایان با اشاره به اهمیت خوابگاههای متاهلی در مساله جمعیت، ابراز داشت: لازم است که از تمامی ظرفیتها، ازجمله حمایتهای خیرین و بودجههای مصوب مجلس در حوزه جوانی جمعیت، بهره بگیریم تا بتوانیم حرکتی جهشی در تأمین خوابگاههای متأهلی داشته باشیم.
استفاده از ظرفیت خیرین برای زیرساختهای دانشجویی
دکتر مسعود حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نیز که در این مراسم حضور داشت، با اشاره به آمار دانشجویان خوابگاهی و ضرورت نوسازی و بازسازی برخی خوابگاهها گفت: بیش از ۵۰ درصد از دانشجویان غیربومی هستند و به خوابگاههای دانشجویی نیاز دارند. در حال حاضر، ۹۲ هزار نفر از دانشجویان مجرد در خوابگاهها سکونت دارند و یک هزار و ۶۷ زوج دانشجو نیز در خوابگاههای متأهلی اقامت دارند.
وی درباره برنامههای پیش روی حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی در زمینه خوابگاهها گفت: در حال حاضر، ۲۴ هزار تخت خوابگاهی در حال ساخت است که پیشرفت آنها بین ۵ تا ۹۰ درصد است. ما در تلاشیم با استفاده از منابع عمومی و حمایت خیّرین، این خوابگاهها را تکمیل کنیم. علاوه بر این، برنامهای داریم تا از ظرفیت مولدسازی منابع موجود بهرهبرداری کرده و اقدامات لازم را برای تسریع در تکمیل خوابگاهها انجام دهیم. همچنین، پیگیریهای لازم برای تأمین ۳.۵ همت از اوراق قرضه در مراحل نهایی قرار دارد.
معاون وزیر بهداشت در ادامه اعلام کرد: در راستای تشویق جوانان به ازدواج، ساخت ۱۰۰۰ خوابگاه متاهلی در برنامه است که با تأمین منابع، ۳۵۰ واحد آن تا شهریور ماه سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
خوابگاه پسرانه ۱۴۰ نفره هاشمی سنجانی؛ دانشگاه علوم پزشکی اراک
در این مراسم خوابگاه پسرانه هاشمی سنجانی در دانشگاه علوم پزشکی اراک با ظرفیت ۱۴۰ نفر در دو طبقه با متراژ۱۲۰۰ متر مربع با تغییر کاربری با حضور رئیس، معاونان و مدیران این دانشگاه افتتاح شد.
دکتر جواد نظری رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در این مراسم با اشاره به افزایش ظرفیت دانشجویی در این دانشگاه تصریح کرد: با کمبود شدید فضای خوابگاهی مواجه بودیم و برای رفع این مشکل، به تغییر کاربری برخی ساختمانهای موجود اقدام کردیم؛ امیدواریم با حمایتهای وزارت بهداشت و صندوق رفاه دانشجویان، بتوانیم شرایط مطلوبتری را برای دانشجویان فراهم کنیم.
وی با اشاره بر محدودیتهای مالی و چالشهای زیرساختی در حوزه آموزشی و دانشجویی، تاکید کرد: با توجه به افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو، ضروری است که پروژههای عمرانی، بیش از پیش مورد حمایت قرار گیرند. امیدواریم با همکاری وزارت بهداشت و سازمان مدیریت و برنامهریزی، بتوانیم این مشکلات را برطرف کرده و خدمات بهتری به دانشجویان ارائه دهیم.
خوابگاه پسرانه ۷۰ نفره طوس؛ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
دیگر پروژه افتتاح شده در این مراسم خوابگاه پسرانه طوس در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بود. این خوابگاه با حضور دکتر زالی رئیس دانشگاه و جمعی از معاونان و مدیران این دانشگاه در سه طبقه مجموعا در ۶۰۰ متر مربع با ظرفیت ۷۰ نفر افتتاح شد.
این خوابگاه که دارای۱۵۰ متر مربع حیاط، ۹ اتاق، سالن ورزش، سالن مطالعه و نمازخانه است، ویژه دانشجویان پسر رشته پزشکی ورودی بهمن ۱۴۰۳ آماده بهره برداری است.
رئیس دانشگاه در مراسم افتتاح این خوابگاه اعلام کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دارای ۱۵ خوابگاه دانشجویی است که تعداد ۱۱ خوابگاه ملکی و ۴ خوابگاه استیجاری بوده و ۳ هزار و ۸۱۷ دانشجو در این خوابگاهها اسکان داده شدهاند.
زالی با اشاره به افتتاح اولین خوابگاه متاهلی دانشگاه با حمایت معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در یک ماه اخیر، افزود: خوابگاه پسرانه طوس سومین خوابگاه جدید دانشگاه است که در سال جاری افتتاح شده است. امسال در مجموع ۶۳۰ دانشجوی جدید را در ترم مهر و بهمن اسکان دادیم.
