شناسهٔ خبر: 71277021 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

ناامیدی حامیان عرب‌تبار از وعده‌های انتخاباتی ترامپ درباره غزه

درحالی که زمان چندانی از روی‌کار آمدن دونالد ترامپ نگذشته است، وعده‌های او برای بازگرداندن صلح و آرامش در غزه بسیاری از کسانی را که در انتخابات آبان برای اولین‌بار به او رای دادند، ناامید کرده است.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین:  روزنامه واشنگتن پست نوشت: پیشنهاد دونالد ترامپ برای تخلیه غزه و تصاحب بسیاری از عرب تبارهای آمریکایی را ناامید کرده است و توانایی ترامپ برای حفظ حامیان جدید او تاثیرات مهمی در رقابت های ایالتی جمهوریخواهان در آینده و ائتلاف شکننده این حزب خواهد داشت.

«علی حمود» پیرمرد ۷۷ ساله بازنشسته لبنانی تبار هنوز از آنچه که ترامپ درباره تصاحب غزه و توسعه آن گفته است، خشمگین است.

حمود از جمله دموکرات هایی بوده که به ترامپ برای جلب حمایت عرب تبارها در خارج از شهر دیترویت کمک کرد. آنها برای اولین بار به دلیل نارضایتی از عملکرد جو بایدن رئیس جمهوری قبلی آمریکا و کامالا هریس معاون او، به دلیل تداوم حمایت ها از (رژیم) اسرائیل، به ترامپ رای دادند.

واشنگتن پست نوشت: اکنون برخی از رای دهندگان عرب آمریکایی که به ترامپ برای پیروزی در ایالت میشیگان کمک کردند، از خود می پرسند که آیا با وعده های او برای پایان دادن سریع به جنگی که غزه را ویران کرده است، فریب خورده اند؟

حمود که یکی از ده ها نفر از آمریکایی های عرب تباری است که واشنگتن پست با آنها مصاحبه کرده است، گفت: ترامپ به جای این که به مردم غزه در سرزمین خود کمک کند می خواهد آنجا را به شهر ساحلی (ریورا) تبدیل کند و فلسطینی ها را از آنجا خارج کند. «وعده او عملی نخواهدشد».

برخی دیگر از کسانی که با واشنگتن پست مصاحبه کرده اند گفتند که ترامپ فقط از یک ترفند مذاکراتی استفاده می کند و از آن عقب نشینی خواهد کرد.

با این حال برخی دیگر بر این باورند که ترامپ حامیان عرب آمریکایی خود را فریب داده و با تضمین اجرای صلح و احترام به فلسطینی، به دستور (رژیم) اسرائیل عمل کرد.

واشنگتن پست نوشت: «سام هاشم» ۸۵ ساله یکی دیگر از عرب تبارهایی است که در انتخابات ماه نوامبر برای اولین بار به ترامپ رای داد. اما او اکنون می گوید که احساس خوبی ندارد.

هاشم گفت: ترامپ قبل از انتخابات، خوب حرف می زد. همه می گفتند او صلح را برقرار خواهد کرد. او دیگر به دنبال به راه انداختن جنگ نیست و مشکلات بیشتری را به بار نمی آورد. اما او «دروغگو» است.

«فی نمر» (Faye Nemer) ۳۹ ساله در اتاق کنفرانس طبقه چهارم یک مجمع اداری در شهر دربورن به واشنگتن پست گفت: موضع ترامپ درباره غزه با وعده های او درباره «صلح و عزت» برای فلسطینی ها همسو نیست.

این شهروند عرب تبار آمریکایی که در انتخابات های قبلی به بایدن و نامزدهای حزب دموکرات رای داده بود برای اولین بار در انتخابات نوامبر به ترامپ رای داد. وی به عنوان مدیر عامل یک گروه تجاری مستقر در دربورن که برای تقویت همکاری آمریکا و خاورمیانه و کشورهای شمال آفریقا فعالیت می کند، به برگزاری کارزارهای انتخاباتی برای ترامپ و هریس با رهبران تجاری آمریکایی عرب تبار کمک کرد.

نمر گفت: سخنان ترامپ مثل این است که بگوید ۲.۹ میلیون نفر را در کی یف تخلیه می کند زیرا این کشور به دلیل جنگ ویران شده است. یا این که به قربانیان توفان کاترینا در آمریکا بگویند نمی توانید به خانه و کاشانه خود بازگردید زیرا توفان، خانه های و زیرساختارهای شما را خراب کرده است.

وی نیز امیدوار است که ترامپ از پیشنهاد خود عقب نشینی کند.

واشنگتن پست نوشت: نمر ۱۰ سال پیش به آمریکا مهاجرت کرد، اما خانواده او هنوز در لبنان بسر می برند و متحمل خساراتی در جنگ شدند. در حملات رژیم اسرائیل به جنوب لبنان نیز پسرعموی او که کودکی ۶ ساله بود، شهید شد. نمر گفت «فلسطینی ها و تمامیت ارضی لبنان» «خط قرمز» در انتخابات بود.

«آلبرت عباس» آمریکایی لبنانی تباری که در نوامبر گذشته در رستوران خانوادگی اش میزبان ترامپ بود گفت: اظهارات اخیر رئیس جمهوری آمریکا «نگران کننده» است.

عباس بر این باور است که ترامپ هنوز هم فرصت دارد تغییر رویه دهد و از آمریکایی های عرب تبار در میشگیان حمایت کند.

این شهروند عرب تبار آمریکایی افزود: نتیجه انتخابات های میان دوره ای یا ریاست جمهوری آینده بشدت به سیاست خارجی ترامپ در غزه و لبنان بستگی دارد.

«خالد تورانی» آمریکایی فلسطینی تبار و بنیانگذار جنبش «بایدن (و بعدا هریس) را ترک کنید» نیز گفت که او معتقد است اظهارات ترامپ درباره غزه تاکتیکی برای مخفی کردن حقیقت است و سلب توجهات از اقدامات جنجالی او در داخل کشور است.

تورانی گفت: ترامپ «نمی تواند هیچ یک از کارهایی را که گفته عملی کند».

پیشنهاد ترامپ در مورد مالکیت غزه در نشست خبری همراه با بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل، تاکنون موجی از سردرگمی و محکومیت را به دنبال داشت و حامیان حقوق بشر و سیاستمداران، این اظهارات رئیس جمهوری آمریکا را برای خارج کردن فلسطینیان از باریکه غزه و بازسازی و مالکیت آن، قاطعانه رد و محکوم کردند.

منتقدان استدلال می‌کنند که ترامپ با ارائه طرح خود نه تنها از پاکسازی قومی در غزه حمایت می کند، بلکه با پیشنهاد تصاحب آن با زور، منشور حقوق بشر سازمان ملل را زیر پا می گذارد.