احسان نرگسی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه که ۲۸ سال سن دارد و از کودکی به شعر و ادب علاقمند بوده اظهار کرد: اولین شعرم را سال ۹۱ برای امام رضا (ع) گفتم و بعد از آن به صورت جدی شعر آئینی را شروع کردم و با توجه به علاقه زیاد به درس ادبیات و شعر گاهاً حتی در زمان آزمونها و کنکور آنقدر غرق اشعار میشدم و با آنها ارتباط میگرفتم که گذر زمان را متوجه نمیشدم.
شاعر جوان اهل بیتی همدانی با اشاره به اینکه علاوه بر سرودن اشعار عاشقانه و اجتماعی، بخش عمدهای از اشعارش در رثا و مدح اهل بیت (ع) است و بخش عمدهای از اشعار او توسط مداحان مطرح کشوری در مجالس اهل بیت (ع) خوانده میشود گفت: از طریق شعر توانسته با نسل جوان ارتباط خوبی را برقرار کند.
شاعر جوان همدانی با اشاره به اینکه هر کس یک استعدادی دارد که در یک برهه از زندگی متوجه استعداد خود میشود افزود: یکی در ورزش، یکی در صدا، یکی در علم و یکی در شعر هنر و استعداد دارد که شعر برای من یک استعداد و اثر هنری در ذهنم بود که خداوند به من عطا کرده وشعر گفتن برای اهل بیت یک نعمتی بود که خدا و اهل بیت به من عطا کردند.
وی با اشاره به اینکه وقتی هنری برای اهل بیت باشد یک نعمت است افزود: از هر نعمتی که به ما داده شده باید در راه درست استفاده شود و چه بالاتر و بهتر از اینکه این هنر را در راه دین اسلام و عترت و اهل بیت به کار گرفته شود.
نرگسی با استناد به بیت شعری که میگوید «تا که از جانب معشوق نباشد کششی کوشش عاشق بیچاره به جایی نرسد» تاکید کرد: در هنر شعر و شاعری وقتی ورود پیدا میکنی به عقیده من بخشی از آن دست خودت نیست و انگار یک حس ماورایی به تو کمک میکند و وقتی برای اهل بیت شعری میسرایی قطعاً لطف اهل بیت در این مسیر همراه شاعر است وبرکتی به شعر تو میدهد و برای من این اتفاق رقم خورده است.
وی با اشاره به بیتی دیگری از شاعر که میگوید: «به هر که روزِ ازل نعمتی عطا کردند مرا به روضۀ ارباب مبتلا کردند» گفت: در خانواده ما داماد و برادر دامادمان نیز اهل شعر هستند و دوستان شاعر زیادی دارم که این امر هم پیش زمینه اتفاقات خوبی در حوزه شعر برای من شده و تأثیر گذار بوده است.
نرگسی در خصوص سوالی که آیا کتابی به چاپ رسانده یا نه گفت: من کتابی چاپ نکردهام در حالی که پیشنهادات زیادی در این زمینه داشتم و با توجه به اینکه اشعار بنده در کتابهای دیگری به چاپ رسیده تمایلی به چاپ کتاب نداشتم اما در فضای مجازی به صورت گسترده اشعارم وجود دارد و اگر زمانی هم بخواهم کتابی را چاپ کنم بیشتر علاقمند هستم کتابی الکترونیکی داشته باشم و شاید هم روزی تمایل پیدا کنم کتاب چاپ کنم.
وی با اشاره به اینکه بیشترین اشعارش در مدح حضرت علی است به یک قطعه از اشعارش در مدح مولای متقیان اشاره کرد و گفت: «دلبستهی مرام کسی جز علی نباش در زندگی غلام کسی جز علی نباش.
شاعر جوان همدانی گفت: من یک خاطره بسیار شیرینی از این شعر دارم که در یک مجلسی وقتی این شعر را خواندم یک فردی پیش من آمد و گفت که من نام فرزندم را بعد از خواندن این شعر علی گذاشتم و این برای من بسیار خاطره به یاد ماندنی است.
نرگسی با تاکید بر اینکه در هنر شاعری هم جوشش داریم و هم کوشش افزود: گفتن شعر دلی است خیلی از اشعار یکباره به ذهنت میآید و ثبت میشود من از صمیم قلب آرزو میکنم که یک بیت یا حتی یک مصرعی را خود اهل بیت از ما قبول کنند که بعد از مرگ هم به عنوان صدقهی جاریه کابرد داشته باشد.
شاعر جوان همدانی با اشاره به دغدغههای امروز افزود: مسئلهای وجود دارد برخی راحت از اهل بیت حرف میزنند و در مورد مسائل خصوصی این بزرگواران اظهار نظر میکنند، خیلی بی پرده وارد این حوزه میشوند. به عقیده من باید کمی فاصله بگیریم تا حرمتها بیشتر و بهتر رعایت شوند.
وی در توصیه به نسل جوان گفت: در شعر آئینی ما یک تکنیک داریم و یک اخلاص، من معتقدم که باید ما در بحث فنی شعر به حد اعلی برسیم ولی به نظرم اخلاص اهمیت بیشتری دارد، اخلاص در شعر آئینی جایگاهی به مراتب بالاتر و ارزندهتر دارد، ما اشعار بسیاری داریم که از ردیف و قافیه و تکنیک امتیاز قابل قبولی نمیگیرند اما با مخاطب ارتباط برقرار کردهاند و پیر و جوان و نوجوان آن اشعار را از حفظ میخوانند، زیرا آن شعرها با اخلاص سروده شدهاند و ماندگار شدند.
نرگسی با اشاره به اینکه طبق روایتی از اهل بیت که شاعر با گفتن هر بیت شعر اهل بیتی یک خانه برای وی در بهشت میسازد و اینکه علامه طباطبایی در جایی با خواندن شعری از یکی از شعرا میگوید من حاضرم ثواب تفسیر المیزان را بدهم تاثواب این شعر را به من بدهند گفت: همه اینها نشان دهنده این است که یک شعر ارزشی میتواند چقدر تأثیر گذار باشد و نگاه و ذهن افراد را نسبت به اهل بیت تغییر داده و یا دگرگون کند.
وی با تاکید بر اینکه یک شعر شاید از نظر وزن و قافیه تکنیکهای یک شعر را نداشته اما ماندگاری آن در بین هزاران نسل ادامه دار باشد افزود: به طور شعر «بر مشامم میرسد هر لحظه بوی کربلا بر دلم، ترسم بماند آرزوی کربلا، تشنهی آب فراتم ای اجل؛ مهلت بده… / تا بگیرم در بغل قبر شهید کربلا» از این نوع اشعار است که قرنهاست در بین مردم ماندگاری خود را حفظ کرده و نشان از عشق واقعی شاعر به اهل بیت دارد و در واقع میتوان گفت این انگیزه خدایی واهل بیتی در هنر متفاوت از چیزی است که در تصور ما است و در شعر اهل بیتی اخلاص واقعی شرط ماندگاری است.