به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، عملیات استخراج و بهرهبرداری مواد پرتوزا و عناصر همراه در محدوده آنومالی 10 مجتمع معدنی و صنعتی شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی آغاز شد.
نقش موثر معادن ساغند در پیشبرد اهداف رونق اقتصادی منطقه
سیدجواد احمدی، معاون سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل شرکت تولید مواد اولیه و سوخت هستهای ایران (تماس) در آیین آغاز عملیات استخراج و بهرهبرداری مواد پرتوزا و عناصر همراه در محدوده آنومالی 10 مجتمع معدنی و صنعتی شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی (ساغند) ضمن عرض تبریک به مناسبت ایام الله دهه مبارک فجر و اعیاد شعبانیه گفت: امروز عملیات عملیات استخراج و بهرهبرداری مواد پرتوزا و عناصر همراه در محدوده آنومالی 10 مجتمع معدنی و صنعتی ساغند آغاز شد. شهریور ماه سال گذشته عملیات اکتشاف این محدوده را اجرا کردیم و اکنون به مرحله استخراج و بهرهبرداری از مواد پرتوزا و عناصر همراه در این معدن رسیدهایم.
وی تصریح کرد: در این پروژه که با مشارکت شرکت معدنی و صنعتی چادرملو آغاز شده است، در مجموع حدود 40 میلیون تن مواد پرتوزا، کانی سنگ آهن و عناصر همراه وجود دارد. همچنین برنامهریزی کردهایم که کارخانه تولید کیک زرد با ظرفیت سالانه 20 تن را احداث کنیم.
احمدی با اشاره به نقش معادن در افزایش اشتغالزایی منطقه توضیح داد: با بهرهبرداری معادن در این محدوده برای 700 نفر فرصت شغلی ایجاد میشود.
به گزارش تسنیم؛ عملیات اکتشافی و بهرهبرداری مواد پرتوزا و عناصر همراه در محدوده آنومالی 10 مجتمع معدنی و صنعتی شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی از شهریور ماه سال 1402 با توجه به وجود پتانسیل مواد پرتوزا و عناصر همراه اقتصادی در محدوده ساغند شروع به کار کرد.
در 17 ماه گذشته فعالیتهای مطالعاتی از قبیل برداشت پهپادی توپوگرافی محدوده و تهیه نقشه زمین شناسی انجام و بیش از 21 هزار متر گمانه اکتشافی حفاری شد.
به گفته مدیرعامل شرکت تولید مواد اولیه و سوخت هستهای (تماس) و بر اساس برنامهریزیهای دقیق و مدیریت صحیح زمانبندی، این طرح از پیشرفت بسیار قابل قبولی برخوردار است.
معدن آنومالی 10 به بهرهبرداری رسید
معدن آنومالی 10 واقع در 23 کیلومتری شمال مجتمع معدنی چادرملو در استان یزد، روز یکشنبه طی مراسمی با حضور محمد اسلامی، معاون رییس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی به بهرهبرداری رسید.
در محدوده آنومالی 10 که دارای ذخایر سنگ آهن مگنتیتی است تاکنون بیش از 22 هزار متر حفاری انجام شده و سه زون کانهزایی اصلی شامل زونهای جنوبی، شمالی و شرقی شناسایی شدهاند، مطالعات اکتشافی در زونهای جنوبی و شمالی تکمیل شده و در حال حاضر، عملیات اکتشاف در زون شرقی همچنان ادامه دارد.
براساس مطالعات انجامشده، در زون جنوبی با 9.9 میلیون تن سنگ آهن قابل استخراج، در سه سال نخست بهرهبرداری، 6.7 میلیون تن سنگ آهن از این بخش استخراج خواهد شد.
همچنین در زون شمالی با 15 میلیون تن ذخیره قابل استخراج در دو سال نخست بهرهبرداری، 2.8 میلیون تن سنگ آهن از این بخش استخراج میشود.ورود این پروژه به فاز عملیاتی، نقش مهمی در تأمین مواد اولیه صنایع فولادی کشور، اشتغالزایی و توسعه اقتصادی منطقه ایفا خواهد کرد.
انتظار میرود با توجه به ذخایر موجود و برنامهریزی دقیق، محدوده آنومالی 10 بهزودی به یکی از مبادی اصلی تأمین خوراک مورد نیاز خطوط فرآوری مجتمع معدنی چادرملو تبدیل شود.
معدن سنگآهن چادرملو که در سال 1319 اکتشاف شدهاست، بزرگترین تولیدکننده کنسانتره سنگآهن در ایران است که با ذخیره استخراج شدنی به مقدار 320 میلیون تن در کویر مرکزی ایران در 180 کیلومتری شمال شرقی شهرستان یزد و 300 کیلومتری جنوب طبس قرار گرفته است.
رییس سازمان انرژی اتمی همچنین از بخشهای مختلف مجتمع معدنی و صنعتی ساغند بازدید کرد.
گفتنی است محمد اسلامی، معاون رییسجمهور و هیات همراه در ادامه سفر به استان یزد با حضور در شهرستان بافق از وضعیت عملکرد محدوده معدنی آنومالی C8 ناریگان بازدید میکنند.
انتهای پیام/
∎