دکتر علی جان سکندری پژوهشگر گروه مطالعات انقلاب و تمدن نوین اسلامی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، در گفت و گو با خبرنگار آستاننیوز، به کارنامه پژوهش و نشر مطالعات سیاسی و تمدنی اسلام این بنیاد اشاره کرد و گفت: با توجه به اهداف و رویکرد آستان قدس رضوی در ایجاد بسترسازی برای شکلگیری و توسعه تمدن نوین اسلامی، بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، غافل از مسائل انقلاب و تمدنی نبوده، و به تولید آثاری در خور تحسین در این موضوع، پرداخته است.
وی افزود:باید اذعان کرد تمدن نوین اسلامی از مباحث نو ظهور جهان اسلامی که میتوان ادعا کرد با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، جنبشی در جهان اسلام ایجاد کرد که موافقان آن برای زمینهسازی تقویت و انسجام آن تلاش دارند و در بسط نظرات، ارائه مدلهای مد نظر، آسیبشناسی و تبیینهای نظری به تمام ظرفیتهای مادی و معنوی که در شکل گیری و مانایی یک تمدن موثرند توجه کنند.
سکندری، ادامه داد: تمدن، مجموعهای پیچیده از پدیدههای اجتماعی قابل انتقال، شامل جهات دینی و مذهبی، اخلاقی، زیبا شناختی، فنی یا عملی مشترک در همه اجزا یک جامعه وسیع و یا چندین جامعه مرتبط با یکدیگر،به شمار میآید.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به این تعریف، مجموعه ۵۱ اثر به عنوان کارنامه نشر در حوزه مطالعات سیاسی و تمدن اسلام در بنیاد منتشر شده که از این مجموع، ۲۱ عنوان ترجمه و ۳۰ اثر نیز، تالیف شده است.
مدیر گروه مطالعات انقلاب و تمدن نوین اسلامی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، در ادامه منشور انقلاب، امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی، اسلام و سیاست در سودان معاصر، اسلام و حقوق بشر، حکومت مسکو و مسئله مسلمانان، چهره جهاد در اسلام، دین و سیاست از منظر امام رضا(ع)، آستان قدس رضوی و نوسازی جهادی هویزه، فقه امر به معروف و نهی ازمنکر، آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند، جنبشهای اسلام گرای معاصر، کاوشی نو در مسئله حضور اجتماعی زنان، تدبیر امام رضا(ع) در برابر سیاست مامون و.. را برخی از عناوین این آثار برشمرد.
انتشار بیش از 50 اثر پژوهشی با محوریت انقلاب و تمدن نوین اسلامی
به همت بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی، بیش از 50 اثر پژوهشی با محوریت انقلاب و تمدن نوین اسلامی، منتشر و روانه بازار، شده است.
صاحبخبر -
∎