شناسهٔ خبر: 71280134 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

رئیس هیئت شمشیربازی استان اردبیل:

قهرمان‌پروری، نیازمند حمایت بخش خصوصی از ورزش است‌

رئیس هیئت شمشیربازی استان اردبیل گفت: قهرمان‌پروری، نیازمند ورود و حمایت بخش خصوصی از حوزه ورزش است و توان مالی هیئت‌های ورزشی نمی‌تواند پاسخگوی حوزه ورزش قهرمانی باشد.

صاحب‌خبر -

هادی صباغی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در اردبیل اظهار کرد: قهرمان‌پروری، نیازمند ورود بخش خصوصی به حوزه ورزش است و توان مالی هیئت‌های ورزشی نمی‌تواند پاسخگوی حوزه ورزش قهرمانی باشد و سقف مشخص و محدود دارد که در استان اردبیل، این موضوع به جهت حمایت نکردن بخش خصوصی و پیگیری نکردن مسئولان مورد غفلت واقع شده است.

وی افزود: در سال ۱۳۸۶ زمانی که هیئت شمشیربازی را تحویل گرفتیم، این هیئت ورزشی راکد بود و تنها در سال ۱۳۸۳ سه ماه فعالیت کرده بود که در نهایت در اسفند ۱۳۸۶ فعالیت خود را به صورت رسمی استارت زده و استعدادیابی کردیم.

رئیس هیئت شمشیربازی استان اردبیل گفت: در آن زمان هیئت شمشیربازی استان در بین ۴۷ هیئت ورزشی استان در رده چهل‌وششمین و در سطح کشور نیز از ۲۲ هیئت شمشیربازی در رتبه بیست‌ویکم بود که با تلاش شبانه‌روزی اعضای هیئت، برنامه‌ریزی مدون و همکاری مسئولان ورزش استان و فدراسیون، در کمتر از سه سال توانستیم در بین ۱۰ هیئت برتر کشور قرار بگیریم.

وی ادامه داد: حاصل توجه به رده‌های پایه موجب شد از سال ۸۹ تا سال ۹۰ در رده نوجوانان روی سکو رفتیم و توانستیم آن را تداوم ببخشیم. در ارزیابی‌های اداره کل ورزش و جوانان استان نیز در ۱۳ سال گذشته جز سه هیئت برتر استان هستیم و در رتبه‌بندی ۱۴۰۲ فدراسیون نیز استان پنجم در کشور شدیم.

صباغی با اشاره به اینکه، هیئت شمشیربازی استان در طی دو سال گذشته بیشترین دعوت به تیم ملی را در اسلحه اپه داشته است، ادامه داد: در حال حاضر حداقل سه منتخب در تیم ملی داریم.

وی با بیان اینکه در این هیئت، بحث کیفیت بر کمیت ارجحیت دارد، اضافه کرد: در حال حاضر ما می‌توانیم ۳۰۰ بازیکن داشته باشیم اما این امر نتیجه بخش نخواهد بود، چرا که شمشیربازی رشته فوق تخصصی است و نمی‌توان این تعداد ورزشکار را با توجه به نبود زیرساخت‌ها، از جمله سالن و تجهیزات ساپورت کنیم و بر همین اساس، توجه به کیفیت مدنظر این هیئت است.

صباغی تصریح کرد: غالباً استعدادیابی برای این ورزش را از مدارس شروع کردیم و با ارزیابی قد و وزن و شرایط فیزیکی بدنی، دانش‌آموزان را به این ورزش دعوت می‌کنیم. در حال حاضر بین ۶۰ تا ۸۰ نفر ورزشکار سازمان یافته در این حوزه داریم.

وی با توجه به اینکه این ورزش هزینه‌بر و تجهیزات این ورزش بسیار گران‌قیمت است و دارای استانداردهای خاصی است، گفت: اکنون تهیه تجهیزات و لباس شخصی‌سازی شده است و ما تنها از ورزشکاران تیم ملی می‌توانیم حمایت کنیم.

رئیس لیگ فدراسیون شمشیربازی تشریح کرد: در بحث آموزش در طول ۱۸ سال گذشته ۱۳ دوره داوری و مربیگری درجه ۲ و ۳ برگزار کردیم و ۴۸ مربی و داور دوره دیده داریم، در دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ بودجه این ورزش بسیار پایین بود اما کم کم افزایش پیدا کرد و در حال حاضر ما حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان از اداره کل ورزش و جوانان اعتبار دریافت می‌کنیم که حدود ۲۰ درصد آن را فدراسیون تأمین می‌کند.

وی با اشاره به اینکه حمایت بخش خصوصی از ورزش و قهرمان‌پروری در اردبیل ضعیف است، گفت: این بخش خصوصی است که ورزشکاران را بالا می‌کشد و متبلور می‌کند. اداره یا هیئت تا حدی می‌تواند از ورزشکار حمایت کند اما قهرمان‌پروری نیاز به مشارکت بخش خصوصی دارد.

وی با ابراز خرسندی از ورود هتل یاکاموز به حمایت از این ورزش گفت: هتل یاکاموز با کمک مالی حدود ۲۰۰ میلیون تومانی زمینه را برای حضور در مسابقات لیگ کشوری فراهم کرد.

رئیس سازمان لیگ فدراسیون شمشیربازی کشور گفت: بهترین رده سنی برای ورود به این ورزش هشت تا ۱۲ سال است.

وی گفت: ورزشگاه‌هایی خارج از شهر ساخته شد که متروکه باقیمانده است. به غیر از شهرستان نیر، بقیه شهرهای اردبیل سرانه ورزشی کمتری دارند.

رئیس هیئت شمشیربازی استان اردبیل بیان کرد: در حال حاضر اصلی‌ترین مشکل ما نبود سالن‌های تخصصی برای رشته‌های تخصصی است، سالن‌هایی که در استان اردبیل ساخته شده است، چند منظوره است و بزرگترین مشکل نبود سالن تخصصی است که امیدواریم به این موضوع توجه شود.