شناسهٔ خبر: 71284491 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

 اندیشمندان روسی، واکاوی اندیشه امام و انقلاب

جمعی از محققان، صاحبنظران و اندیشمندان روسی، پیام تاریخی امام خمینی به مبخائیل گورباچوف و تحقق پیش‌بینی‌های ایشان را برگی مهم از تاریخ معاصر عنوان و ناکید کردند، برای پی بردن به عمق اندیشه‌های امام و مکتب انقلاب، راهی طولانی در پیش است.

صاحب‌خبر -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ جمعی از محققان، صاحبنظران و اندیشمندان روسی، پیام تاریخی امام خمینی به مبخائیل گورباچوف و تحقق پیش‌بینی‌های ایشان را برگی مهم از تاریخ معاصر عنوان و ناکید کردند، برای پی بردن به عمق اندیشه‌های امام و مکتب انقلاب، راهی طولانی در پیش است.
<div id="video-display-embed-code_12015869"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4452265/12015869?width=600&height=350"></script></div>

در آستانه چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، جمعی از محققان، صاحبنظران و اندیشمندان روسی، پیام تاریخی امام خمینی به میخائیل گورباچوف و تحقق پیش‌بینی‌های ایشان را برگی مهم از تاریخ معاصر عنوان و ناکید کردند، برای پی بردن به عمق اندیشه‌های امام و مکتب انقلاب، راهی طولانی در پیش است.
در این نشست که با همکاری انستیتو شرق‌شناسی روسیه و رایزنی فرهنگی سفارت کشورمان در روسیه، با هدف بررسی آثار و اندیشه‌های جهانی امام خمینی برگزار شد، برخی از شخصیت‌های شرکت کننده تاکید کردند که بخش‌های زیادی از ابعاد مکتب امام و اندیشه‌های انقلاب نیازمند مطالعه و پژوهش است.
سرگئی بابورین، معاون پیشین مجلس دومای روسیه و دبیرکل حزب اتحادملت در این نشست گفت: برای مطالعه‌ی تجربیات ایران باید صد‌ها کتاب مثل این مورد واکاوی قرار گیرد.
بابورین افزود: برای پی بردن به عمق معنویت و مکتبی که توانسته تا این اتدازه روح مقاومت و سرزندگی را در یک ملت بزرگ بیدار کند، کتاب‌ها باید نوشته شود.
این صاحبنظر روسی با طرح این سوال که چرا امروز بدون تردید می‌گویم که انقلاب اسلامی ایران یکی از معدود انقلاب‌های بزرگ است، پاسخ داد:، چون انقلاب ایزان یک راه و مکنب جدید ارائه کرد که نظم نوین جهانی، حول محور این انقلاب در حال شکل‌گیری است. منشاء چنین انقلاب بزرگی نیز امام خمینی، آن اندیشمند بی‌بدیل است.
علی‌اکبروف، مدیر مرکز شرق‌شناسی روسیه نیز، انقلاب اسلامی را «راه سوم» در جهان کنونی برشمرد و گفت: دولت‌های موجود در جهان بر دو پایه اندیشه مارکسیسیتی، برگرفته از ابرقدرت شوروی سابق و اندبشه سرمایه‌داری، مبتنی بر ابرقدرت آمریکا استوار بود، اما انقلاب اسلامی، هر دو اندیشه را به چالش کشید.
مدیر مرکز شرق‌شناسی روسیه افزود: اتحادجماهیرشوروی سابق که طبق وعده و پیش‌بینی امام خمینی، از هم فروپاشید، اما علت کینه و ضدیت آمریکا و دنیای غرب اسن است که اساسا خط مشی انقلاب را سدی در برابر دستیابی به اهداف نامشروغ خود می‌دانند.