شناسهٔ خبر: 71278601 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

اظهارات تکان دهنده تماشاگر زن فوتبال؛ بدنم و ذهنم در ورزشگاه آزار دید | آزار زنان در سایه ناامنی ورزشگاه‌های انگلیس

نشریه گاردین گزارش می‌دهد که «نیمی از زنان تماشاگر فوتبال» مورد آزارجنسی روانی و فیزیکی قرار می‌گیرند.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین،‌ «بدنم و ذهنم در ورزشگاه آزار دید»، این اظهارات تکان دهنده ماریا، تماشاگر زن فوتبال انگلیس از آزارجنسی‌اش در استادیوم‌های فوتبال این کشور است.

بر اساس گزارش نشریه گاردین، ۵۰ درصد زنانی که برای تماشای مسابقات فوتبال مردان به استادیوم‌ها می‌روند، احساس ناامنی جنسی را تایید می‌کنند.

بدنم و ذهنم در ورزشگاه آزار دید

سال گذشته نشریه میرر انگلیس درباره افزایش آزارجنسی زنان در استادیوم‌های فوتبال انگلیس و ایرلند هشدار داده بود.
آمارهای این رسانه نشان می‌دهد که لیگ برتر انگلیس در میان ۵ لیگ معتبر اروپا بیشترین آزارجنسی زنان را شامل می‌شود.
نشریه گاردین گزارش می‌دهد که از هر ۴ هوادار زن برای تماشای بازی فوتبال مردان «یک زن گزارش آزارجنسی را تایید می‌کند تا ۲۵ درصد از زنان احساس ناامنی را تجربه کنند».

براساس گزارش این رسانه معتبر انگلیسی، تقریباً نیمی (۴۸٪) از زنان آزار جنسی را در استادیوم‌ها، وسایل نقلیه عمومی که به سمت بازی‌ها می‌رفتند یا از آن‌ها خارج می‌شدند یا در رستوران‌ها و کافه‌های اطراف استادیوم تجربه می‌کنند.

موسسه جهانی مبارزه با آزارجنسی زنان در دنیا قوانینی را وضع کرده تا از آزارهای روانی و فیزیکی علیه بانوان جلوگیری شود اما فضای فوتبال اروپا همچنان جزو محل‌هایی است که قوانین این سازمان را زیرپا می‌گذارد.

پیتر هاک، کارشناس فوتبال انگلیس می‌گوید که ۷۷ درصد زنانی که در ورزشگاه‌های فوتبال حضور پیدا کردند، هرگز از آزارجنسی شکایت نکردند و آمار زن ستیزی و نگاه جنسی به بانوان در ورزشگاه‌های فوتبال کم و قابل بررسی نیست.

بدنم و ذهنم در ورزشگاه آزار دید

اما هالی وارنی، مدیر موسسه خیریه زن ستیزی و تبیعض معتقد است که فوتبال باید برای اطمینان از جدی گرفتن تبعیض جنسی زنان گام بردارد چون در فصول اخیر گزارش‌های تبعیض جنسی با افزایش چشمگیر ۵۰ درصدی مواجه شده است.

موسسه «Kick It Out» که در زمینه مبارزه با تبیعض جنسی و زن ستیزی فعالیت می‌کند، گزارش می‌دهد برای مبارزه با آزارجنسی در استادیوم‌های فوتبال «باید قوانین شفافی وضع شود تا بازدارنده باشد» و از طرفی «باشگاه‌ها و مسئولان برگزاری مسابقات حریم امنیت زنان را در اولویت قرار دهند».