شناسهٔ خبر: 71281149 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

سهم ۱۰۰ میلیارد دلاری پارس جنوبی از تولید ناخالص داخلی ایران

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، سهم ۱۰۰ میلیارد دلاری پارس جنوبی از تولید ناخالص داخلی سالانه کشور را بیان‌کننده نقش مؤثر این شرکت در اقتصاد و امنیت ملی کشور خواند و گفت: درخت تنومند انقلاب اسلامی ایران که نزدیک به نیم قرن از عمر خود را پشت سر گذاشته است، با تکیه بر ظرفیت‌های عظیمی از این دست، همچنان پرقدرت به مسیر خود ادامه خواهد داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایلنا از وزارت نفت، تورج دهقانی، با گرامیداشت چهل‌وششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار کرد: به جز فازهای نخست میدان مشترک پارس جنوبی که توسط شرکت‌های بین‌المللی توسعه یافتند، توسعه این میدان در دیگر فازها عمدتا توسط شرکت‌های ایرانی انجام شد و حفاری چاه‌های گازی، ساخت و نصب و بهره‌برداری از سکوهای فراساحلی، احداث و راه‌اندازی پالایشگاه‌ها و ... با همت متخصصان داخلی به مرحله اجرا درآمد.

وی با اشاره به مواجهه‌ کشور با تحریم‌ها در دهه‌های گذشته گفت: پس از خروج شرکت‌های بین‌المللی، توان داخلی بیشتر مورد اتکا قرار گرفت و شرکت‌های ایرانی به‌تدریج توانستند در زمینه توسعه میدان‌ها، ساخت پالایشگاه‌ها، حفاری چاه‌ها و ساخت سکوها توانمند شوند.

توسعه میادین گازی فراساحلی با اتکا به توان داخل

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، توسعه ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی صنعت نفت را از بزرگ‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: این شرکت به‌عنوان متولی توسعه میدان عظیم پارس جنوبی، مسیر توسعه دیگر میدان‌های فراساحلی را نیز با اتکا به توان داخل که سرمایه عظیم ملی است، ادامه خواهد داد.

دهقانی به توسعه میدان‌های فراساحلی مانند کیش، پارس شمالی، فرزاد الف و ب، بلال، همچنین اجرای طرح فشارافزایی گاز پارس جنوبی به عنوان اولویت‌های شرکت نفت و گاز پارس اشاره کرد و افزود: در ادامه مسیر توسعه صنعت نفت نیز باید با تکیه بر توانمندی‌های داخلی پیش رفت. این رویکرد در کنار بهره‌مندی هدفمند از ظرفیت‌های خارجی می‌تواند صنعت را در کاهش مدت زمان و هزینه اجرای طرح‌ها و پرو‍ژه‌ها یاری دهد.

رکوردشکنی تولید گاز

وی  ادامه داد: عمده فعالیت‌های نفت و گاز پارس در سال‌های گذشته معطوف به توسعه و تولید در میدان مشترک پارس جنوبی بوده است و در ادامه این مسیر، طی ماه‌های اخیر رکورد تولید ۷۱۵ میلیون متر مکعب گاز در روز با تلاش کارکنان پارس جنوبی به ثبت رسید.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس تأکید کرد:‌ این مقدار گاز از ۳۹ سکوی دریایی، بیش از ۳۰۰ حلقه چاه و ۱۳ پالایشگاه در قالب ۲۴ فاز  برداشت می‌شود و بیش از ۷۰ درصد گاز مصرفی کشور را تأمین می‌کند، همچنین بیش از ۴۰ درصد ظرفیت تولید بنزین و نزدیک به ۵۰ درصد خوراک صنایع پتروشیمی و نیروگاه‌ها از محل تولیدات این میدان مشترک تأمین می‌شود.

به اعتماد مردم پاسخ دهیم

دهقانی بر ضرورت شناسایی نقاط قوت و ضعف و درس گرفتن از کاستی‌ها نیز تأکید کرد و افزود: اگرچه صنعت نفت در سال‌های پس از انقلاب اسلامی دستاوردهای بی‌شماری داشته است اما در عین حال نباید کاستی‌ها را نادیده بگیریم، چراکه درس گرفتن از نقاط ضعف، می‌تواند این صنعت را در عبور از چالش‌ها یاری دهد و مسیر روشن‌تری پیش روی اقتصاد کشور ترسیم کند.

وی گفت: ملت شریف ایران با بزرگواری و درک صحیح از واقعیت‌ها، همواره در بزنگاه‌ها در صحنه بوده‌اند و ما به‌عنوان مسئولان دولتی باید با حداکثر تلاش، تدبیر و خردورزی، پاسخ مناسبی به اعتماد آنان بدهیم تا با همراهی مردم بتوانیم چالش‌ها را پشت سر بگذاریم و آینده‌ای بهتر برای کشور رقم بزنیم.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: