شناسهٔ خبر: 71275143 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

رئیس حوزه قضایی بخش آفتاب: ایجاد فضایی امن برای زائران و مجاوران حرم امام خمینی (ره) ضروری است

رئیس حوزه قضایی بخش آفتاب گفت: امنیت مسافران و زائران حرم مطهر بنیانگذار انقلاب اسلامی ضروری است، بنابراین شناسایی و ساماندهی و پاکسازی نقاط آسیب دیده و ایجاد فضایی امن برای آسایش خاطر و سهولت عموم زائران، تکلیف متولیان امر را سنگین‌تر می‌کند.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

جلسه کارگروه کاهش آسیب‌های اجتماعی با موضوع ساماندهی مسائل پیرامونی حرم مطهر امام خمینی (ره) و آرامستان بهشت زهرا(س) به ریاست ولی‌پور رئیس حوزه قضایی بخش آفتاب و با حضور بخشدار بخش آفتاب، نماینده تولیت آستان مطهر امام خمینی(ره)، شهرداری تهران، سازمان بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره) و روسای کلانتری‌های حوزه قضایی بخش آفتاب برگزار شد.

کریم ولی‌پور رئیس حوزه قضایی بخش آفتاب در این جلسه، ایجاد فضای امن برای زائران و مجاوران حرم مطهر امام خمینی (ره) را ضروری دانست و گفت: از آنجایی که امنیت مسافران و زائران حرم مطهر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران از ضرورت بالایی برخوردار است، به همین سبب، شناسایی و ساماندهی و پاکسازی نقاط آسیب دیده و ایجاد فضایی امن برای آسایش خاطر و سهولت عموم زائران بار تکلیف دست اندرکاران مربوطه را سنگین‌تر می‌کند.

وی افزود: در جلسه گذشته قرارگاه اجتماعی که به ریاست معاون دادستانی کل کشور و معاون دادستان تهران در سازمان بهشت زهرا(س) تشکیل شد مشکلات و معضلاتی مطرح شد.

ولی‌پور با اشاره به لزوم دقت نظر در رصد و کنترل بهتر و بیشتر ورود و خروج افراد به صحن مطهر امام خمینی (ره)، اظهار کرد: حفاظت حرم مطهر امام خمینی (ره) باید در پالایش افراد ورود کننده دقت نظر بیشتری انجام دهند.

رئیس حوزه قضایی بخش آفتاب یادآور شد: اولین و مهمترین وظیفه تولیت آستان مطهر امام خمینی (ره) و به ویژه حفاظت حرم که به سپاه انصار واگذار شده ساماندهی این افراد است، در این زمینه استفاده از نیرو‌های انتظامی به صورت فوق العاده (اضافه کار یا شغل دوم) در کنترل تردد و برقراری نظم و امنیت می‌تواند راهگشا باشد.

ولی‌پور پای کار بودن مستمر نهاد‌های اجرایی و نظارتی از جمله شهرداری تهران، سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره)، را بسترساز رفع تدریجی نابسامانی‌های اجتماعی دانست و عنوان کرد: اگر هر یک از این نهاد‌های اجرایی و نظارتی به وظایف خود در تمام ایام سال عمل کنند و تنها به طرح‌های نظارتی موقتی و پاره وقت اکتفا نکنند، بهتر و نتیجه بخش‌تر خواهد بود.

وی افزود: سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) به واسطه نقش و وظیفه حمایتی که بر عهده دارند می‌توانند با بررسی‌های میدانی گسترده‌تر نسبت به شناسایی افراد نیازمند اقدام و با این کار در شناسایی افراد متخلف و غیر نیازمند سهم خود را در حوزه آسیب‌های اجتماعی انجام دهند.

رئیس حوزه قضایی بخش آفتاب ادامه داد: مباحث مهم دیگری که در حوزه آسیب‌های اجتماعی باید به آن‌ها بیشتر پرداخته شود، بحث برخورد با سد معبر گل فروشی‌ها و دستفروشی‌های مسیر‌های منتهی به آرامستان بهشت زهرا (س) است که با به کار گماردن کودکان کار به ویژه (کودکان اتباع غیرمجاز)، سبب بروز مشکلات ترافیکی و تصادفات جاده‌ای و همچنین نقض حقوق شهروندی می‌شود که باید نسبت به شناسایی و ساماندهی آنها اقدامات پیشگیرانه لازم انجام شود.

ولی‌پور همچنین به معضل رفت و آمد و اتباع غیرمجاز و معتادان متجاهر در حریم حرم مطهر امام خمینی (ره) اشاره کرد و افزود: باید نسبت به شناسایی این افراد اقدام و با معرفی آن‌ها به مراجع قضایی هرچه سریع‌تر از کشور اخراج و تعیین تکلیف شوند.

 در این جلسه مصوباتی به شرح ذیل تصویب و به نهاد‌های مربوطه در حوزه آسیب‌های اجتماعی ابلاغ شد:

۱- تهیه اطلس آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا (س) و حرم مطهر امام خمینی (ره)
۲- موظف کردن تولیت آستان مقدس حضرت امام خمینی (ره) برای استفاده از نیرو‌های انتظامی در ساعات غیر اداری در قالب همکاری فوق العاده جهت شناسایی و کنترل ورود و خروج اشخاص زائر نما در حرم مطهر که مخل نظم و آسایش هستند.
۳- شناسایی و معرفی اتباع بیگانه غیر مجاز به مراجع انتظامی و قضایی 
۴- شناسایی کودکان کار و متکدیان و معرفی آنها به مراجع ذی‌صلاح.
۵- شناسایی و معرفی معتادان متجاهر و خرده فروشان مواد مخدر به مراجع قضایی.
۶- افزایش گشت زنی محل‌های جرم خیز در شب با کمک پلیس فراجا.
۷- جلوگیری از فعالیت و اشغال معابر توسط گلفروشی‌ها و دستفروشی‌های غیر مجاز در جهت حفظ حقوق شهروندی و جلوگیری از ترافیک سنگین و بروز تصادفات جاده‌ای.
انتهای پیام/