به گزارش روز یکشنبه ایرنا از «سی. ان. ان»، منابع متعددی اعلام کرده اند که به رغم ادعاهای روبیو، شواهد نشان می دهند که کمک های مالی ایالات متحده در سراسر جهان تا حد زیادی متوقف شده است.
در حالی که اکنون سه هفته از تعلیق کمک های مالی خارجی واشنگتن می گذرد، انتظار می رود که هزاران نفر از کارکنان آژانس توسعه بینالمللی (USAID) آمریکا اخراج و یا به مرخصی فرستاده شوند و فقط چند صد نفر از کارکنانی که نقش مهم تری در این سازمان دارند باقی بمانند. این اقدام و تصمیم کاخ سفید در واقع منجر به تعطیلی کامل این سازمان خواهد شد.
گزارش ها حاکی از آن است که یک قاضی فدرال روز جمعه برنامه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای مرخصی دو هزار و ۲۰۰ نفر و خروج سریع کارکنان این آژانس از کشورهای مختلف در سراسر جهان را موقتا متوقف کرده است.
روبیو که اکنون مدیر موقت این آژانس است پیشتر تصریح کرده بود که یک معافیت کلی برای همه برنامه های بشر دوستانه و کمک های مالی کمک کننده صادر کرده است.
وی در عین حال تاکید کرده بود که هر برنامه ای که به غذا، دارو و یا هر چیزی که جان انسان ها را نجات می دهد، مربوط باشد و فوری و اضطراری تلقی شود، شامل این طرح معافیت نخواهد شد.
این اظهارات وزارت امور خارجه آمریکا در حالی صورت می گیرد که تقریبا همه امدادگران خارجی اعلام کرده اند که تمامی برنامه ها و کمک های آژانس توسعه بینالمللی آمریکا در سراسر جهان از جمله در سوریه، یمن، لبنان و اتیوپی متوقف شده است.
آن ها همچنین اذعان داشتند که حساب های این آژانس و دسترسی به منابع مالی نیز بسته شده است.
به گزارش ایرنا، «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در نخستین روز بازگشت خود به کاخ سفید با صدور یک فرمان اجرایی، کمکهای خارجی ایالات متحده را به مدت ۹۰ روز به حالت تعلیق درآورد.