شناسهٔ خبر: 71276830 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

سردبیر نشریه کرادل در گفت‌وگو با ایسکانیوز؛

ترامپ در مورد غزه لاف می‌زند / ایران باید آمادگی دفاعی خود را افزایش دهد

استبان کاریلو با اشاره به اینکه اظهارات ترامپ در مورد غزه را باید بیشتر به‌عنوان لاف زدن‌های همیشگی او دانست، تاکید کرد: در مقابل باید به این نکته هم توجه داشت که سیاست خارجی آمریکا توسط لابی صهیونیستی کنترل می‌شود و بنابراین عاقلانه است که ایران به تقویت اتحادها و افزایش آمادگی خود برای درگیری ادامه دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، در شرایطی که افکار عمومی جهانی انتظار داشت پس از آتش‌بس غزه امتیازات ویژه‌ای به ساکنان این مناطق با هدف بهبود شرایط زندگی آنها داده شود، دونالد ترامپ طرح جدیدی را رونمایی کرد که حتی حیرت خود آمریکایی‌ها را به همراه داشت. رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو اعلام کرد آمریکا مسئولیت بازسازی و اداره غزه را به عهده خواهد گرفت و از آن بدتر اینکه بر اساس طرح ترامپ، ساکنان غزه باید به صورت اجباری به کشورهای دیگر از جمله اردن و مصر بروند.

اظهارات ترامپ در خصوص اخراج بیش از 2 میلیون ساکن غزه و کوچ اجباری آنها به کشورهای دیگر موجب شگفتی جامعه جهانی شده است. اگرچه هنوز مشخص نیست که رئیس جمهور آمریکا چه هدفی را دنبال می‌کند، اما به نظر می‌رسد این اظهارات در راستای طرح جامع آمریکا و رژیم صهیونیستی برای آینده خاورمیانه باشد. کارشناسان بر این باورند که حتی خود ترامپ هم به خوبی می‌داند که این ایده قابل اجرا نیست اما مطرح کردن آن احتمالا با هدف گرفتن امتیازات حداکثری از کشورهای عربی خاورمیانه باشد. «استبان کاریلو» -سردبیر مجله خبری کرادل و کارشناس مسائل خاورمیانه- در گفتگو با ایسکانیوز به بحث پیرامون ایده جدید پرداخت.

بیشتر بخوانید:

ترامپ حتی به توافقاتی که خودش انجام داده پایبند نیست / رئیس جمهور آمریکا توافق می‌خواهد!

متن کامل گفتگو با «استبان کاریلو» بدین شرح است:

- اظهارات ترامپ مبنی بر تسلط بر غزه توسط آمریکا را چطور تحلیل می‌کنید و رئیس جمهور آمریکا می‌تواند به چنین تهدیدی را عمل کند؟

اظهارات ترامپ نشان دهنده انحراف شدید از دوره اول انزواطلبی او و در عین حال تایید جهان بینی دیرینه اوست که بر اساس آن ایالات متحده به اندازه کافی قدرتمند است که قوانین بین المللی را بدون عواقب نادیده بگیرد. اساسا امکان عملیاتی شدن طرح او برای غزه وجود ندارد. عدم موفقیت این طرح نه تنها به دلیل مقاومت قابل توجهی که از سوی فلسطینی‌ها و متحدان آنها مواجه می‌شود، بلکه به این دلیل که نیروهای مسلح ایالات متحده را در یک درگیری خونین قرار می‌دهد؛ آن هم درست در زمانی که ترامپ تلاش می‌کند تا با به چالش کشیدن جامعه اطلاعاتی و پنتاگون در داخل کشور از «باتلاق» خارج شود.

اگر ترامپ تصمیم بگیرد این حماقت را دنبال کند، باید به پیمانکاران نظامی خصوصی مانند غول مزدور کنستلیس (بلک واتر سابق) و شرکت گلوبال دلیوری متعلق به اسرائیل تکیه کند که هر دو قبلا پیشنهاد داده‌اند که ارتش اسرائیل در غزه جایگزین شود. در نهایت، من اظهارات او را بیشتر به‌عنوان لاف زدن‌های همیشگی او می‌دانم که با بی‌اعتنایی آشکار به قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی در دوره‌ای که ایالات متحده از قبل به‌عنوان کشوری سرکش و غیرقابل اعتماد تلقی می‌شود، آمیخته شده است.

