شناسهٔ خبر: 71283266 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

رهبران کشور‌های آفریقایی خواستار آتش‌بس در کنگو شدند

رهبران شرق و جنوب آفریقا خواستار آتش‌بس فوری برای پایان دادن به بحران جمهوری دموکراتیک کنگو شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ رهبران کشور‌های آفریقایی در نشت بحران که در تانزانیا برگزار شد خواستار آتش‌بس فوری و بی قید و شرط برای پایان دادن به بحران جمهوری دموکراتیک کنگو شدند. این نشست از سوی اتحادیه توسعه جنوب آفریقا (SADC) و جامعه شرق آفریقا (EAC) برگزار گردید.

در این اجلاس که در دارالسلام، بزرگ‌ترین شهر تانزانیا برگزار شد، از طرف‌های درگیر درخواست شد که ظرف پنج روز برای آغاز مذاکرات صلح وارد گفتگو شوند. این درخواست شامل شورشیان M23 است که تحت حمایت رواندا، بخش‌های وسیعی از شرق کنگو، از جمله شهر گومو را تحت تصرف خود دارند.

وضعیت بحرانی و نگرانی‌های امنیتی

پیشروی شورشیان به سوی بوکابو موجب نگرانی‌هایی در خصوص گسترش جنگ منطقه‌ای شده است. آمار سازمان ملل نشان می‌دهد که از ابتدای ژانویه، ۲۹۰۰ نفر در نتیجه درگیری‌ها کشته شده‌اند و بیش از ۷۰۰,۰۰۰ نفر آواره شده‌اند.

در بیانیه پیرو این نشست، تأکید شده است که «تعاملات سیاسی و دیپلماتیک» پایدارترین راه‌حل برای این درگیری هستند. این نشست همچنین خواستار بازگشایی فرودگاه گومو و دیگر مسیرهای کلیدی برای تسهیل کمک‌های بشردوستانه شد. همچنین، از عقب‌نشینی نیروهای مسلح خارجی غیرمجاز از خاک کنگو درخواست شده است.

تنش‌های بین رواندا و کنگو

شورشیان M23 که از قوم توتسی هستند، می‌گویند که برای حقوق اقلیت‌ها می‌جنگند. در حالی که دولت کنگو معتقد است که این شورشیان تحت حمایت رواندا به دنبال کنترل منابع معدنی غنی منطقه شرقی کنگو هستند. رئیس‌جمهور رواندا، پل کاگامه، بارها دخالت کشورش در حمایت از شورشیان را رد کرده است. با این حال، گزارش‌های اخیر کارشناسان سازمان ملل نشان می‌دهد که ارتش رواندا به‌طور عملیاتی بر عملیات‌های M23 نظارت دارد و شورشیان این گروه از تسلیحات پیشرفته رواندایی بهره می‌برند.

تاریخچه طولانی درگیری‌ها

این درگیری که به دهه ۱۹۹۰ باز می‌گردد، در هفته‌های اخیر به‌طور فزاینده‌ای شدت یافته است. جمهوری دموکراتیک کنگو با مساحتی به اندازه دو سوم غرب اروپا، به‌طور استراتژیک عضو هر دو بلوک شرق و جنوب آفریقا است. این وضعیت سبب می‌شود که حل بحران به چالشی پیچیده‌تر تبدیل شود.