به گزارش همشهری آنلاین، مهدی عباسی، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران در سیصد و سومین جلسه شورا در جریان بررسی ضوابط طرح موضوعی حفاظت و صیانت از باغات کن با بیان اینکه بحث باغات کشت اجباری و باغات خرمالو باقی مانده بود، اظهار کرد: آسیب شناسی هایی صورت گرفت که اگر قرار شد اصلاحات اعمال شود، بتوان آسیب ها را برطرف کرد.
وی با بیان اینکه ما بحران آب در باغات خرمالو مواجه هستیم، تصریح کرد: تا حدی در برخی پلاک ها، ورثه ای بودن به مسائل دامن زده بود و باغات عملاً رها شده بودند؛ چراکه وضعیت اقتصادی اجازه نمی داد که اقدامی در باغات انجام شود و باغات رها شده و به فضاهای بی دفاع تبدیل شده بودند.
عباسی با اشاره به خشک شدن تدریجی عرصه باغات در کن، یادآور شد: ۶۰ درصد از قطعات به تعداد ۳۴۵ قطعه وسعت هزار تا پنج هزار مترمربع دارند و خوشبختانه قطعات بالاتر از هزار مترمربع، غالب قطعات هستند.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا خاطرنشان کرد: طرح به گونه ای تنظیم شد که اگر تراکم ۱۵ درصد در دو طبقه وجود داشته باشد تراکم تشویقی را برای پلاک هایی در نظر بگیریم که بتواند پلاک های دیگر را در خود تجمیع کند.
وی ادامه داد: خدمات هفت گانه و شبکه معابر ارزیابی و در سامانه پیاده سازی شد. مسئله بازچرخانی آب در عرصه هایی که امکان آن وجود دارد، مورد توجه قرار گرفت. اگر اراضی محصور هم می شوند، باید شرایط استفاده از آب را برای خود فراهم کنند.
عباسی با بیان اینکه تمام سیاست های طرح صرفاً برای حفظ درختان موجود و بعضاً افزایش آن بود، یادآور شد: جابجایی درختان تقریباً صفر خواهد بود و پلاک گذاری درختان به عنوان یک دستور العمل جدی مورد توجه است. رعایت سیاست های بالادستی نیز در همین راستا مورد توجه ماست.
ضرورت حفاظت و صیانت از باغات
حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شهردارتهران نیز در این جلسه با بیان اینکه نوعی سرمایه اجتماعی در کن وجود دارد، گفت: سالهای سال طرح هایی در کن تهیه شد که مردم از آن اطلاعی نداشتند.
وی با بیان اینکه تنها بخشی که بافت آن باقی مانده، کن است، یادآور شد: ما سکونت آپارتمانی در کن نداریم و به شکل سکونت باغدار است. در باغات خرمالو نیز حداکثر تراکم ۷.۵ درصد است.
صارمی با تأکید بر اینکه موانع سند و دیوارکشی در باغات خرمالو حذف می شود، تصریح کرد: ضوابط پیش بینی شده برای باغات کشت اجباری نیز کمتر از میزان درج شده در ماده ۱۴ است.
معاون شهرسازی و معماری شهردارتهران گفت: تمام تلاش بر این بوده که حتی یک درخت هم قطع و جابه جا نشود. در هر صورت طرح موضوعی کن اقدام مشترک خوبی است که در این دوره صورت گرفته که نگاهی مردم محور دارد و امیدواریم به خوبی اجرایی و نگرانی ها رفع شود.
وی افزود: طرح روددره درکه نیز به شورا ارسال شده که بررسی های لازم انجام شود و در نهایت برای تصویب در کمیسیون ماده پنج نیز مورد بررسی قرار بگیرد.
تجربه های قبلی در ازگل و دارآباد
مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه کن و ازگل از جمله فضاهایی بود که در طرح جامع برای سکونت شهروندان پیش بینی شده بود، گفت: مسئله اشراف در کن حل شده و کسی که منزل مسکونی می سازد و ساکن می شود، حداکثر دو طبقه ساخت و ساز انجام می دهد که اشراف ندارد.
وی ادامه داد: طرح موضوعی کن در کمیسیون ماده پنج بررسی شده بود اما طبق قانون باید در شورای شهر تصویب می شد که در دستور کار قرار گرفت.
ضوابط طرح موضوعی حفاظت و صیانت از باغات کن با حداکثر آراء موافق به تصویب رسید.