شناسهٔ خبر: 71282022 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

روایت رسانه آمریکایی از «تقلای دموکرات‌ها برای همگام شدن با سرعت سرسام‌آور ترامپ»

تهران-ایرنا- شبکه آمریکایی «ان‌بی‌سی نیوز‎» امروز (یکشنبه) در گزارشی با اشاره به اینکه «دونالد ترامپ» طی ۱۰ روز بیش از هر یک از روسای‌جمهور اخیر آمریکا در ۱۰۰ روز نخست دوره خود، فرمان اجرایی امضا کرده است، نوشت: دموکرات‌ها برای همگام شدن با سرعت سرسام‌آور ترامپ تقلا می‌کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، تارنمای «ان‌بی‌سی نیوز» با بیان این مقدمه تصریح کرد: دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا هفته گذشته به‌طور تهدیدآمیزی هشدار داد که ایالات متحده، کانال پاناما را بازپس خواهد گرفت، در غیر این صورت «اتفاقی بسیار قدرتمند رخ خواهد داد.»

ترامپ همچنین در روزهای اخیر در حالی‌که خود را رئیس «مرکز هنرهای نمایشی جان اف کندی» با اختیارات خلاقانه بر اجراها اعلام کرد، فرمانی را امضا کرد که به موجب آن حضور ورزشکاران تراجنسیتی در رقابت‌های ورزشی زنان و دختران در آمریکا ممنوع می‌شود.

این رسانه آمریکایی افزود: اقدامات [رئیس‌جمهور ایالات متحده] با سرعتی سرسام‌آوری در حال وقوع است که پیگیری کارهایی که ترامپ انجام داده و آنچه را که تغییر داده یا لغو کرده، می‌تواند دشوار باشد.

از سوی دیگر، ترامپ در یک نشست خبری در روز سه‌شنبه اعلام کرد که در صورت نیاز، نیروهای آمریکایی را به غزه می‌فرستد؛ اما ۲ روز بعد در شبکه‌های اجتماعی از اظهارات خود عقب‌نشینی کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین روز شنبه یک فوریه (۱۳ بهمن)، تعرفه‌های گمرکی ۲۵ درصدی بر واردات از دو متحد ایالات متحده یعنی کانادا و مکزیک اعلام کرد اما ۲ روز بعد، اعمال این تعرفه‌ها را به مدت یک ماه به تعویق انداخت.

«ان‌بی‌سی نیوز» با اشاره به اقدامات اخیر ترامپ خاطرنشان کرد: تعداد فرمان‌های اجرایی که از کاخ سفید صادر می‌شود، به قدری زیاد است که عرصه‌های مختلف دولتی و فرهنگی را در برمی‌گیرد و به نظر می‌رسد «دموکرات‌های گیج و سرگردان»، نمی‌دانند چگونه با آن مقابله کنند.

بر اساس این گزارش، دموکرات‌های سنا ماه گذشته میلادی قصد داشتند یک کنفرانس خبری را به فرمان عفو ترامپ برای کسانی که در شورش ششم ژانویه ۲۰۲۱ (۱۶ دی ماه ۱۳۹۹) در ساختمان کنگره آمریکا شرکت داشتند، اختصاص دهند. اما این برنامه را لغو و تمرکز خود را به اعتراض جدیدتری معطوف کردند: «توقف تریلیون‌ها دلار در هزینه‌های فدرال».

جین کلیب (Jane Kleeb) رئیس حزب دموکرات ایالت «نبراسکا» و نایب‌رئیس «کمیته ملی دموکرات‌» در مصاحبه‌ای گفت: ما در حال بررسی و درک آن [اقدامات ترامپ] هستیم. هنوز برنامه کاملی نداریم.

