شناسهٔ خبر: 71277652 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

کاهش ۱۰ میلیون فوت مکعبی گاز سوزی در نفت و گاز مارون

اهواز - ایرنا - مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از راه‌اندازی طرح جمع آوری گازهای ترش مجتمع صنعتی شماره پنج شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون به مناسبت دهه مبارک فجر خبر داد و گفت: با راه‌اندازی این واحد، از گازسوزی ۱۰ میلیون فوت مکعبی در نفت و گاز مارون جلوگیری می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا ابراهیم پیرامون روز یکشنبه در آیین راه‌اندازی طرح جمع آوری گازهای ترش مجتمع صنعتی شماره پنج شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون اظهار کرد: با بهره‌برداری این طرح زیست محیطی میزان گازسوزی در مجتمع مارون پنج حدود ۱۰ میلیون فوت مکعب در روز کاهش می یابد که علاوه بر سود سرمایه‌گذار، سالانه پنج میلیون دلار صرفه اقتصادی برای صنعت نفت به همراه خواهد داشت.

به گفته وی طرح راه‌اندازی جمع‌آوری گازهای ترش شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون ظرفیت بازیابی و فراورش روزانه ۲۰ میلیون فوت مکعب گاز ترش را داراست و با بهره‌برداری از آن حدود ۴۰ فرصت شغلی پایدار برای جوانان مستعد ایجاد می‌کند.

وی در بخش دیگر سخنان خود همراهی بخش خصوصی داخلی و سرمایه گذاری در بخش های بالادستی صنعت نفت را عامل کلیدی در دستیابی به تولید پایدار، حفاظت از محیط زیست و کاهش تحریم‌ها برشمرد.

کاهش ۱۰ میلیون فوت مکعبی گاز سوزی در نفت و گاز مارون

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مارون، از آینده روشن همکاری با شرکت‌های توانمند داخلی سخن گفت و خاطرنشان کرد: با راه‌اندازی این طرح و اجرای طرح جمع‌آوری گازهای کم‌فشار مارون پنج، پس از سال‌ها، میزان گازسوزی این واحد به حداقل ممکن خواهد رسید.

قباد ناصری همچنین با اشاره به استفاده از تجهیزات شیرین‌سازی گازهای ترش به روش جذبی برای جمع‌آوری این گازها، اظهار کرد: شرکت هیربد نیرو، به‌عنوان مجری طرح، تاکنون بیش از ۶ میلیون دلار در این طرح سرمایه‌گذاری کرده است.

براساس این گزارش شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مارون در خوزستان عهده دار تولید از مخازن مارون آسماری، بنگستان، شادگان آسماری بنگستان و کوپال آسماری بنگستان است.

۲۸ کارخانه بهره‌برداری، نمک‌زدایی، ایستگاه‌های تقویت فشار تزریق گاز در مناطق عملیاتی این شرکت شامل شهرستان‌های رامشیر، رامهرمز و اهواز فعالیت دارند.

روزانه حدود ۶۰۰ هزار بشکه نفت خام در این شرکت تولید می‌شود، علاوه بر این روزانه ۵۸۵ میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت در حوزه عملیاتی این شرکت جداسازی می‌شود.

گفتنی است سوزاندن گازهای همراه یا همان فلرینگ، همواره یکی از چالش‌های زیست‌محیطی صنعت نفت بوده است.

به گفته مدیران نفتی اقدامات گسترده‌ای با اجرای راهکارهای متعددی برای کاهش گازسوزی از جمله تعمیر و نوسازی توربین‌ها و کمپرسورها، توسعه ایستگاه‌های تقویت فشار و بهره‌برداری از طرح‌های جمع‌آوری گاز انجام شده است.