به گزارش مفدا تهران، مراسم روز معاونت فرهنگی و دانشجویی به مناسبت گرامیداشت 173 سال تجربه و 90 سال افتخار آفرینی دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور دکتر سید رضا رئیس کرمی، رئیس دانشگاه، معاونین ادوار معاونت فرهنگی و دانشجویی، مدیران دانشگاه، کارکنان و جمعی از دانشجویان از ساعت 13 تا 16 در سالن ابن سینا دانشکده پزشکی برگزار شد.
این مراسم به عنوان فرصتی برای تبادل نظر و بیان دغدغه های فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی بود و دبیران کانون های دانشجویی اعم از فرهنگی، شورای صنفی، انجمن های علمی، انجمن اسلامی، بسیج دانشجویی و ... با حضور معاونین و اساتید پیشکسوت هر بخش با هم به تبادل نظر پرداختند.
در ادامه دکتر محمد حسین پور غریب معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه با اشاره به تجربیات خود در دوران دانشجویی، بر لزوم توجه به نیاز های دانشجویان تاکید کرد.
خاطرات دانشجویی
دکتر پورغریب با اشاره به خاطرات خود از دوران دانشجویی، از جمله حضور همکاری در اعزام دانشجویان به اردوهای راهیان نور، فعالیت در نشریه کویر، قهرمانی تیم بسکتبال دانشگاه در المپیاد ورزشی کشور، برگزاری مراسم های مناسبتی فرهنگی و اردوهای دانشجویی، به اهمیت فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در کنار تحصیل پرداخت.
انتقاد از وضعیت موجود
وی با انتقاد از کمبودها گفت: نبایست برخی تصمیمات غیر کارشناسی به دانشگاه تحمیل شود تا بر اساس امکانات آموزشی، رفاهی و خوابگاهی دانشگاه ها بتوانند در پذیرش تعداد دانشجو سهیم باشند. همچنین ایشان خواستار توجه بیشتر به نیازهای دانشجویان و ایجاد شرایط بهتر برای تحصیل و زندگی آنان شد.
تاکید بر نقش دانشجو
دکتر پورغریب با تاکید بر فرمایش دکتر ظفرقندی وزیر بهداشت مبنی بر واگذاری مدیریت برنامه ها به دانشجویان گفت: بر اهمیت نقش دانشجو در جامعه واقف هستیم و از دانشجویان می خواهم که حقطلب باشند و در فعالیتهای فوق برنامه و غیر درسی شرکت کنند. وی با خواندن حدیث یاربّ ، یاربّ! قوّ علی خدمتک جوارحی واشدد علی العزیمة جوانحی گفت: از دانشجویان می خواهم طبق فرمایش حضرت امیرالمومنین علی (ع) که می فرمایند: پروردگارا ، پروردگارا! اندام مرا بر خدمت گزاری ات نیرومند ساز و درونم را در تصمیم گیری قوی دار، حتما در برنامه زندگی شان ساعتی را برای ورزش بگذارند که این امر بسیار مهمی است.
راهکارهای پیشنهادی
وی آشتی دانشجویان با دانشگاه و کشور را از جمله راهکارهای بهبود وضعیت دانشجویان دانست و خواستار همکاری مدیران دانشگاه و کشور برای تحقق این امر شد و افزود: همانگونه که در دانشگاه ها اعتبار بخشی درمانی داریم نیاز به اعتباربخشی فرهنگی نیز در دانشگاه ها احساس می شود و ایجاد آن می تواند تحولی در ساختار فرهنگی دانشگاه ها ایجاد کند.
شعر پایانی
دکتر پورغریب بیان کرد اینجانب نه به عنوان معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران بلکه به عنوان دانشجوی پزشکی ورودی بهمن، خود را همراه و حامی همیشگی دانشجویان می دانم و سخنان خود را با شعری از صائب تبریزی به پایان برد: "ما زنده از آنیم که آرام نگیریم، موجیم که آسودگی ما عدم ماست."
پیامهای اصلی سخنرانی
دکتر پورغریب در سخنان خود بارها بر لزوم توجه به دانشجو و نیازهای او تاکید کرد و فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی را در کنار تحصیل برای دانشجویان ضروری دانست و دانشجویان را آیندهسازان جامعه دانست و از آنان خواست که در فعالیتهای اجتماعی و سیاسی نیز مشارکت کنند. سخنان دکتر پورغریب با استقبال گرم دانشجویان و حاضران روبرو شد چرا که این سخنرانی میتواند نقطه عطفی در توجه به مشکلات دانشجویان و تلاش برای رفع آنها باشد.
کد خبر: 240501