«ان‌بی‌سی نیوز» در ادامه با اشاره به اینکه ترامپ در دور دوم ریاست جمهوری خود با سرعت بسیار بیشتری نسبت به گذشته عمل می‌کند، گزارش داد بررسی‌های این شبکه آمریکایی نشان می‌دهد که تعداد فرمان‌های اجرایی که ترامپ طی تنها ۱۰ روز امضا کرده، نسبت به هر یک از روسای‌جمهور اخیر آمریکا که طی ۱۰۰ روز در دوره ریاست‌جمهوری‌شان امضا کردند، بیشتر است.

از سوی دیگر، شبکه «سی‌ان‌ان» نیز گزارش داد که دموکرات‌ها استراتژی خود برای مقابله با تعطیلی دولت در مقابل ترامپ را برنامه‌ریزی می‌کنند، با این حال می‌گویند که برای آنها «گزینه‌های خوبی وجود ندارد».

این رسانه آمریکایی در مطلبی نوشت: دموکرات‌ها در حالی‌که شاهد اقدام سازمان‌یافته دونالد ترامپ برای از بین بردن نهادهای فدرال و گسترش محدوده اختیاراتش هستند، هیچ قدرتی برای مقابله نداشتند.

به نوشته «سی‌ان‌ان»، با این حال دموکرات‌ها یک اهرم فشار مهم دارند که آن «ضرب الاجل ۱۴ مارس برای جلوگیری از تعطیلی دولت» است.

دموکرات‌های مجلس نمایندگان و سنا آمریکا در بالاترین سطوح اکنون درگیر یک بحث شدید در مورد اینکه به طور دقیق چه چیزی را در نخستین مذاکرات بزرگ خود با ترامپ مطالبه کنند و با چه شدتی بر او فشار بیاورند، هستند. «سی‌ان‌ان» خاطرنشان کرد که این اطلاعات بر اساس بر اساس گفت‌وگو با بیش از ۱۰ عضو و دستیار ارشد به دست آمده است.

طبق این گزارش، ترامپ و رهبران جمهوری‌خواه به حمایت دموکرات‌ها در سنا نیاز خواهند داشت، جایی که برای پیشبرد لایحه به ۶۰ رای نیاز است. در مجلس نمایندگان، آن‌ها باید با گروهی از محافظه‌کاران روبرو شوند که به احتمال زیاد به هیچ لایحه مربوط به هزینه‌ها رای نخواهند داد.

«سی‌ان‌ان» افزود: حکیم جفریس رهبر دموکرات مجلس نمایندگان و چاک شومر همتای او در سنا، در حال گفت‌وگو در مورد بهترین راه استفاده از ضرب الاجل برای تامین بودجه [برای جلوگیری از تعطیلی دولت] در راستای مقابله با ترامپ هستند.

بسیاری از دموکرات‌های خشمگین تاکید دارند که اگر جمهوری‌خواهان خودشان نتوانند آرای کافی برای تصویب لایحه تامین مالی به دست آورند، نباید از گزینه تعطیلی دولت صرف‌نظر کنند. اما شومر و دیگر از سناتورهایی که بیشتر به دنبال راه‌حل‌های عملی و مدیریتی هستند، با احتیاط بیشتری پیش می‌روند و نسبت به برانگیختن تعطیلی مخرب دولت و به دوش گرفتن بخشی از مسئولیت آن نگرانند.

به گزارش ایرنا، سه هفته از فعالیت دولت دوم دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا می گذرد و او همچنان دستورات و فرمان‌های اجرایی را صادر می کند، در حالی که ایلان ماسک متحد میلیاردر رئیس جمهوری به دنبال راه‌های بیشتری برای ارتقای نیروی کار دولت فدرال و اجرای سیاست‌های او است.

چهل و هفتمین رئیس جمهوری آمریکا، جنگ تجاری با کانادا و مکزیک را آغاز و سپس آن را متوقف کرد، اما اجازه داد جنگ تجاری با چین پیش برود و سپس با ایده خود درباره غزه، جنجال جهانی ایجاد کرد.

ترامپ بیش از ۲۰ روز را در قدرت سپری کرده و تقریبا هر روز، چند دستور اجرایی امضا کرده است که اغلب شامل چندین فرمان و دستور می شوند.