وی از ضرورت ارتقاء خدمات خوابگاهی و ورزشی سخن گفت و ادامه داد: در حال حاضر ۴ متر مربع سرانه خوابگاهی و ۷ دهم متر مربع سرانه ورزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است. استفاده از املاک سازمانها و بانکها به صورت واگذاری به دانشگاه، اجاره به شرط تملیک و یا خرید اقساطی و استفاده از ماده ۵۶ قانون بودجه برای استفاده در حوزه ساخت خوابگاه دانشجویان را میتوان با حمایت وزارت بهداشت به عنوان راه حلی برای افزایش ظرفیت خوابگاهی دانشگاههای علوم پزشکی در پیش گرفت.
دکتر زالی در پایان حل شدن مشکل حقوقی ملک متعلق به دانشگاه بعد از چالش چندساله با شهرداری خبر داد و افزود: با ساخت پروژه خوابگاهی در این ملک امکان پذیرش ۸۵۰ نفر دانشجو به ظرفیت خوابگاهی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه میشود و در این زمینه از پیگیریها و حمایتهای دکتر حبیبی، معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت صمیمانه سپاسگزارم.
خوابگاه پسرانه ۲۲۰ نفره شهید برهان؛ دانشکده علوم پزشکی سیرجان
پروژه بعدی که امروز همزمان با دیگر پروژهها افتتاح شد، خوابگاه دانشجویی شهید برهان دانشکده علوم پزشکی سیرجان بود. این سرای دانشجویی با متراژ ۳ هزار و ۴۰۰ متر مربع و ظرفیت ۲۲۰ نفر ویژه دانشجویان پسر با حضور سیدرحیم رضوینسب سرپرست فرمانداری سیرجان، دکتر سیدعلی رضوینسب رئیس دانشکده علوم پزشکی، اعضای هیات رئیسه و جمعی از مدیران و مسئولان دانشکده افتتاح شد.
خوابگاه متاهلی با ۱۶ سوئیت؛ دانشگاه علوم پزشکی کرمان
دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز امروز یک پروژه همراه با چند دانشگاه دیگر افتتاح کرد که متفاوت از بقیه بود؛ یک خوابگاه متاهلی با ۱۶ سوئیت در ۹۰۰ متر مربع پروژه امروز این دانشگاه بود که با حضور دکتر هاشمیان رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دکتر اسدی پور معاون غذا و دارو، دکتر اخوتی سرپرست معاونت فرهنگی و دانشجویی و جمعی از مدیران و کارکنان افتتاح شد.
این سرای متاهلی تحت عنوان آشیانه مادر پیش از این به همت شادوران دکتر سید جلال مهدویان ساخته و امسال با اعتبار ۱۵۰ میلیارد رسالی بازسازی و به زوجهای دانشجو تحویل داده شد.
خوابگاه خیرساز ۱۱۶ نفره بستک؛ دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
خوابگاه دانشجویی خیرساز مجتمع آموزش عالی سلامت بستک با مساحت ۱۵۰۰ متر مربع همزمان با دیگر پروژهها در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با حضور مسئولان دانشگاه افتتاح شد.
این مجموعه خوابگاهی در زمینی به مساحت یک هزار و ۵۰۰ متر مربع و با اعتباری بالغ بر ۵۲ میلیارد تومان احداث شده است. خوابگاه جدید با ظرفیت ۱۱۶ دانشجو شامل ۶۴ دختر و ۵۲ پسر توسط خیر سلامت، فاطمه رضا فکری و نماینده خیراسماعیل امینایی و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تجهیز شده است.
آشپزخانه صنعتی و سالن غذاخوری؛ دانشگاه علوم پزشکی یزد
دانشگاه علوم پزشکی یزد امروز صاحب یک آشپزخانه صنعتی و سالن غذاخوری دانشجویی جدید شد. این پروژه امروز با حضور دکتر نوری شادکام سرپرست دانشگاه، دکتر خراسانی معاون فرهنگی و دانشجویی و دکتر رحیمی مدیر دانشجویی این دانشگاه افتتاح شد.
طرح توسعه سلف سرویس مرکزی دانشگاه به گفته دکتر رحیمی مدیر دانشجویی، از ۲۰ تیرماه سال جاری کلید خورد و با اعتباری بالغ بر ۱۴۰ میلیارد ریال امروز به بهره برداری رسید.
این سلف سرویس با متراژ ۲ هزار متر مربع ظرفیتی مجموعا شامل ۶۵۰ نفر دارد که ۴۰۰ نفر آن ویژه دانشجویان دختر و ۲۵۰ نفر از ظرفیت آن ویژه دانشجویان پسر است. این آشپزخانهها با هدف صرفهجویی ۳۰ درصدی در منابع و ارتقای کیفیت غذاها راهاندازی شده است.
به گفته دکتر حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در حال حاضر، ۲۰ درصد از آشپزخانههای دانشگاههای علوم پزشکی صنعتی، ۶۰ درصد نیمهصنعتی و ۲۰ درصد سنتی هستند که براساس برنامهریزیها، تمامی آشپزخانهها به صنعتی تبدیل خواهند شد.