- این اظهارات در شرایطی بیان شده که انتظار می‌رفت امتیازاتی برای ساکنان غزه توسط جامعه جهانی در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی در این منطقه اعمال شود. این تناقض را چطور می‌توان توجیه کرد؟

اجرای این طرح راحت نیست. همانطور که محکومیت شدید اظهارات ترامپ توسط ده‌ها کشور نشان داد، اکثر جهان با طرح ترامپ و نتانیاهو برای غزه مخالف هستند. با این وجود، متحدان نزدیک [آمریکا] در تلاش هستند تا از آتش بس جاری برای پیگیری پاکسازی کامل قومی نوار استفاده کنند. ما قبلا شاهد بوده‌ایم که بسیاری از کشورهای غربی یا سکوت کرده‌اند یا فعالانه از نسل‌کشی فلسطینی‌ها توسط آمریکا و اسرائیل حمایت می‌کنند و در عین حال دروغ‌های بی‌پایانی درباره گروه‌های مقاومت منتشر می‌کنند.

اگر در هفته‌ها یا ماه‌های آینده، ترامپ و نتانیاهو تصمیم بگیرند که جنگ را دوباره شعله‌ور کنند، می‌توان انتظار داشت که این کشورها یک بار دیگر نقش همکار را ایفا کنند، در حالی که نهادهای بین‌المللی - مانند دیوان کیفری بین‌المللی - همچنان با تحریم‌ها یا بدتر از آن به خاطر انجام کار خود مواجه می‌شوند.

- برخی کشورهای منطقه از جمله مصر، اردن و چند کشور دیگر که سال‌ها با آمریکا و اسرائیل همکاری داشتند، اکنون با چنین تصمیمی توسط ترامپ مواجه شده‌اند. اساسا فکر می‌کنید این دولت‌ها توانایی و یا اراده‌ای برای مخالفت با این تصمیم خواهند داشت؟

کشورهای وابسته به آمریکا مانند مصر و اردن قدرت محدودی برای مخالفت با دستورات ترامپ دارند. رژیم‌های عبدالفتاح السیسی و ملک عبدالله دوم در لحظه‌ای که تصمیم بگیرند دست به اقدامی بزنند که هژمونی آمریکا و اسرائیل در قلمروشان را تهدید می‌کند، حکومتشان بر سر آنها فرو خواهند ریخت. فقط باید به آنچه در دسامبر گذشته در سوریه رخ داد نگاه کرد تا متوجه شد که کشورهای استعماری نو تا چه حد مایلند برای محافظت از منافع خود پیش بروند.

من معتقدم که احتمال اینکه قاهره و امان هر دو در برابر خواسته های واشنگتن و تل آویو تسلیم شوند که کاملا به ضرر خود آنها تمام خواهد شد. با این اوصاف، من فکر می‌کنم کشورهای خلیج‌فارس احتمالا اهرم‌های بیشتری برای منصرف کردن رئیس‌جمهور آمریکا از برنامه‌هایش دارند، اگرچه در پایان ، همه ما می‌دانیم که این کشورها بیشتر به عادی‌سازی با اسرائیل علاقه‌مند هستند تا آزادی فلسطین.

- به نظر می‌رسد ترامپ و نتانیاهو در هماهنگی با یکدیگر به دنبال اجرای طرح‌های خود در خاورمیانه هستند. فکر می‌کنید در ماه‌های آینده شاهد چه اتفاقاتی در خاورمیانه خواهیم بود؟

خاورمیانه از زمان پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا در ماه نوامبر، تغییرات عظیمی را تجربه کرده است. من انتظار ندارم اکنون که او در قدرت است، این تغییرات متوقف شود، و فکر می‌کنم بسیاری از بازیگران منطقه‌ای هنوز در تلاشند تا موقعیت خود را تغییر دهند و از ملت های خود -و چنگال آنها بر قدرت - در برابر طوفان قریب الوقوع محافظت کنند.

به نظر من مهم‌ترین سوالی که باقی می‌ماند در مورد ایران است و اینکه آیا ترامپ واقعا دیپلماسی را ترجیح می‌دهد یا رهبران ایران را به سمت احساس امنیت کاذب گمراه می‌کند. سیگنال‌ها از سوی واشنگتن و تهران در رابطه با این موضوع متفاوت است، به طوری که رئیس‌جمهور آمریکا در این هفته اعلام کرد که طرفدار توافق هسته‌ای جدید به جای جنگ است، در حالی که آیت ا.. خامنه‌ای -رهبر معظم انقلاب- مذاکرات با آمریکا را «غیر قابل قبول و غیرهوشمندانه» توصیف کرد.

به نظر می‌رسد که رئیس‌جمهور پزشکیان با تغییر موضع، از دیپلماسی دفاع می‌کند، در حالی که همکاران ترامپ، مانند مارکو روبیو، برای جنگ علیه جمهوری اسلامی فشار آورده‌اند. در پایان باید به یاد داشته باشیم که لابی صهیونیستی سیاست خارجی آمریکا را کنترل می کند. بنابراین، عاقلانه است که ملتی مانند ایران به تقویت اتحادها و افزایش آمادگی خود برای درگیری ادامه دهد، به جای اینکه انتظار داشته باشد که ببری مسیر خود را تغییر دهد.

انتهای پیام/